Facilitair Manager Events en Catering

Facilitair leidinggevende - 25175
De opleiding duurt 2-3 jaar. De exacte duur is afhankelijk van jouw studie-inzet en wensen.
MBO College Hilversum
Arena 301, Hilversum
4
3jr.
jan
aug
BOL 25175
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Ben jij creatief en kun je met veel verschillende mensen overweg? Wil jij graag evenementen, festivals en partijen organiseren? Vind je het leuk om jouw gasten een onvergetelijke belevenis te bezorgen? Ben je probleemoplossend en dienstverlenend? Meld je dan aan voor de opleiding Facilitair Manager Evants en Catering. Met een diploma van deze opleiding kun je bij veel verschillende soorten bedrijven terecht. Gastvrijheid en service staan altijd centraal in jouw werk.

Je wordt opgeleid tot manager in de facilitaire dienstverlening, gericht op horeca en evenementen. In dit beroep geef je leiding aan medewerkers die een ondersteunende functie hebben. Dat zijn bijvoorbeeld mensen die werken bij de catering, receptie, housekeeping, schoonmaak of het onderhoud en beheer van gebouwen. Je kunt je ook specialiseren. Bijvoorbeeld in het organiseren en cateren van evenementen. Om goed leiding te kunnen geven, moet je het werk van je team ook zelf kunnen uitvoeren. Je lost problemen op en je improviseert als dat nodig is.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding Facilitair Manager Events en Catering is beschikbaar als voltijdopleiding (BOL). Je krijgt 3 jaar lang les en praktijk op niveau 4. Je ontwikkelt vaardigheden op het gebied van leidinggeven en organiseren. Dat doe je bij  bedrijven die zich bezighouden met gastvrijheid en service. Bijvoorbeeld hotels, cateraars of organisatoren van evenementen, beurzen en festivals. Na een algemeen eerste jaar waarin je de basisvaardigheden van de Horeca leert, kun je je in het verdere verloop van de opleiding specialiseren op het gebied van leiding geven en organisatie van evenementen.

Je leert hoe je een team begeleidt en leiding geeft. Je organiseert en coördineert alle werkzaamheden. Je stelt financiële rapporten op. Is het erg druk of valt er een medewerker uit? Dan moet je dat werk ook zelf kunnen uitvoeren. Dat kunnen allerlei werkzaamheden zijn. Bijvoorbeeld in de catering, schoonmaak, het onderhoud of bij het ontvangen van gasten. Je hebt dus altijd heel afwisselend en verantwoordelijk werk. Door middel van het inzetten van keuzedelen, je jouw opleiding een persoonlijke inkleuring geven.

Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

  • Onderhoud en beheer bij gastvrijheidsbedrijven
  • Organiseren van evenementen
  • Catering tijdens evenementen en festivals
  • Gasten ontvangen en informatie geven 
  • Leidinggeven aan een team
  • Regelen van financiële processen en personeelszaken
  • Algemene vakken, zoals Nederlands, Engels en rekenen
  • Kennis en inzicht in de horeca en horecabedrijven
  • Kennis van eten en drinken
  • Toepassen van je kennis en vaardigheden in projecten en in de beroepspraktijk
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

  • Hotels
  • Evenementenbureaus
  • Facilitaire Bedrijven
  • Festivals
  • Catering
  • Beurzen
  • Congressen
  • Recreatiebranche
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie


Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding. 
Lees verder

Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.
Lees verder
Na het afronden van deze opleiding op niveau 4 mbo kun  je doorstuderen in het hbo.
Lees verder
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Je hebt boeken, readers en andere leermiddelen nodig, dit kost ongeveer € 550
  • Je hebt soms extra spullen nodig, zoals bedrijfskleding, dit kost ongeveer € 450
  • Er is een bijdrage voor studiereizen en excursies Dit kost ongeveer € 350
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou

Misschien is dit ook iets voor jou!

Hotelmanagement on the job / Van der Valk

Hotelmanagement on the job / Van der Valk

Leerweg BOL
Niveau 4
Leidinggevende Bakkerij

Leidinggevende Bakkerij

Leerweg BOL
Niveau 4
Facilitair Manager Hospitality & Events

Facilitair Manager Hospitality & Events

Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
Gastronoom / sommelier

Gastronoom / sommelier

Leerweg BBL
Niveau 4
Hotelmanagement on the job / The College Hotel

Hotelmanagement on the job / The College Hotel

Leerweg BOL
Niveau 4
Hotelmanagement / Mbo-plus Hospitality Management

Hotelmanagement / Mbo-plus Hospitality Management

Leerweg BOL
Niveau 4

Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.

Er is een profiel voor je aangemaakt

In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.

Aanmelden

Om je aan te melden voor deze opleiding kun je hieronder je e-mailadres invullen.



Bedankt!

Check je e-mail voor meer informatie.

Brochure

Facilitair Manager Events en Catering Ontvangen per post Downloaden als PDF
Meld je aan