Medewerker Pantserinfanterie (Aankomend Onderofficier Grondoptreden)

Aankomend onderofficier grondoptreden - 25600

Sector:
Veiligheid
MBO College Zuidoost
Fraijlemaborg 135, Amsterdam
3
2 jr.
Aanmelden gesloten
BOL 25600
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Wil je bij Defensie werken als militair? Dan is de opleiding Medewerker Pantserinfanterie iets voor jou! Je doet constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen, leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen. Ook ervaar je wat echte kameraadschap is en hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen. Ga voorop in de strijd bij de gevechtskracht van de Landmacht. Ga samen met je team in een infanteriegevechtsvoertuig naar de plek waar vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend zijn.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Speciaal voor en samen met de 43ste Gemechaniseerde Brigade in Havelte is de opleiding Medewerker Pantserinfanterie ontwikkeld. Je kunt in twee jaar het diploma Aankomend Onderofficier Grondoptreden (niveau 3) behalen. Deze opleiding richt zich op de pantserinfanterie. Naast vakken als Nederlands, rekenen en Engels krijg je les in militaire vaardigheden. Ook is er veel aandacht voor persoonlijke vorming.

Stage
Per schooljaar loop je tien weken stage bij de 43e Brigade van de Landmacht. Je gaat steeds drie weken naar school en daarna één week op stage. Je verblijft dan intern van maandag tot en met vrijdag. 

Opleiding afgerond?
Na het positief afronden van je dienstkeuring, kun je aansluitend aan je mbo-opleiding beginnen aan de AMO, de Algemene Militaire Opleiding van de Koninklijke Landmacht. Als soldaat pantserinfanterie word je dan geplaatst bij één van de twee pantserinfanteriebataljons. De slagkracht van deze eenheden wordt gevormd door het CV90 Pantserinfanterie gevechtsvoertuig

Selectie & keuring
In het laatste halfjaar van je opleiding ga je begeleid solliciteren. Het is dan handig om te weten wat de keuringseisen zijn bij Defensie. Dit voorkomt teleurstellingen aan het einde van je opleiding. Klik hier om te checken of je fit genoeg bent voor de keuring (pdf). Klik hier voor de selectiekeuring en toelatingseisen.

Tegemoetkoming kosten burgerrijbewijs
Elke leerling die uiteindelijk zijn militaire opleiding bij Defensie haalt krijgt maximaal € 2000 vergoeding voor het behalen van een rijbewijs. 
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Je leert de basisvaardigheden voor militairen waaronder camoufleren, optreden te velde, leidinggeven, in actie komen bij noodgevallen, beveiligingswerk en toegangscontrole, humanitair oorlogsrecht, militair straf- en tuchtrecht en reageren bij het aantreffen van een gevaarlijk object zoals een explosief. Maar ook kaartlezen, uitbrengen van checkpoint/road-block, Militaire EHBO (ZHKH), gesprekstechnieken, lesgeven en commandovoering. 
 
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Bij de 43ste Gemechaniseerde Brigade in Havelte. Na twee jaar ervaring te hebben opgedaan kun je, bij goed resultaat, door naar de Koninklijke Militaire School. Hierna kun je als onderofficier binnen het domein grondoptreden (infanterie (ook luchtmobiel), cavalerie verkenning, cavalerie tanks, artillerie) aan het werk.






 
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Toelating: met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding.

Beperkt aantal opleidingsplaatsen: deze opleiding heeft een maximum aantal opleidingsplaatsen. Voor het studiejaar 2023-2024 (september-instroom) kunnen we 22 studenten toelaten. Dus meld je snel aan!

Aanvullende eisen: positieve uitslag van de sporttest, positieve uitslag van de Sport Medische Keuring. Administratieve registratie bij Defensie is een voorwaarde om te kunnen worden ingeschreven voor deze opleiding. Als je bij deze opleiding stage gaat lopen, wordt er door de werkgevers een VOG (VGB) gevraagd. Als je deze niet kunt krijgen, betekent dit dat je geen stage kunt lopen en de opleiding moet beëindigen. Kijk voor meer informatie op de website van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Verplichte kennismakingsactiviteiten:  voorlichtingsbijeenkomst, deelname intakedag, waarbij een sporttest, opdrachten en motivatiegesprek met je wordt gehouden om te kijken of de opleiding bij je past.
Lees verder
Na het positief afronden van je dienstkeuring, kun je aansluitend aan je mbo-opleiding beginnen aan de AMO, de Algemene Militaire Opleiding van de Koninklijke Landmacht. Als soldaat pantserinfanterie word je dan geplaatst bij één van de twee pantserinfanteriebataljons. De slagkracht van deze eenheden wordt gevormd door het CV90 Pantserinfanterie Gevechtsvoertuig.
Lees verder
  • AMO, de Algemene Militaire Opleiding van de Koninklijke Landmacht
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog kosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt.
 
Extra’s die niet verplicht zijn
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. 
Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen.  
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen.  

» Meer informatie over de soorten kosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten van de gehele opleiding. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking. 
 
MBO College Zuidoost - indicatie kosten: volgt nog.
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
  • Voor deze opleiding zijn bij SBB geen gegevens bekend
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Veiligheid & Vakmanschap 3 ICT
Veiligheid & Vakmanschap 3 ICT
Leerweg BOL
Niveau 3
Veiligheid & Vakmanschap 3 Grondoptreden
Veiligheid & Vakmanschap 3 Grondoptreden
Leerweg BOL
Niveau 3
Veiligheid & Vakmanschap 3 Bedrijfsautotechniek
Veiligheid & Vakmanschap 3 Bedrijfsautotechniek
Leerweg BOL
Niveau 3
Beveiliger 3
Beveiliger 3
Leerweg BOL/BBL
Niveau 3
Handhaver Toezicht en Veiligheid
Handhaver Toezicht en Veiligheid
Leerweg BOL
Niveau 3
Beveiliger 2 Oriëntatiejaar Brandweer (18+)
Beveiliger 2 Oriëntatiejaar Brandweer (18+)
Leerweg BOL
Niveau 2
Pagina inhoud
Brochure
Medewerker Pantserinfanterie (Aankomend Onderofficier Grondoptreden) Ontvangen per post Downloaden als PDF