Culinary Professional

Online Voorlichting (webinar) voor deze opleiding:
» MBO College Centrum - Culinary Professional

De opleiding Culinary Professional is een Associate degree-opleiding, een tweejarige hbo-opleiding. Nadat je de opleiding met succes hebt afgerond, ontvang je het Associate degree-diploma.

Adres: deze opleiding wordt gegeven op de Flinesstraat 4 in Amsterdam

Aanmelden: via HBO Drechtsteden, zie de link hieronder in 'Is dit beroep iets voor jou?' 
MBO College Centrum
Da Costastraat 60 - 64, Amsterdam
5
2 jr.
Aug. '22
BOL
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Heb je de koksopleiding op mbo-niveau 4 afgerond of heb jij passie voor koken? Is jouw wens om je te ontwikkelen in je vakgebied? Dan is de opleiding Culinary Professional iets voor jou. Studeren op hbo-niveau, maar dan wel op het gebied van koken. Ondernemen en het ontwikkelen van nieuwe technieken zijn voor jou belangrijke aandachtsgebieden. HBO Drechtsteden en ROC van Amsterdam | MBO College Centrum realiseren samen deze unieke opleiding.

Meld je aan via: www.hbodrechtsteden.nl/opleiding/culinary-professional  
Brochure: Culinary Professional

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding Culinary Professional is een duale opleiding. Werken en leren zijn nauw verbonden met elkaar. Je brengt gemiddeld één dag in de week op school door. De andere dagen ben je werkzaam in de praktijk. De schooldagen zijn ingericht als masterclasses waar je specifieke kennis en vaardigheden opdoet, vaak in een lab-achtige omgeving waar ook geëxperimenteerd kan worden. Op het bedrijf werk je vervolgens aan opdrachten die in verband staan met de masterclasses.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Je leert in twee jaar tijd hoe je commercieel kansrijke en haalbare onderscheidende culinaire concepten realiseert. Uiteraard op een ecologisch, sociaal én economisch verantwoorde manier. Dat betekent dat je tijdens de opleiding:
  • vernieuwende complexe culinaire concepten leert bedenken, (mede) ontwikkelen en testen;
  • culinaire concepten leert uitwerken in rendabele businessconcepten waarmee waarde wordt gecreëerd;
  • leiding leert geven aan de uitvoering van culinaire concepten;
  • als expert/kok leert werken met nieuwe voedingsmiddelen, ingrediënten, technieken en methoden om vernieuwende culinaire concepten uit te voeren;
  • leert jezelf als culinary professional aan te sturen en doorlopend verder te ontwikkelen.
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Na afloop van de opleiding kun je werken als gespecialiseerd kok of ondernemer met specifieke kennis van voedseltechnologie en kookinnovatie.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder

Toelating
Je hebt een afgeronde mbo-4 koksopleiding. Heb je een andere opleiding en wil je graag in aanmerking komen voor een plaats in de opleiding? Op basis van een toelatingstest wordt gekeken of je kunt deelnemen aan de opleiding. 

Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor mensen van 21 jaar en ouder via de 21+ toets. Kijk op www.hbodrechtsteden.nl/infowijzer-21-plus.Wanneer je de gespecialiseerd koksopleiding van de Sterklas hebt afgerond bij MBO College Centrum, kun je vrijstellingen krijgen.

Neem contact op met Diedrik Ringenier (dringenier@hbodrechtsteden.nl) om de mogelijkheden te bespreken.


Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Lees verder
  • Bachelor Voedseltechnologie
  • Hbo - Hogere Hotelscholen
Lees verder
De prijs voor de opleiding bedraagt € 4.500 per jaar.

Houd rekening met een bedrag voor literatuur van ca. € 130 per jaar en éénmalig € 750 voor een culinaire reis.

Jaarlijks passen we de tarieven aan op basis van prijsindexatie en kostenontwikkeling. Uiterlijk in de maand oktober communiceren we naar onze huidige studenten de nieuwe prijzen voor de opleiding voor het volgende studiejaar.

Betaling in termijnen
Betaling in termijnen is mogelijk. We hanteren maximaal 4 termijnen per collegejaar. De factuur wordt doorgaans voor de start van het schooljaar verstuurd. Wil je eventueel gebruik maken van betalen in termijnen? Op de factuur kan je de knop 'inlezen factuurdossier' aanklikken en via de geboden mailfunctie een betalingsregeling aanvragen.

Er kan in maximaal 4 termijnen betaald worden waarvan de 1e termijn (of de gehele factuur) bij aanvang van het schooljaar voldaan dient te zijn.

STAP-budget
Per 1 maart 2022 gaat de STAP regeling van kracht. Werkenden en werkzoekenden kunnen een subsidie van € 1.000 per jaar aanvragen voor opleiding en ontwikkeling. Klik hier voor meer informatie.
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
  • Voor deze opleiding zijn bij SBB geen gegevens bekend
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Hotelmanagement / Ondernemer, Manager Hotel & Restaurant
Hotelmanagement / Ondernemer, Manager Hotel & Restaurant
Leerweg BOL
Niveau 4
Gespecialiseerd Kok
Gespecialiseerd Kok
Leerweg BBL
Niveau 4
Hotelmanagement on the Job
Hotelmanagement on the Job
Leerweg BOL
Niveau 4
Leidinggevende Bakkerij
Leidinggevende Bakkerij
Leerweg BOL
Niveau 4
Hotelmanagement / Mbo-plus Hospitality Management (Flex-opleiding)
Hotelmanagement / Mbo-plus Hospitality Management (Flex-opleiding)
Leerweg BOL
Niveau 4
Boulanger
Boulanger
Leerweg BBL
Niveau 4
Pagina inhoud
Geen open dagen voor deze opleiding