Airport Hospitality & Facility Services

Medewerker facilitaire dienstverlening - 25959

Sector:
Luchthaven
MBO College Airport
Opaallaan 25, Hoofddorp
2
1 jr.
aug 2024
jan 2025
BOL 25959
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Droom je ervan om Steward / Stewardess te worden of in Travel & Hospitality te werken? Maar heb je eerst nog een niveau 2-opleiding nodig om door te stromen? Kom dan bij ons studeren! Airport Hospitality & Facility Services is een brede opleiding die jou voorbereidt op een vervolgopleiding op niveau 3 of 4. We besteden aandacht aan het vak van steward(ess), travel & hospitality en facilitaire dienstverlening. Allemaal beroepsgroepen waar hospitality superbelangrijk is. Gastvrijheid, goede service en klantvriendelijkheid; daar draait het om! Je doet je werk altijd voor anderen, voor bijvoorbeeld klanten, reizigers of passagiers. Bedenk goed: het wordt een jaar knallen! Hard werken en veel leren. Iets voor jou?

Hoe ziet de opleiding eruit?

Deze opleiding is een combinatie van facilitaire dienstverlening, steward(ess) en travel & hospitality. In deze opleiding draait het helemaal om hospitality! Want of je nu als steward(ess), in de travel of in de facilitaire dienstverlening gaat werken, je hebt altijd te maken met klanten.

In vier periodes van tien weken kun jij je diploma halen. Je opleiding duurt één schooljaar. Mocht je iets langer nodig hebben, dan kan dat ook.

Stage lopen hoort natuurlijk ook bij je opleiding. In de vierde onderwijsperiode ga je 10 weken op blokstage. Dat betekent dat je vier dagen per week stage loopt bij een bedrijf op of dichtbij Schiphol. De vijfde dag ben je meestal op school. Er moet tenslotte veel gebeuren in een schooljaar!
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

In de module facilitaire dienstverlening leer je van alles over ruimtes gebruiksklaar maken, vergaderservices, catering, schoonmaken en kleine reparaties.

In de modules steward(ess) en travel & hospitality ga je aan de slag met werken in een vliegtuig of een hotel. Je leert verschillende luchtvaartcodes. Ook topografie en kennis over bestemmingen komen aan bod.

Daarnaast krijg je Engels en maak je kennis met Duits, Frans en Spaans. Engels heb je het hele jaar door. In de andere drie talen krijg je 10 weken les.

Uiteindelijk ga je samen met je klasgenoten een internationale reis voorbereiden. En natuurlijk ga je daarna ook op reis!

De overstap van niveau 2 naar niveau 4 straks is best groot. Bij niveau 4 verwachten we dat je zelfstandiger bent, dat je weet hoe je moet leren, dat je kunt plannen. Daarom krijg je ook het vak studievaardigheden. Daar leer je hoe leren werkt en hoe jij het beste leert.
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Als je klaar bent, heb je een diploma Medewerker Facilitaire Dienstverlening. Je kunt bij allerlei bedrijven op en buiten Schiphol aan de slag. Dat kan bijvoorbeeld op een vergaderlocatie, in een hotel, bij een schoonmaakbedrijf, in de catering. Facilitaire dienstverlening is superbreed.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding. 
 
Deze opleiding heeft een verplicht kennismakingsgesprek. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
  • Allround Medewerker Facilitaire Dienstverlening Luchthaven (niveau 3)
  • Facilitair Leidinggevende Luchthaven (niveau 4)
  • Steward / Stewardess (niveau 4)
  • Zelfstandig Medewerker Travel & Hospitality (niveau 3)
  • Leidinggevende Travel & Hospitality (niveau 4)
Lees verder
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een actueel overzicht van de bijkomende kosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Soorten kosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog kosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt. 
 
Extra’s die niet verplicht zijn
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen. 
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen. 

» Meer informatie over soorten kosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten van de gehele opleiding. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking.

MBO College Airport - indicatie kosten BOL: € 750,-, exclusief verplichte laptop.
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Allround Retailmedewerker Luchthaven
Allround Retailmedewerker Luchthaven
Leerweg BOL
Niveau 2
Luchthavenbeveiliger 2
Luchthavenbeveiliger 2
Leerweg BOL/BBL
Niveau 2
Facilitair Medewerker Luchthaven
Facilitair Medewerker Luchthaven
Leerweg BOL/BBL
Niveau 2
Luchtvrachtmedewerker Warehouse
Luchtvrachtmedewerker Warehouse
Leerweg BOL
Niveau 2
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Geen open dagen voor deze opleiding
Brochure
Airport Hospitality & Facility Services Ontvangen per post Downloaden als PDF
Meld je aan