Introductie

Is werken in deze sector iets voor jou?

Als je in de horeca werkt, doe je je uiterste best om het je gasten naar de zin te maken. Of je nu werkt als (chef-)kok, cost controller, frontoffice manager, gastheer of gastvrouw, food & beverage manager of kamermeisje; jouw doel is om gasten te laten genieten van een lekker koud biertje, de specialiteit van de chef-kok of een perfect verzorgde hotelkamer.

Welke opleiding vind je het meest interessant?



Naar brochures

Kok, Gastheer of Hotelmanager?

Bij de Hotelschool kun je kiezen uit managementopleidingen of vaktechnische opleidingen. In een vaktechnische opleiding, bijvoorbeeld Kok of Gastheer/- vrouw, ligt de nadruk op dóen, ofwel het verkrijgen van vaardigheden. Wij bieden je een groot aantal opleidingen op het gebied van koken en gastheerschap. Wat denk je bijvoorbeeld van Gastronoom/Sommelier, koken in de Sterklas, Plant based chef of Guest Experience manager? Veel opleidingen kun je zowel bij MBO College Centrum in Amsterdam als bij MBO College Hilversum volgen.
 
Met een managementopleiding aan de Hotelschool bereid je je voor op een veelzijdige middenkaderfunctie of het zelfstandig ondernemerschap. Je kunt kiezen uit vier verschillende managementopleidingen: Hotelmanagement / Ondernemer, Manager Hotel & Restaurant, Hotelmanagement / Mbo-plus Hospitality Management (Flex-opleiding) of de opleiding Hotelmanagement / Meewerkend Horeca Ondernemer en Hotelmanagement on the Job.
Lees verder

Brood & Banket

Bij een opleiding Brood & Banket kun je kiezen uit vaktechnische opleidingen en/of managementopleidingen. Binnen de vaktechnische opleidingen, zoals Brood- en Banketbakker of Patissier, ligt de nadruk op het ontwikkelen van vaardigheden: doen dus. Vanaf augustus 2024 kun je ook de opleiding Vegan Patisserie volgen! Met een managementopleiding bereid je je voor op een middenkaderfunctie of het zelfstandig ondernemerschap. In de bakkerijsector draait alles om vakmanschap en creativiteit.
Lees verder

Facilitaire Dienstverlening

Ben jij servicegericht en zorg je ervoor dat alles op rolletjes loopt? Wil je met jouw organisatorisch talent in teamverband werken? Een opleiding Facilitaire Dienstverlening leidt je op tot professional, een onmisbare schakel in elk bedrijf. Misschien wil jij je als facilitair manager of medewerker specialiseren in een bepaalde richting? Je kunt dan kiezen voor een Facility Services opleiding gericht op: Luchthaven, Hospitality & Events of Zorg & Welzijn.


» Lees hier het interview met horecastudent Daan. 
 
Nieuw! Vegan Patisserie en de Flexopleiding Leidinggevende Bakkerij (BBL)
Sepideh Hotelmanagement
Tip: Je moet heel flexibel zijn. Zo moet je tijdens je opleiding ook al 's avonds werken.
Peter Facilitair Leidinggevende
Docenten weten meer te vertellen dan alleen de theorie door hun eigen praktijkervaring.

Opleidingen binnen deze sector

Filter opleidingen
  • Colleges
  • Niveau
  • Duur
  • Leerweg
Airport Facility Services
Airport Facility Services
Leerweg BOL/BBL
Niveau 2
Airport Facility Supervisor
Airport Facility Supervisor
Leerweg BOL
Niveau 4
Allround Airport Facility Services
Allround Airport Facility Services
Leerweg BOL
Niveau 3
Allround Hospitality Medewerker
Allround Hospitality Medewerker
Leerweg BOL
Niveau 3
Allround Medewerker Facilitaire Dienstverlening
Allround Medewerker Facilitaire Dienstverlening
Leerweg BOL/BBL
Niveau 3
Beroepshavo Marketing & Communication Specialist
Beroepshavo Marketing & Communication Specialist
Leerweg BOL
Niveau 4
Boulanger
Boulanger
Leerweg BBL
Niveau 4
Culinary Professional
Culinary Professional
Leerweg BBL
Niveau 5
Culinary Professional Mhbo
Culinary Professional Mhbo
Leerweg BOL
Niveau 4|5
Entree Dienstverlening
Entree Dienstverlening
Leerweg BOL
Niveau 1
Entree Dienstverlening on the Job
Entree Dienstverlening on the Job
Leerweg BOL
Niveau 1|2
Entree Horeca
Entree Horeca
Leerweg BOL
Niveau 1
Entree Horeca & Bakkerij
Entree Horeca & Bakkerij
Leerweg BOL/BBL
Niveau 1
Facilitair Leidinggevende
Facilitair Leidinggevende
Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
Facilitair Manager Events
Facilitair Manager Events
Leerweg BOL
Niveau 4
Facilitair, Hospitality & Events Medewerker Niveau 2
Facilitair, Hospitality & Events Medewerker Niveau 2
Leerweg BOL
Niveau 2
Facility Management - On the Job
Facility Management - On the Job
Leerweg BOL
Niveau 4
Gastheer / -vrouw
Gastheer / -vrouw
Leerweg BOL/BBL
Niveau 2
  • 3
  • 1
    • 1
    • 2
    • 3
    van 3
  • 6