Introductie

Is werken in deze sector iets voor jou?

Welke opleiding vind je het meest interessant?Naar brochures
Ben je creatief en ondernemend? Houd je van netwerken en organiseren? Sta je graag op het podium of ben je liever bezig achter de schermen? Bij het ROC van Amsterdam, in de creatief-culturele sector, hebben we de opleiding die bij je past.

PACT+

PACT+ is de school  voor theater, dans, muziek en music production. Je wordt opgeleid tot uitvoerend artiest of maker/organisator van voorstellingen. De praktijk leer je van professionals uit het vak. Ook krijg je les in hoe je als zelfstandig ondernemer zorgt voor werk en inkomen na je opleiding. Met je diploma kun je aan de slag bij theater-, dans- of muziekgezelschappen, in de recreatieve sector (bij de Efteling bijvoorbeeld) en bij activiteitencentra. Om toegelaten te worden tot een opleiding van PACT doe je auditie. Met je diploma kun je ook verder studeren aan bijvoorbeeld het conservatorium of de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK). 
Lees verder

Cultureel Organiseren

Als cultureel organisator werk je in de vrijetijdssector. Je bedenkt, organiseert en begeleidt activiteiten op het gebied van kunst, cultuur en amusement. Je werkt met kinderen, maar ook met ouderen en vaak zijn het vrijwilligers die je helpen. De activiteiten vinden plaats op verschillende plekken. Bijvoorbeeld in het buitenland op campings en resorts maar ook in musea, op scholen, of in verzorgingshuizen en buurtinstellingen. Ben jij creatief, vind je flexibele werktijden geen probleem, hou je van organiseren en ben je ondernemend? Dan is de opleiding cultureel organiseren iets voor jou. Met je diploma kun je of aan het werk of naar een vervolgopleiding op hbo-niveau. 
Lees verder

Make-Up Art

Heb je een creatieve geest en feeling met de wereld van theater, fotografie, televisie en film? Dan is het beroep van Make-up Artist/ grimeur voor jou de kans om in deze wereld aan de slag te gaan! Als Make-up Artist werk je als zelfstandig ondernemer binnen een artistiek team. De werkplekken van een grimeur zijn afwisselend. De ene dag sta je op een filmset en de andere dag in een fotostudio of in de schminkkamer van een theater. De praktijk krijg je van vakmensen uit binnen- en buitenland. Ook is er veel aandacht voor ondernemerschap en zijn colleges vaak in het Engels. 
 
Lees verder

Ondernemerschap staat centraal

In de creatieve industrie is veel werk, maar je moet het wel weten te vinden. Kies je voor een opleiding creatief en cultureel, dan is de kans groot dat je later als zelfstandig ondernemer aan de slag gaat.  De opleiding bereidt je daar goed op voor. Je krijgt les in netwerken, in finance, in relatiebeheer, in onderhandelen en in offertes maken. Dat doen we met behulp van een speciaal ontwikkeld lesprogramma waar je ook na school nog gebruik van kunt maken.
 
Lees verder
Steven Theater
Je kan hier lekker jezelf zijn en je leert veel van anderen.

Opleidingen binnen deze sector

Filter opleidingen
 • Colleges
 • Niveau
 • Duur
 • Leerweg
Allround Grimeur
Allround Grimeur
Leerweg BOL
Niveau 4
Dans
Dans
Leerweg BOL
Niveau 4
Event Producer
Event Producer
Leerweg BOL
Niveau 4
Frank Sanders Akademie voor Musical en Muziektheater
Frank Sanders Akademie voor Musical en Muziektheater
Leerweg BOL
Niveau 4
Music Production
Music Production
Leerweg BOL
Niveau 4
Muziek
Muziek
Leerweg BOL
Niveau 4
Theater
Theater
Leerweg BOL
Niveau 4
Topjaar PACT+
Topjaar PACT+
Leerweg BOL
Niveau 4
 • 3
 • 1
  • 1
  van 1
 • 6