Producer Televisie

Mediamanager - 25881

MBO College Hilversum
Media Park, Koos Postemalaan 4, Hilversum
4
3 jr.
aug 2024
BOL 25881
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Is bingewatchen jouw hobby? Of lijkt een baan in de televisiewereld jou helemaal het einde? Dan is de opleiding Producer Televisie iets voor jou!

Een producer televisie werkt achter de schermen bij een talkshow, serie, spelshow, nieuwsrubriek of ander programma. De producer zorgt dat alles en iedereen op zijn plek is als de live-uitzending of opname begint en is de spin in het web van ieder programma. Hij of zij kent dus alle kanten van het maken van televisie: van het scenario tot aan regie en presentatie.

Als producer televisie ben je dagelijks bezig met het maken van programma’s. Je regelt alles: budgetten en draaiboeken, maar ook het bloemetje op tafel. Je moet hiervoor goed kunnen samenwerken en presteren onder tijdsdruk. Als er iets misloopt, weet de producer dit snel te fixen. Daarnaast zorgt de producer ervoor dat de productie ook financieel haalbaar is.

Deze specialisatie Producer Televisie valt onder het profiel Media Manager, net als de opleidingen Producer Radio, Producer Online Media en Producer Evenementen.

Hoe ziet de opleiding Producer Televisie eruit?

Een media-opleiding bestaat uit cursussen waarmee je de opleiding zelf samenstelt. Samen met een persoonlijke coach bepaal je welke cursussen je nodig hebt en wanneer je ze volgt. Zo volgt iedere student zijn eigen route naar het diploma. Iedereen begint met een brede algemene basis, met vakinhoudelijke lessen en projecten. Denk hierbij aan videografie, social media, redactie en productie.

Naarmate je verder komt in de opleiding, ligt de focus steeds meer op de door jou gekozen specialisatie Producer Televisie. Daarnaast volg je de algemene vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap.

Als je eraan toe bent, ga je stage lopen. Je bepaalt samen met je coach waar je dat doet en in welke vorm. 
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding Producer Televisie?

Je leert alles wat er komt kijken bij het maken van televisie. Zo leer je de basics van het schrijven van een scenario voor een dramaserie, monteren, presenteren en regie. Zo kun jij zorgen dat het werk van redacteuren, cameramensen en regisseurs zo goed mogelijk tot zijn recht komt.

Tijdens de opleiding doe je met andere studenten veel ervaring op met eigen projecten. Zo’n project kan een dramaserie zijn of een nieuwsitem op locatie.

Daarnaast leer je ook wat er allemaal komt kijken bij de financiering van een productie. Bijvoorbeeld hoe je een programma-idee onder de aandacht brengt van omroepen, streamingdiensten en productiehuizen.

Je wordt ondersteund door docenten die de mediawereld als geen ander kennen. Ze stimuleren je in je ontwikkeling door je te laten werken aan actuele beroepstaken, je eigen portfolio, je professionele identiteit én je ondernemersvaardigheden. Tijdens de opleiding is bovendien veel aandacht voor coaching.
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Met de opleiding Producer Televisie kun je aan de slag in het hart van de televisiewereld: Hilversum. Maar je hoeft niet per se bij een omroep te gaan werken. Je kunt bijvoorbeeld ook aan de slag bij een productiehuis dat films en series maakt voor omroepen en streamingplatforms zoals Netflix.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding.
 
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Lees verder
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een actueel overzicht van de bijkomende kosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Soorten kosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog studiekosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt. 
 
Extra’s die niet verplicht zijn
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen. 
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen. 

» Meer informatie over soorten kosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten van de gehele opleiding. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking. 

MBO College Hilversum - indicatie kosten BOL: € 455,-, exclusief verplichte laptop.
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kijk de video Breng je opleiding in beeld - Producer
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Producer Evenementen
Producer Evenementen
Leerweg BOL
Niveau 4
Producer Online Media
Producer Online Media
Leerweg BOL
Niveau 4
Producer Radio
Producer Radio
Leerweg BOL
Niveau 4
Mediavormgever - Motion Graphic Designer
Mediavormgever - Motion Graphic Designer
Leerweg BOL
Niveau 4
Editor
Editor
Leerweg BOL
Niveau 4
Geluidstechnicus
Geluidstechnicus
Leerweg BOL
Niveau 4
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Geen open dagen voor deze opleiding
Meld je aan