Mhbo

Ben je op zoek naar een uitdagende mbo-opleiding waarin je ook deels op hbo-niveau leert? Dan is een mhbo-opleiding misschien iets voor jou! De mhbo-opleidingen van het ROC van Amsterdam zijn mbo-opleidingen waarbij je ook modules op hbo-niveau volgt. Zo heb je straks een mbo-diploma mét hbo-certificaten op zak. 

Waarom een mhbo-opleiding volgen?

Doe je nu vmbo-t of havo en wil je uiteindelijk door naar het hbo? En wil je tijdens je mbo-opleiding al hbo-modules volgen? Dan is een mhbo-opleiding een goede oplossing.

Met een mhbo-opleiding bereid je je nóg beter voor op het hbo dan met een reguliere mbo-opleiding of de havo. Tijdens de opleiding leer je namelijk al deels op hbo-niveau. Zo ontwikkel je je extra sterk en weet je al wat je te wachten staat als je naar het hbo wil. 

Brug tussen mbo en hbo

De mhbo-opleidingen van het ROC van Amsterdam zijn mbo-opleidingen waarbij je ook modules op hbo-niveau volgt. Zo heb je straks een mbo-diploma mét hbo-certificaten op zak. Je kunt het zien als een extra waardevol mbo-diploma. Met de certificaten kun je vrijstellingen aanvragen voor een hbo-opleiding op Associate degree- of bachelor-niveau. 

De hbo-modules worden door docenten van HBO Academy gegeven. De lessen volg je gewoon op de locatie van het mbo-college.  

Voordelen van een mhbo-opleiding

  • Je leert al deels op hbo-niveau.
  • Je hebt een voorsprong op het hbo.
  • In veel gevallen kun je in 6 tot 12 maanden je Associate degree getuigschrift halen.
  • Met vrijstellingen kun je sneller je een vervolgopleiding afronden (Associate degree of bachelor).

De eisen voor een mhbo-opleiding

Om een mhbo-opleiding te volgen, moet je een diploma vmbo-tl, havo (of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4) hebben. Om er zeker van te zijn dat je een mhbo-opleiding aan kan, volgt er een selectietraject. Bij sommige opleidingen gelden nog specifieke opleidingseisen. Als dit zo is, lees je dit op de pagina van de opleiding zelf.

Onze mhbo-opleidingen

Ben je op zoek naar een geschikte mhbo-opleiding? Hieronder vind je een overzicht van al onze mhbo-opleidingen.

Culinary Professional Mhbo
Met de opleiding Culinary Professional Mhbo ontwikkel je jezelf naar een hoger niveau op het gebied van koken. Naast het reguliere mbo-onderwijs volg je vijf modules op hbo-niveau. Na afronding van het mbo-onderwijs (niveau 4) stroom je het laatste half jaar door naar HBO Academy. Hier kun je de Associate degree-opleiding Culinary Professional verder afronden.

» Meer over Culinary Professional Mhbo

Business & Innovation Mhbo
Deze opleiding is een combinatie van de mbo-opleiding Ondernemer Handel en de hbo-opleiding Business & Innovation. Je volgt mbo-vakken aangevuld met verdieping op hbo-niveau. Naast je mbo niveau 4-diploma krijg je certificaten voor de modules van de hbo-vakken die je hebt gevolgd. Daarmee kun je vrijstellingen aanvragen in de hbo-opleiding.
 
» Meer over Business & Innovation Mhbo

ICT Engineer Mhbo
Wil jij dé ICT-specialist van de toekomst worden? Met de opleiding ICT Engineer Mhbo word je uitstekend voorbereid op een mooie carrière in de ICT. Tijdens de opleiding volg je vakken op mbo- en hbo-niveau. De hbo-modules die je tijdens de opleiding volgt, leveren vrijstellingen op in de Associate degree-opleiding ICT-Engineer Netwerk- en Systeembeheer. Deze opleiding kun je daarna versneld (in 6 maanden tot 12 maanden) volgen.
 
» Meer over ICT Engineer Mhbo
 
Tailor Professional Mhbo
Dit is de enige opleiding in de Benelux waar je het ware coupeurvakmanschap leert op een hoogwaardig niveau. Tailor Professional Mhbo is een mbo-opleiding én een Associate Degree-traject in één. Tijdens deze opleiding volg je naast het mbo-onderwijs zes modules op hbo-niveau. Na afronding van het mbo-onderwijs (niveau 4) stroom je het laatste half jaar door naar de HBO Academy.  Hier kun je de Associate degree-opleiding verder af te ronden.
 
» Meer over Tailor Professional Mhbo

Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg Mhbo - Toegepaste Psychologie
Sta jij altijd klaar voor mensen met problemen? Wil je het verschil maken voor mensen die minder kunnen door een achterstand, ziekte of andere problemen? Met de opleiding Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg Mhbo - Toegepaste Psychologie stomen we je klaar om door te stromen naar de hbo-opleiding Toegepaste Psychologie. Je krijgt drie jaar lang les en praktijk op niveau 4, aangevuld met modules van de hbo-opleiding Toegepaste Psychologie die horen bij de propedeusefase.

» Meer over Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg Mhbo