Voor ouders en verzorgers

De juiste opleiding kiezen is heel belangrijk. Natuurlijk wilt u uw kind daarbij begeleiden en helpen. Wij geven u graag een aantal tips.

Ga het gesprek aan

Bekijk samen wat de kwaliteiten, interesses en wensen zijn van uw kind. Laat hem of haar eigen keuzes maken. Vraag daarbij door naar wensen, maar ook onzekerheden. De keuze is heel belangrijk, maar neem ook wat druk weg. Je legt niet meteen je hele toekomst vast.

U kunt helpen door structuur aan te brengen in ideeën en informatie. Onderzoek zelf ook de mogelijkheden door te kijken welke opleidingen wij bieden.
» Bekijk de opleidingen

Studiekeuzetests

Adviseer uw zoon of dochter op deze site de verschillende tests te doen. Daarmee wordt het makkelijker om te kiezen.
» Bekijk de studiekeuzetests 

Open dagen

Hét moment om meer te zien en te horen over op een opleiding is een open dag. Er is dan volop de mogelijkheid om vragen te stellen en om sfeer te proeven.
» Waar en wanneer zijn de open dagen?

Meelopen

Voor veel opleidingen bestaan meeloopdagen. Uw kind ervaart een ochtend of middag hoe het echt op school is. Is een opleiding in het echt net zoals uw kind zich dat voorstelt? Inschrijving loopt via de speciale meeloopdagen-website Ikkiesmbo
»  Ga naar de Ikkiesmbo-website

Het informatiecentrum

Heeft u vragen? Neemt u vooral contact op met ons Informatiecentrum.
» Contactgegevens Informatiecentrum 

Studeren met een beperking

Heeft uw kind een beperking, is hij/zij dyslectisch of is er behoefte aan extra ondersteuning? Ons Expertisecentrum Passend Onderwijs (ExPO) helpt u graag bij het vinden van een passende opleiding met hulp op maat. Neem gerust contact met ons op.

Expertisecentrum Passend Onderwijs
Telefoon: 020-5791561
E-mail: expo@rocva.nl

Topsportbegeleiding

Sport uw kind op hoog niveau? Dan komt het tijdens de opleiding mogelijk in aanmerking voor topsportbegeleiding. Zo kan een topsportcarrière goed samengaan met het behalen van een mbo-diploma.
» Lees meer over topsportbegeleiding

Naar het mbo zonder vo-diploma

Heeft uw kind geen vo-diploma? En wil uw kind een mbo-opleiding volgen? Dan kan hij/zij terecht bij Entree. 

Wij bieden Entree-opleidingen aan in verschillende richtingen. Denk bijvoorbeeld aan handel/mode, zorg, techniek, horeca en kapper. De opleiding duurt gemiddeld een jaar. Na het behalen van een Entree-diploma kan uw kind doorstromen naar een niveau 2 opleiding of gaan werken. De Entree-opleidingen bieden we aan op verschillende mbo-colleges (leslocaties) in Amsterdam, Hilversum en Hoofddorp. 

» Alles over Entree-opleidingen

Aanmelden

Heeft u samen met uw kind een keuze gemaakt en bent u klaar voor de aanmelding?
» Aanmelden

Let op:
  • Voor sommige opleidingen is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
  • Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen, bijvoorbeeld een auditie of toelatingstest. Bekijk dit goed.
  • Bij veel opleidingen kan ook in januari worden gestart, maar niet bij allemaal. Bekijk dit bij de opleidingsinformatie.
  • Met ingang van schooljaar 2018-2019 geldt de nieuwe Wet op Toelating. Het is daarom van belang dat uw kind zich tijdig, uiterlijk vóór 1 april, aanmeldt. Klik hier voor meer informatie over het aanmeldproces en aandachtspunten voor u en uw kind.

Klachten

Heeft u een klacht over de studie van uw kind, de stage of de school? Dan verwachten wij dat u het altijd eerst zelf probeert op te lossen. Als u een klacht heeft, bespreek die dan eerst met de school. De contactgegevens van de mbo-colleges vindt u hier.
Is het daarmee niet opgelost? Dan kunt u contact opnemen met de Ombudsman of Vertrouwenspersoon.

» Meer over Ombudsman en Vertrouwenspersoon

Ziek melden of verlof aanvragen

» Alles over ziek melden en verlof

Veelgestelde vragen

» Veelgestelde vragen en antwoorden