Introductie

Is werken in deze sector iets voor jou?

Als je in de horeca werkt, doe je je uiterste best om het je klanten naar de zin te maken. Of je nu werkt als (chef-)kok, cost controller, frontoffice manager, gastheer of gastvrouw, food & beverage manager of kamermeisje; jouw doel is om gasten te laten genieten van een lekker koud biertje, de specialiteit van de chef-kok of een perfect verzorgde hotelkamer.

Welke opleiding vind je het meest interessant?



Naar brochures
 

In de spotlight: onze nieuwe opleidingen

Deze nieuwe opleidingen gaan voor het eerst van start:
» Plant-based Chef - Niveau 4 | Duur: 3 jaar | Leerweg: BBL
» Guest Experience Manager - Niveau 4 | Duur: 3 jaar | Leerweg: BOL
» Allround Medewerker Facilitaire Dienstverlening - Niveau 3 | Duur: 2 jaar | Leerweg: BOL, BBL
» Facilitair Leidinggevende - Niveau 4 | Duur: 3 jaar | Leerweg: BOL, BBL

Scroll naar beneden voor het volledige opleidingsaanbod in deze sector.

Kok, Gastheer of Hotelmanager?

Bij de Hotelschool kun je kiezen uit managementopleidingen of vaktechnische opleidingen. In een vaktechnische opleiding, bijvoorbeeld Kok of Gastheer/- vrouw, ligt de nadruk op dóen, ofwel het verkrijgen van vaardigheden. Wij bieden je een groot aantal opleidingen op het gebied van koken en gastheerschap. Wat denk je bijvoorbeeld van Hospitality & Maritieme Host, Gastronoom/Sommelier of koken in de Sterklas? Veel opleidingen kun je zowel bij MBO College Centrum in Amsterdam als bij MBO College Hilversum volgen.
 
Met een managementopleiding aan de Hotelschool bereid je je voor op een veelzijdige middenkaderfunctie of het zelfstandig ondernemerschap. Je kunt kiezen uit vier verschillende managementopleidingen: Hotelmanagement / Ondernemer, Manager Hotel & Restaurant, Hotelmanagement / Mbo-plus Hospitality Management (Flex-opleiding) of de opleiding Hotelmanagement / Meewerkend Horeca Ondernemer en Hotelmanagement on the Job.
Lees verder

Brood & Banket

Bij een opleiding Brood & Banket kun je kiezen uit vaktechnische opleidingen en/of managementopleidingen. Binnen de vaktechnische opleidingen, zoals Brood- en Banketbakker of Patissier, ligt de nadruk op het ontwikkelen van vaardigheden: doen dus. Met een managementopleiding bereid je je voor op een middenkaderfunctie of het zelfstandig ondernemerschap. In de bakkerijsector draait alles om vakmanschap en creativiteit.
Lees verder

Facilitaire Dienstverlening

Ben jij servicegericht en zorg je ervoor dat alles op rolletjes loopt? Wil je met jouw organisatorisch talent in teamverband werken? Een opleiding Facilitaire Dienstverlening leidt je op tot professional, een onmisbare schakel in elk bedrijf. Misschien wil jij je als facilitair manager of medewerker specialiseren in een bepaalde richting? Je kunt dan kiezen voor een Facility Services opleiding gericht op: Luchthaven, Hospitality & Events of Zorg & Welzijn.


» Lees hier het interview met horecastudent Daan. 
 
Peter Facilitair Leidinggevende
Docenten weten meer te vertellen dan alleen de theorie door hun eigen praktijkervaring.
Sepideh Hotelmanagement
Tip: Je moet heel flexibel zijn. Zo moet je tijdens je opleiding ook al 's avonds werken.

Opleidingen binnen deze sector

Filter opleidingen
  • Colleges
  • Niveau
  • Duur
  • Leerweg
Allround Facilitair Medewerker Luchthaven
Allround Facilitair Medewerker Luchthaven
Leerweg BOL
Niveau 3
Allround Hospitality Medewerker
Allround Hospitality Medewerker
Leerweg BOL
Niveau 3
Allround Hospitality Medewerker on the Job
Allround Hospitality Medewerker on the Job
Leerweg BOL/BBL
Niveau 3
Allround Medewerker Facilitaire Dienstverlening
Allround Medewerker Facilitaire Dienstverlening
Leerweg BOL/BBL
Niveau 3
Beroepshavo Marketing & Communication Specialist
Beroepshavo Marketing & Communication Specialist
Leerweg BOL
Niveau 4
Boulanger
Boulanger
Leerweg BBL
Niveau 4
Brede niveau 2-opleiding
Brede niveau 2-opleiding
Leerweg BOL
Niveau 2
Business Events
Business Events
Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
Culinary Professional
Culinary Professional
Leerweg BBL
Niveau 5
Entree Dienstverlening & Zorg
Entree Dienstverlening & Zorg
Leerweg BOL
Niveau 1
Entree Dienstverlening on the Job
Entree Dienstverlening on the Job
Leerweg BOL
Niveau 1
Entree Horeca
Entree Horeca
Leerweg BOL
Niveau 1
Entree Horeca & Bakkerij
Entree Horeca & Bakkerij
Leerweg BOL/BBL
Niveau 1
Facilitair Leidinggevende
Facilitair Leidinggevende
Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
Facilitair Manager Events en Catering
Facilitair Manager Events en Catering
Leerweg BOL
Niveau 4
Facilitair Manager Luchthaven
Facilitair Manager Luchthaven
Leerweg BOL
Niveau 4
Facilitair Manager on the Job - House of Hospitality
Facilitair Manager on the Job - House of Hospitality
Leerweg BOL
Niveau 4
Facilitair Medewerker Luchthaven
Facilitair Medewerker Luchthaven
Leerweg BOL
Niveau 2
  • 3
  • 1
    • 1
    • 2
    • 3
    van 3
  • 6