Introductie

Is werken in deze sector iets voor jou?

Vind jij het leuk om technische problemen op te lossen en nieuwe mogelijkheden te onderzoeken? Wil jij de communicatie verbeteren en op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Dan is een ICT-opleiding echt iets voor jou!

Welke opleiding vind je het meest interessant?Naar brochures

Altijd in ontwikkeling

ICT ontwikkelt zich snel en is een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. Dankzij internet is informatie altijd overal toegankelijk. Sociale netwerken en nieuwe media op tablets en smartphones vragen om nieuwe manieren van communiceren. ICT is een enorme groeimarkt. Bedrijven staan te springen om mensen met actuele kennis op het gebied van cloud computing, security en applicatieontwikkeling. De kans op een baan met bijvoorbeeld een opleiding Software Developer of Expert IT Systems and Devices is uitstekend. Je kunt ook je eigen bedrijf starten of kiezen voor een hbo-studie. Als mbo’er heb je een voorsprong en kun je in sommige gevallen ook verkort doorstuderen.

In 2 jaar doorstuderen op het hbo? Kies voor een Associate Degree (AD) traject!
Heb je je mbo 4- diploma op zak en wil je verder studeren? Maar vind je een 4-jarige hbo-opleiding net iets te lang? Kies dan voor het Associate degree-programma IT Service Management bij Hogeschool Inholland (Diemen) en studeer in 2 jaar af. Je hebt dan een diploma dat ligt tussen mbo 4 en hbo-bachelor.
Als afgestudeerde AD IT Service Management werk je als coördinator, senior beheerder of als leidinggevende.

Wil je hierna alsnog je hbo-bachelor halen? Dat kan in 2 jaar. Meer weten?
Lees verder

Bescherm jij organisaties tegen cybercrime?

Techniek is overal om ons heen. We zijn via het internet allemaal met elkaar verbonden, we communiceren mobiel en we betalen digitaal. Informatietechnologie maakt ons het leven dus vaak gemakkelijker. Maar er is ook een andere kant. Onze afhankelijkheid van techniek maakt ons kwetsbaar voor aanvallen van cybercriminelen. 

» Lees meer over cyber security en bekijk bij welke ICT-opleidingen cyber security aan bod komt.
 
Lees verder

Miss IT - meiden en vrouwen in de ICT


Wereldwijd kiezen steeds meer meiden en vrouwen voor ICT-studies en ICT-beroepen. Dat is goed nieuws, want de markt heeft grote behoefte aan goed opgeleide professionals. Vrouwen zorgen al voor een broodnodige frisse wind in wat eens een mannenwereld was, maar er zijn nog véél meer vrouwen nodig in de ICT! Vooral in Nederland. Daarom zijn we het initiatief Miss IT gestart, om meiden enthousiast te maken voor ICT-opleidingen. 

» Meer over Miss IT
Lees verder

SOC/NOC

In onze digitaliserende wereld zien wij steeds vaker dat er bij bedrijven de behoefte is aan een veilig en beschermd netwerk. DDOS-aanvallen, phishing en ransomeware-aanvallen zijn aan de orde van de dag. Zeker in deze tijd waarin veel mensen thuis werken. Bedrijven wapenen zich tegen dit soort aanvallen door het inrichten van een Security Operating Center / Networking Operating Center, kortweg SOC/ NOC.

Het opleiden van de specialisten die deze centra bemensen gebeurde tot nu toe grotendeels bij bedrijven zelf. Binnen het ROC van Amsterdam is daarom besloten om op MBO College Hilversum en MBO College Zuidoost aan de slag te gaan met het opleiden van SOC/ NOC-medewerkers op Niveau 4.

Onderdelen die aan de orde komen tijdens de opleiding zijn onder meer:

 • Cyber Security
 • Encryptie
 • Networking
 • Data intrusion
Met deze, binnen het mbo, unieke opleiding hopen wij een brug te slaan tussen de vraag vanuit het werkveld en de opleiding voor onze beginnende beroepsbeoefenaars, die wij een glansrijke toekomst voorspellen.

» Lees meer over Expert IT Systems & Devices 
 
Lees verder

» Lees hier het interview met Romy. Zij vertelt in de rubriek 'In the picture' alles over haar opleiding Software Developer.
Lees verder
Benjamin Medewerker Beheer ICT
Ik was van jongs af aan bezig met computers. Deze opleiding was een logische stap voor mij.
Cliff Netwerkbeheerder
Deze opleiding is gevarieerd: je werkt met computers, maar ook met mensen!

Opleidingen binnen deze sector

Filter opleidingen
 • Colleges
 • Niveau
 • Duur
 • Leerweg
Allround Medewerker IT Systems & Devices
Allround Medewerker IT Systems & Devices
Leerweg BOL/BBL
Niveau 3
Esports, Game & Event Manager
Esports, Game & Event Manager
Leerweg BOL
Niveau 4
Expert IT Systems & Devices
Expert IT Systems & Devices
Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
Medewerker ICT Support
Medewerker ICT Support
Leerweg BOL
Niveau 2
Mhbo ICT Engineer
Mhbo ICT Engineer
Leerweg BOL
Niveau 4|5
Software Developer
Software Developer
Leerweg BOL
Niveau 4
Software Developer op de Bit Academy
Software Developer op de Bit Academy
Leerweg BOL
Niveau 4
Veiligheid & Vakmanschap 3 ICT
Veiligheid & Vakmanschap 3 ICT
Leerweg BOL
Niveau 3
 • 3
 • 1
  • 1
  van 1
 • 6