Introductie

Is werken in deze sector iets voor jou?

Als je in de horeca werkt, doe je je uiterste best om het je klanten naar de zin te maken. Of je nu werkt als (chef-)kok, cost controller, frontoffice manager, gastheer of gastvrouw, food & beverage manager of kamermeisje; jouw doel is om gasten te laten genieten van een lekker koud biertje, de specialiteit van de chef-kok of een perfect verzorgde hotelkamer.

Welke opleiding vind je het meest interessant?



Naar brochures

Kok, Gastheer of Hotelmanager?

Bij de Hotelschool kun je kiezen uit managementopleidingen of vaktechnische opleidingen. In een vaktechnische opleiding, bijvoorbeeld Kok of Gastheer/- vrouw, ligt de nadruk op dóen, ofwel het verkrijgen van vaardigheden. Wij bieden je een groot aantal opleidingen op het gebied van koken en gastheerschap. Wat denk je bijvoorbeeld van Maritime Host, Gastronoom/Sommelier of koken in de Sterklas? Veel opleidingen kun je zowel bij MBO College Centrum in Amsterdam als bij MBO College Hilversum volgen.
 
Met een managementopleiding aan de Hotelschool bereid je je voor op een veelzijdige middenkaderfunctie of het zelfstandig ondernemerschap. Je kunt kiezen uit vier verschillende managementopleidingen: Ondernemer / Manager Hotel & Restaurant, Mbo-plus Hospitality Management of de opleiding Meewerkend Horeca Ondernemer. Daarnaast start de school in 2016 de College Hotel-opleiding.
Lees verder

Brood & Banket

Bij een opleiding Brood & Banket kun je kiezen uit vaktechnische opleidingen en/of managementopleidingen. Binnen de vaktechnische opleidingen, zoals Brood- en Banketbakker of Patissier, ligt de nadruk op het ontwikkelen van vaardigheden: doen dus. Met een managementopleiding bereid je je voor op een middenkaderfunctie of het zelfstandig ondernemerschap. In de bakkerijsector draait alles om vakmanschap en creativiteit.
Lees verder

Facilitaire Dienstverlening

Ben jij servicegericht en zorg je ervoor dat alles op rolletjes loopt? Wil je met jouw organisatorisch talent in teamverband werken? Een opleiding Facilitaire Dienstverlening leidt je op tot professional, een onmisbare schakel in elk bedrijf. Misschien wil jij je als facilitair manager of medewerker specialiseren in een bepaalde richting? Je kunt dan kiezen voor een Facility Services opleiding gericht op: Luchthaven, Hospitality & Events of Zorg & Welzijn.
Lees verder


» Lees hier het interview met horecastudent Daan. 
 
Peter Facilitair Leidinggevende
Docenten weten meer te vertellen dan alleen de theorie door hun eigen praktijkervaring.
Sepideh Hotelmanagement
Tip: Je moet heel flexibel zijn. Zo moet je tijdens je opleiding ook al 's avonds werken.

Opleidingen binnen deze sector

Filter opleidingen
  • Colleges
  • Niveau
  • Duur
  • Leerweg
Brede niveau 2-opleidingen
Brede niveau 2-opleidingen
Leerweg
Niveau 2
Entree Dienstverlening & Zorg
Entree Dienstverlening & Zorg
Leerweg BOL
Niveau 1
Entree Horeca
Entree Horeca
Leerweg BOL
Niveau 1
Entree Horeca, Bakkerij & Facilitair
Entree Horeca, Bakkerij & Facilitair
Leerweg BOL/BBL
Niveau 1
Facilitair Manager Events en Catering
Facilitair Manager Events en Catering
Leerweg BOL
Niveau 4
Facilitair Manager Hospitality & Events
Facilitair Manager Hospitality & Events
Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
Facilitair Manager Hospitality & Events on the job
Facilitair Manager Hospitality & Events on the job
Leerweg BOL
Niveau 4
Facilitair Manager Luchthaven
Facilitair Manager Luchthaven
Leerweg BOL
Niveau 4
Facilitair Medewerker Hospitality & Events
Facilitair Medewerker Hospitality & Events
Leerweg BOL
Niveau 2
Facilitair Medewerker Luchthaven
Facilitair Medewerker Luchthaven
Leerweg BOL
Niveau 2
Gastheer / -vrouw
Gastheer / -vrouw
Leerweg BOL/BBL
Niveau 2
Gastheer / -vrouw (brede niveau 2)
Gastheer / -vrouw (brede niveau 2)
Leerweg BOL
Niveau 2
Gastheer / -vrouw in de praktijk - Het Amsterdamse Proeflokaal
Gastheer / -vrouw in de praktijk - Het Amsterdamse Proeflokaal
Leerweg BOL
Niveau 2
Gespecialiseerd Kok
Gespecialiseerd Kok
Leerweg BBL
Niveau 4
Hospitality & Maritieme Host
Hospitality & Maritieme Host
Leerweg BOL
Niveau 3
Hotelmanagement / Mbo-plus Hospitality Management
Hotelmanagement / Mbo-plus Hospitality Management
Leerweg BOL
Niveau 4
Hotelmanagement / Meewerkend Horeca Ondernemer
Hotelmanagement / Meewerkend Horeca Ondernemer
Leerweg BOL
Niveau 4
Hotelmanagement / Ondernemer, Manager Hotel & Restaurant
Hotelmanagement / Ondernemer, Manager Hotel & Restaurant
Leerweg BOL
Niveau 4
  • 3
  • 1
    • 1
    • 2
    • 3
    van 3
  • 6