Culinary Professional

Online Voorlichting (webinar) voor deze opleiding:
» MBO College Centrum - Culinary Professional

Dit betreft een 2-jarige duale* opleiding op niveau 5 (hbo)
Start: augustus 2021
Adres: deze opleiding wordt gegeven op de Da Costastraat 36, in Amsterdam
Aanmelden: via HBO Drechtsteden, zie de link hieronder in 'Is dit beroep iets voor jou?' 

*Werken en leren zijn nauw verbonden met elkaar.

De opleiding start ook in februari.
 
MBO College Centrum
Da Costastraat 60 - 64, Amsterdam
5
2jr.
Aug '21
BOL 0
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Jij hebt de koksopleiding op mbo-niveau 4 afgerond. Jouw wens is om je verder te ontwikkelen in je vakgebied. Studeren op hbo-niveau, maar dan wel op het gebied van koken. Ondernemen en het ontwikkelen van nieuwe technieken zijn voor jou belangrijke aandachtsgebieden. Wil jij de hoogste graad in jouw vakgebied bereiken? Kies dan voor de opleiding Culinary Professional op hbo-niveau.

HBO Drechtsteden en ROC van Amsterdam | MBO College Centrum realiseren samen deze unieke opleiding.

Meld je aan via:
www.hbodrechtsteden.nl/opleiding/culinary-professional  

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding Culinary Professional is een duale opleiding. Werken en leren zijn nauw verbonden met elkaar. Je brengt gemiddeld één dag in de week op school door. De andere dagen ben je werkzaam in de praktijk. De schooldagen zijn ingericht als masterclasses waar je specifieke kennis en vaardigheden opdoet, vaak in een lab-achtige omgeving waar ook geëxperimenteerd kan worden. Op het bedrijf werk je vervolgens aan opdrachten die in verband staan met de masterclasses.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Je leert in twee jaar tijd hoe je commercieel kansrijke en haalbare onderscheidende culinaire concepten realiseert. Uiteraard op een ecologisch, sociaal én economisch verantwoorde manier. Dat betekent dat je tijdens de opleiding:
  • vernieuwende complexe culinaire concepten leert bedenken, (mede) ontwikkelen en testen;
  • culinaire concepten leert uitwerken in rendabele businessconcepten waarmee waarde wordt gecreëerd;
  • leiding leert geven aan de uitvoering van culinaire concepten;
  • als expert/kok leert werken met nieuwe voedingsmiddelen, ingrediënten, technieken en methoden om vernieuwende culinaire concepten uit te voeren;
  • leert jezelf als culinary professional aan te sturen en doorlopend verder te ontwikkelen.
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Je kunt werken als gespecialiseerd kok op niveau 5 of ondernemer met specifieke kennis van voedseltechnologie en kookinnovatie.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder

Je voldoet aan de eisen om toegelaten te worden tot hbo-onderwijs. Je hebt een afgeronde mbo-4 koksopleiding. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor mensen van 21 jaar en ouder via de 21+ toets. Kijk op www.hbodrechtsteden.nl/infowijzer-21-plus.

Heb je een andere opleiding en wil je graag in aanmerking komen voor een plaats in de opleiding? Neem dan contact op met Peter Strijdonk via p.strijdonk@rocva.nl om de mogelijkheden te bespreken.Wanneer je de gespecialiseerd koksopleiding van de Sterklas hebt afgerond bij MBO College Centrum, kun je vrijstellingen krijgen.


Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Lees verder
  • Bachelor Voedseltechnologie
  • Hbo - Hogere Hotelscholen
Lees verder
Lees verder
De prijs voor de opleiding bedraagt € 4.500 per jaar. Houd rekening met een bedrag voor literatuur van ca. € 130 per jaar en éénmalig € 750 voor een culinaire reis.
Betaling in termijnen is mogelijk. Je betaalt het collegegeld dan in tien termijnen per studiejaar. De kosten hiervoor bedragen € 100 per betalingsregeling. Scholingskosten voor een (toekomstig) beroep zijn fiscaal aftrekbaar.

Jaarlijks passen we de tarieven aan op basis van prijsindexatie en kostenontwikkeling. Uiterlijk in de maand oktober communiceren we naar onze huidige studenten de nieuwe prijzen voor de opleiding voor het volgende studiejaar. fiscaal aftrekbaar
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
  • Voor deze opleiding zijn bij SBB geen gegevens bekend
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Sterklas
Sterklas
Leerweg BBL
Niveau 4
Business Events & Hospitality
Business Events & Hospitality
Leerweg BOL
Niveau 4
Hotelmanagement on the Job
Hotelmanagement on the Job
Leerweg BOL
Niveau 4
Hotelmanagement / Meewerkend Horeca Ondernemer
Hotelmanagement / Meewerkend Horeca Ondernemer
Leerweg BOL
Niveau 4
Koken (Flex-opleiding)
Koken (Flex-opleiding)
Leerweg BBL
Niveau 4
Gespecialiseerd Kok
Gespecialiseerd Kok
Leerweg BBL
Niveau 4
Pagina inhoud