Culinary Professional

Adres: deze opleiding wordt gegeven op de Flinesstraat 4 in Amsterdam

Aanmelden: via HBO Academy. Zie de link hieronder in 'Is dit beroep iets voor jou?' 
MBO College Centrum
Da Costastraat 60 - 64, Amsterdam
5
2
Aanmelden via HBO Academy
BBL
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Heb je de koksopleiding op mbo-niveau 4 afgerond of heb jij passie voor koken? Is jouw wens om je te ontwikkelen in je vakgebied? Dan is de opleiding Culinary Professional iets voor jou. Studeren op hbo-niveau, maar dan wel op het gebied van koken. Ondernemen en het ontwikkelen van nieuwe technieken zijn voor jou belangrijke aandachtsgebieden. HBO Academy en ROC van Amsterdam | MBO College Centrum realiseren samen deze unieke opleiding.

Meld je aan via de site van HBO Academy.
Bekijk de brochure: Culinary Professional

Hoe ziet de opleiding Culinary Professional eruit?

De opleiding Culinary Professional is een Associate degree-opleiding, een tweejarige hbo-opleiding. Nadat je de opleiding met succes hebt afgerond, ontvang je het Associate degree-diploma.

Werken en leren zijn op deze opleiding nauw verbonden met elkaar. Je brengt gemiddeld één dag in de week op school door. De andere dagen ben je werkzaam in de praktijk. De schooldagen zijn ingericht als masterclasses waar je specifieke kennis en vaardigheden opdoet, vaak in een lab-achtige omgeving waar ook geëxperimenteerd kan worden. Op het bedrijf werk je vervolgens aan opdrachten die in verband staan met de masterclasses.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding Culinary Professional?

Je leert in twee jaar tijd hoe je commercieel kansrijke en haalbare onderscheidende culinaire concepten realiseert. Uiteraard op een ecologisch, sociaal én economisch verantwoorde manier. Dat betekent dat je tijdens de opleiding:
  • vernieuwende complexe culinaire concepten leert bedenken, (mede) ontwikkelen en testen;
  • culinaire concepten leert uitwerken in rendabele businessconcepten waarmee waarde wordt gecreëerd;
  • leiding leert geven aan de uitvoering van culinaire concepten;
  • als expert/kok leert werken met nieuwe voedingsmiddelen, ingrediënten, technieken en methoden om vernieuwende culinaire concepten uit te voeren;
  • leert jezelf als culinary professional aan te sturen en doorlopend verder te ontwikkelen.
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Na afloop van de opleiding kun je werken als gespecialiseerd kok of ondernemer met specifieke kennis van voedseltechnologie en kookinnovatie.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder

Toelating
Je hebt een afgeronde mbo-4 koksopleiding. Heb je een andere opleiding en wil je graag in aanmerking komen voor een plaats in de opleiding? Op basis van een toelatingstest wordt gekeken of je kunt deelnemen aan de opleiding. 

Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor mensen van 21 jaar en ouder via de 21+ toets. Kijk op www.hbo-academy.nl/infowijzer-21-toets.Wanneer je de gespecialiseerd koksopleiding van de Sterklas hebt afgerond bij MBO College Centrum, kun je vrijstellingen krijgen.

Neem contact op met Diedrik Ringenier (dringenier@hbo-academy.nl) om de mogelijkheden te bespreken.


Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Lees verder
  • Bachelor Voedseltechnologie
  • Hbo - Hogere Hotelscholen
Lees verder
De prijs voor de opleiding bedraagt € 4500,- per jaar.

Houd rekening met een bedrag voor literatuur van ca. € 130,- per jaar en éénmalig € 750,- voor een culinaire reis.

Jaarlijks passen we de tarieven aan op basis van prijsindexatie en kostenontwikkeling. Uiterlijk in de maand oktober communiceren we naar onze huidige studenten de nieuwe prijzen voor de opleiding voor het volgende studiejaar.

Betaling in termijnen
Betaling in termijnen is mogelijk. We hanteren maximaal 4 termijnen per collegejaar. De factuur wordt doorgaans voor de start van het schooljaar verstuurd. Wil je eventueel gebruik maken van betalen in termijnen? Op de factuur kan je de knop 'inlezen factuurdossier' aanklikken en via de geboden mailfunctie een betalingsregeling aanvragen.

Er kan in maximaal 4 termijnen betaald worden waarvan de 1e termijn (of de gehele factuur) bij aanvang van het schooljaar voldaan dient te zijn.
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
  • Voor deze opleiding zijn bij SBB geen gegevens bekend
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Culinary Professional Mhbo
Culinary Professional Mhbo
Leerweg BOL
Niveau 4|5
Leidinggevende Horeca bij BHG
Leidinggevende Horeca bij BHG
Leerweg BBL
Niveau 4
Patissier
Patissier
Leerweg BBL
Niveau 4
Facilitair Manager Events
Facilitair Manager Events
Leerweg BOL
Niveau 4
Meewerkend Horeca Ondernemer (21+)
Meewerkend Horeca Ondernemer (21+)
Leerweg BBL
Niveau 4
Hotelmanagement / Ondernemer, Manager Hotel & Restaurant
Hotelmanagement / Ondernemer, Manager Hotel & Restaurant
Leerweg BOL
Niveau 4
Pagina inhoud
Geen open dagen voor deze opleiding