Meewerkend Horeca Ondernemer (21+)

Meewerkend horeca ondernemer - 25185

MBO College Hilversum
Arena 301, Hilversum
4
1-3 jr.
aug 2024
jan 2025
BBL 25185
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Als meewerkend horecaondernemer heb je altijd oog voor de wensen van de gast. Je kunt je onderneming vernieuwen en je speelt in op trends en ontwikkelingen in de branche. Je stuurt je personeel aan op de werkvloer en kunt op basis van financiële gegevens beslissingen nemen. Gastvrijheid, flexibiliteit en organisatietalent zijn vanzelfsprekend in dit beroep.
 

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding Meewerkend Horeca Ondernemer BBL (21+) is een flexibel opleidingstraject voor ‘oudere’
studenten. Je hebt bij voorkeur al de nodige praktijkervaring in de horeca opgedaan en eventueel een
vooropleiding in de horeca afgerond. Omdat het een flexibel traject op maat betreft, is het mogelijk om de
opleiding in 1-3 jaar af te ronden. Dit is afhankelijk van je kennis, ervaring en vooropleiding. Tijdens een
gesprek met een van onze voorlichters kun je vragen naar de mogelijkheden.

In dit BBL-traject (Beroepsbegeleidende leerweg) leer je zowel op de werkvloer als op school. De nadruk ligt
bij het leren op de werkvloer. Je werkt 3 tot 4 dagen per week bij een erkend leerbedrijf en hebt 1 dag school.

Tijdens de werkdagen ontvang je een leerlingensalaris op basis van de cao-horeca. Binnen deze opleiding
kun je de lesstof deels zelf vormgeven. Dit doe je in overleg met je begeleider. De theorieles die je volgt sluit aan bij wat je op de werkvloer leert en aan de examenopdrachten die je doet. Op basis van
eerder behaalde diploma’s kunnen er vrijstellingen gegeven worden of kan de opleiding worden verkort.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

  • Kennis en inzicht in de horeca 
  • Ontvangen van gasten
  • Kennis van eten en drinken
  • Koken en bedienen
  • Financieel management
  • Personeelsmanagement
  • Leidinggeven
  • (Online) marketing
  • Nederlands, Engels en Duits
  • Rekenen
  • Toepassen van je kennis en vaardigheden in de beroepspraktijk
   
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

  • Je eigen horecabedrijf
  • Hotels
  • Restaurants
  • Cafés
  • Clubs
  • Fastservice formules
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Voor deze opleiding gelden een aantal eisen:

1. Student is 21 jaar of ouder
2. Student heeft horeca-ervaring (minimaal 1 jaar) en/of een horeca-opleiding gedaan.
3. Voor deelname aan de opleiding is een leer-werkplek bij een erkend leerbedrijf noodzakelijk
4. Studenten die in het verleden zonder diploma zijn uitgestroomd in de opleiding Meewerkend
    Horeca Ondernemer of Manager Ondernemer Horeca worden aangemoedigd zich aan te melden.



 
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Lees verder
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een actueel overzicht van de bijkomende kosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Soorten kosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog kosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt. 
 
Extra’s die niet verplicht zijn
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen. 
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen. 

» Meer informatie over soorten kosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten van de gehele opleiding. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking. 

MBO College Hilversum - indicatie kosten BBL: € 1150,-, exclusief verplichte laptop.

 
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Met dit diploma kun jij je eigen zaak beginnen
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
  • Voor deze opleiding zijn bij SBB geen gegevens bekend
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Culinary Professional Mhbo
Culinary Professional Mhbo
Leerweg BOL
Niveau 4|5
Patissier
Patissier
Leerweg BBL
Niveau 4
Leidinggevende Keuken
Leidinggevende Keuken
Leerweg BOL
Niveau 4
Facility Management - On the Job
Facility Management - On the Job
Leerweg BOL
Niveau 4
Leidinggevende Horeca bij BHG
Leidinggevende Horeca bij BHG
Leerweg BBL
Niveau 4
Hotelmanagement / Ondernemer, Manager Hotel & Restaurant
Hotelmanagement / Ondernemer, Manager Hotel & Restaurant
Leerweg BOL
Niveau 4
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Geen open dagen voor deze opleiding
Brochure
Meewerkend Horeca Ondernemer (21+) Ontvangen per post Downloaden als PDF
Meld je aan