Let op: plaatsing voor deze cursus gaat op volgorde van ontvangst van de aanmelding. De cursus start twee keer per schooljaar (bij voldoende aanmeldingen). Wil je zeker zijn van een plek? Meld je dan nu alvast aan!
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
-
6 weken
Deze opleiding gaat in september 2025 weer van start
Cursus
Waarom deze cursus aan het ROC van Amsterdam?
Wil je je nog verder verdiepen in het klassiek koken? Ben je klaar om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen? Dan is de Kookcursus (Gevorderde Vaardigheden Klassiek Koken) de perfecte volgende stap voor jou! Deze cursus is speciaal ontworpen voor volwassenen die hun kooktechnieken verder willen verfijnen en uitbreiden.
Klaar om je gastronomische reis te vervolgen? Meld je nu aan en ontdek de verrukkelijke wereld van klassiek koken.
Programma
Onze cursussen zijn altijd gericht op praktijkervaring. Tijdens de Kookcursus (Gevorderde Vaardigheden Klassiek Koken) ga je meteen de keuken in om je kennis in de praktijk te brengen. Deze cursus vindt plaats op woensdagavond van 16.30 tot 22.00 uur gedurende 6 weken. In deze periode kom je in totaal 6 keer naar school, met uitzondering van de schoolvakanties.
Lees verder
Wat leer je tijdens de cursus?
Tijdens deze cursus breid je je kookvaardigheden verder uit. Je leert geavanceerde technieken en benaderingen voor het bereiden en voorbereiden van gerechten. Hierbij komen onderwerpen als soepen, sauzen, vlees en vis aan bod. Bovendien moedigen we zelfstandigheid aan, waardoor je recepten kunt aanpassen of zelf kunt creëren.
In deze cursus verkennen we een breed scala aan kooktechnieken en gerechten, waarbij je met slechts twee ingrediënten maar liefst zes verschillende gerechtjes of gerechtonderdelen leert bereiden en presenteren. Je zult koken als een professional.
Bekijk de klassiekers uit de Franse keuken, en leer hoe je hartige mousses, soufflés en een verfijnde visterrine van mousseline bereidt.
Ontdek de kunst van het maken van diverse verse worstsoorten.
Laat je verleiden door de authentieke smaken van de Italiaanse keuken, precies zoals 'La Nonna' zou koken.
Maak kennis met de smaken van de Arabische keuken, maar dan in een vegetarische uitvoering zonder vlees en vis.
En voor de zoetekauwen onder ons, verras jezelf en anderen met prachtige patisserie-onderdelen en gerechten die je zelf leert bereiden.
Ten slotte leer je de kunst van het maken van klassieke patés zoals een ervaren charcutier dat zou doen.
Lees verder
Certificaat
Als je de cursus hebt afgerond, ontvang je een ROCvA-certificaat als bewijs van deelname. Dit bewijs opent deuren naar nieuwe culinaire mogelijkheden.
Lees verder