Mediavormgever

Mediavormgeving - 23257
Online Voorlichting (webinars) voor deze opleiding:
» MBO College Noord - Media & Vormgeving

Let op! Deze opleiding heeft een beperkt aantal plaatsen. 
MBO College Noord
Gare Du Nord 13, Amsterdam
4
3jr.
aug '22
BOL 23257
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

De opleiding Mediavormgever, niveau 4, van het ROCvA is een moderne, kleinschalige en vriendelijke opleiding voor studenten die creatief, kunstzinnig en handig met de computer zijn. De opleiding richt zich op de creatieve industrie rondom Amsterdam, met het accent op Amsterdam-Noord. Het is onze missie uitvoerend creatief talent te stimuleren om zo kansrijk mogelijk de arbeidsmarkt te betreden óf door te stromen naar een hbo-opleiding. Een opleiding voor iedereen die later wil werken in de creatieve industrie. Je leert bijvoorbeeld ideeën ontwikkelen voor diverse campagnes. Door het combineren van verschillende media (grafisch, interactief, audiovisueel, ruimtelijk) bereik je de juiste doelgroep. Ons onderwijs biedt jou een stevige basis van kennis en vaardigheden. Die heb je nodig om later te kunnen deelnemen aan de maatschappij.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Waar de meeste opleidingen niveau 4, 4-jarig zijn, bieden wij een 3-jarige studie aan. De opleiding bestaat uit een basis- / profieldeel met beroepsgerichte vakken en algemene vakken, waaronder de examenvakken Nederlands, Engels en rekenen. In het eerste jaar kies je voor een specialisatie. Je loopt in deze opleiding 2 keer een half jaar stage. Servicegericht werken en het leren kijken vanuit het perspectief van de uiteindelijke gebruiker staat bij ons hoog in het vaandel. Met relevante, interessante opdrachten en echte opdrachtgevers leiden we je op tot mediavormgever. De docenten zijn vaak zelf ook ervaren beroepsbeoefenaars. We stimuleren je in je ontwikkeling tot mediavormgever door je te laten werken aan actuele beroepstaken, je eigen portfolio, je professionele identiteit èn je ondernemersvaardigheden.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

In de opleiding tot mediavormgever leer je hoe je verschillende teken- en ontwerptechnieken toepast en hoe je je ideeën uitwerkt op de computer. Je leert binnen alle vakken over de verschillende beeldende aspecten: licht, kleur, ruimte, vorm, structuur en compositie. Je leert de belangrijkste softwarepakketten van Adobe te gebruiken, zoals InDesign, Illustrator en Photoshop. Daarnaast leer je de basis van Html en Wordpress. Fotografie en typografie ondersteunen je bij grote projecten. Je volgt vakken op het gebied van kunst en ondernemerschap. Ook ga je op excursie naar musea.

In de tweede helft van het eerste jaar kies je voor een specialisatie die past bij jouw interesse en resultaten van het eerste half jaar. Door middel van keuzedelen en stage kun je je specialiseren in een door jou gewenste specialisatie. Denk hierbij aan grafische vormgeving, webdesign of een meer kunstzinnige richting.
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Na deze studie kun je doorstuderen aan de:

 • HKU Media: Grafische en interactieve studies
 • HVA: CMD, Communicatie, Media en Design
 • HKA: docentenopleiding Beeldende Vorming
 • Willem de Kooning: Packaging Design (Associate Degree)
 • Gerrit Rietveld Academie: Beeldende Kunst, Grafisch Ontwerpen
 • InHolland: Communicatie

Je kunt bij verschillende communicatie-, ontwerp- of reclamebureaus aan de slag, bij bureaus voor webdesign en uitgeverijen, maar je kunt natuurlijk ook voor jezelf beginnen.

Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder

Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding.

Voor deze opleiding gelden speciale toelatingsvoorwaarden.  

Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Tijdens je kennismaking wordt gevraagd een werkstuk (portfolio) aan te leveren. Deze opdracht moet voldoende zijn. Zo wordt gekeken of deze creatieve opleiding bij je past.
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Lees verder
 • Hbo - Docent Beeldende Vorming
 • Hbo - Kunstacademie
 • Hbo - Vormgeving, Media, Communicatie
Lees verder
 • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
 • Een actueel overzicht van de bijkomende kosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Soorten kosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog studiekosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt.
 
Extra’s die niet verplicht zijn
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. 
Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen.  
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen.  

» Meer informatie over de soorten kosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten van de gehele opleiding. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking.
 
MBO College Noord - indicatie kosten BOL: € 483, exclusief verplichte laptop.
Lees verder
Jip wil in de toekomst van haar creativiteit haar beroep maken. Waarom heeft zij gekozen voor de opleiding Mediavormgever? Lees meer
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Mediavormgever - Motion Graphic Designer
Mediavormgever - Motion Graphic Designer
Leerweg BOL
Niveau 4
Producer Televisie
Producer Televisie
Leerweg BOL
Niveau 4
Cameraman
Cameraman
Leerweg BOL
Niveau 4
Producer Radio
Producer Radio
Leerweg BOL
Niveau 4
Media & Redactie
Media & Redactie
Leerweg BOL
Niveau 4
Mediavormgever - 3D Designer
Mediavormgever - 3D Designer
Leerweg BOL
Niveau 4
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Meld je aan