Voor volwassenen

New Beauty School: Influential Coloring & Styling Ft. The Color College

Voor volwassenen
Deze cursus gaat later dit jaar weer van start. De exacte startdatum volgt later.
Introductie

Over de cursus

Wil jij de nieuwste haarkleurtechnieken leren van de meest ervaren coloristen in de branche? En kan jij niet wachten om jouw creaties door zoveel mogelijk mensen via social media te laten bekijken? The New Beauty School van het ROC van Amsterdam en The Color College lanceren samen deze nieuwe cursus. Tijdens deze cursus leer jij 5 nieuwe haarkleurtechnieken op modellen toepassen. Ook leer je hoe je jouw creaties het beste kunt filmen, editen en kunt inzetten op jouw social mediakanalen om zo je eigen werk te promoten. Doel hiervan is leren hoe je je via korte trailers kan profileren als professional op social media.

Je wordt gestimuleerd om je werk te etaleren op social media en te onderzoeken welke platforms de meeste reacties geven op het getoonde werk. Na afronding van de training ontvang je een certificaat van The Color College – Powered by ROC van Amsterdam.

Over New Beauty School 
Deze training maakt onderdeel uit van de New Beauty School van het ROC van Amsterdam. New Beauty School is er om beautyprofessionals interessante extra modules aan te bieden, samen met partners uit de high-end beautybranche. Dit biedt jou de kans om onderwijs te volgen in een levensechte leeromgeving en te leren van masters uit het vak uiterlijke verzorging. The Color is trotse partner van deze samenwerking.

Programma

Je volgt om de week op een maandag praktijk- en theorielessen bij de eerste The Color Salon: locatie The Color van Wou, Van Woustraat 121 in Amsterdam. 

Tijdens deze cursus leren de educators van The Color unieke relevante haarkleurtechnieken. Na het volgen van de cursus kun jij zelf kleuren. Ook leer je de beste manieren om deze te stijlen. Op de eerste maandag leer jij ons en wij jou beter kennen. We bespreken jouw toekomstplannen, verwachtingen van de cursus en de voorafgaand door jouw voorbereidende moodboards. Daarna volgen er 5 lesdagen, waarin elke cursus een eigen haarkleurtrend-techniek omvat.

Onze educators hebben 5 looks bedacht die zij jou leren, van kleur tot styling. Hierbij kan je denken aan  technieken als highlights, money piece, peak-a-boo en balayage. Voor erkenning en meer potentiële klanten is het delen van jouw creaties via social media in deze tijd cruciaal.

Bij The Color begrijpen we dat heel goed. Tijdens dit deel van de cursus leert ROCvA hoe jij jouw beelden het beste kunt editen en hoe je ze het beste kunt inzetten op social media. Naast de lessen in de salon krijg je online en op school (MBO College Zuid, ROC van Amsterdam) les waarin je o.a. leert hoe je moet editen en tot een goed eindproduct komt.

Voor deze cursus zijn maar 6 plekken beschikbaar, dus wees er snel bij. Vol is vol!
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Theorie: hoe krijg ik een kleur goed op film, hoe edit ik een film en wanneer zet ik hem online voor de grootste bereik? Denk eraan: als je op social media wil posten, neem dan een model mee dat aansprekend is.

Praktijk: diverse kleurtechnieken voor gevorderde kappers. Voor afgestudeerde kappers, met een interesse in kleur, er moet een gedegen basiskennis zijn op het gebied van balayage, highlights en colormelt. De module is ook nadrukkelijk bedoeld voor mensen die zich willen ontwikkelen op het gebied van social media: hoe zet je jezelf online op de kaart?
Lees verder

Certificaat

Bij goed resultaat ontvang je een certificaat vanuit The Color College - Powered by ROC van Amsterdam.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Voorwaarde voor toelating is dat de deelnemer is afgestudeerd aan een erkende niveau 3/4 kappersopleiding en werkzaam is in de uiterlijke verzorging.
Lees verder

Lees verder

De online theorielessen nemen 4 keer 2 uur in beslag, de praktijklessen op het ROC van Amsterdam 2 keer 4 uur (in de avonduren).

Let op: iedere cursist zorgt voor zijn of haar eigen model tijdens de cursusdagen.

Lees verder
Lees verder
Wil je meer informatie over de opleiding of heb je een vraag? Stuur dan een mail naar: college@thecolor.nl
Lees verder
Tools en materialen
Deze cursus is inclusief de tools en studiematerialen die je nodig hebt om de looks op de modellen te maken, examens en mbo-certificaat. 

De opleidingskosten zijn € 1790,-, inclusief studiepakket t.w.v. 245,-
Lees verder
Pagina inhoud
Geen open dagen voor deze opleiding
Brochure
New Beauty School: Influential Coloring & Styling Ft. The Color College Ontvangen per post Downloaden als PDF