Meewerkend Horeca Ondernemer

Ondernemer horeca/bakkerij - 23087
-
MBO College Centrum
Da Costastraat 60, Amsterdam
4
3jr.
aug
BOL 23087
MBO College Hilversum
Arena 301, Hilversum
4
3jr.
aug
BOL 23087
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Wil je ondernemer worden of leidinggeven in een restaurant of eetcafé? Werk je graag samen in een team? Start dan met de opleiding Meewerkend Horeca Ondernemer. Deze opleiding richt zich op het midden- en kleinbedrijf.
 
Als meewerkend horeca-ondernemer zit je vol ideeën die je ook durft uit te voeren. Je bent een echte alleskunner. Zo geef je leiding aan een team, maar je werkt zelf mee als dat nodig is. Bijvoorbeeld met bedienen. Je maakt het werkrooster. Je koopt slim in door met je leveranciers goede afspraken te maken over prijs en kwaliteit. Je maakt een grote kans om snel leidinggevende te worden. Met jouw kennis en ervaring weet je hoe je een eigen zaak begint én tot een succes maakt!

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding Meewerkend Horeca Ondernemer is een BOL/BBL-opleiding. Je krijgt 3 jaar les en praktijk op niveau 4. In de eerste 2 jaar ga je naar school en loop je stage. In het laatste jaar ga je nog maar 1 dag per week naar school. De andere 4 dagen werk je in een leerbedrijf en krijg je al een salaris.  

In het eerste jaar onderzoek je welke richting binnen de horeca jou aanspreekt. Je krijgt les in vakken die belangrijk zijn voor je beroep. Daarnaast doe je ervaring op in projecten en stage. In het tweede jaar ga je jouw vakkennis en vaardigheden verder ontwikkelen. Je krijgt les in talen, ondernemen en leidinggeven. In het laatste jaar van je opleiding ga je aan de slag bij een horecabedrijf. Op school werk je aan een ondernemersplan. Hierin staat hoe jij je eigen bedrijf wilt beginnen. Je werkt je idee in stappen uit tot een goed uitvoerbaar plan. Daarin laat je zien dat je aan alles hebt gedacht. Bijvoorbeeld hoeveel geld je nodig hebt voor je bedrijf en hoe je het bij elkaar krijgt. Maar ook wat je op de menukaart zet en hoe je klanten aantrekt.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

  • Kennis en inzicht in de horeca en horecabedrijven 
  • Ontvangen van gasten 
  • Kennis van eten en drinken 
  • Koken en bedienen 
  • Financieel management 
  • Personeelsmanagement 
  • Leidinggeven 
  • Marketing 
  • Nederlands, Engels en Duits 
  • Rekenen 
  • Toepassen van je kennis en vaardigheden in projecten en in de beroepspraktijk
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

  • Je eigen horecabedrijf  
  • Restaurants 
  • Eetcafés
  • Grandcafés 
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Welke vooropleiding heb je nodig?

Voldoe je aan een van deze voorwaarden? Of staat er een opleiding bij die je succesvol hebt afgerond? Meld je dan aan. We nodigen je uit voor een gesprek of een toets. Daarna hoor je of je de opleiding kunt gaan doen.

Lees verder
  • Havo-diploma
  • Overgangsbewijs naar 4 havo/vwo
  • Vmbo-diploma kb-/g-/t-leerweg: met relevante vakken
  

Aan te raden vakken in je vooropleiding
  • Economie
  • Tweede vreemde taal
  • Wiskunde
Lees verder
Lees verder
  • Een soortgelijke hbo-opleiding
  • Hbo - Hogere Hotelschool Den Haag (met nevenvestiging in Amsterdam)
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Je hebt boeken, readers en andere leermiddelen nodig. Het eerste jaar betaal je ongeveer € 400. Het tweede jaar betaal je ongeveer € 300
  • Je hebt soms extra spullen nodig, zoals bedrijfskleding. Dit kost ongeveer € 450
  • Je betaalt soms een extra bijdrage. Bijvoorbeeld voor een excursie
  • Je hebt een laptop nodig
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Met dit diploma kun jij je eigen zaak beginnen
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou

Misschien is dit ook iets voor jou!

Patissier

Patissier

Leerweg BBL
Niveau 4
Hotelmanagement on the job / Van der Valk

Hotelmanagement on the job / Van der Valk

Leerweg BOL
Niveau 4
Gespecialiseerd Kok

Gespecialiseerd Kok

Leerweg BBL
Niveau 4
Manager Ondernemer Bakkersbedrijf 

Manager Ondernemer Bakkersbedrijf 

Leerweg BOL
Niveau 4
Ondernemer / Manager Hotel & Restaurant

Ondernemer / Manager Hotel & Restaurant

Leerweg BOL
Niveau 4
Facilitair Manager Hospitality & Events

Facilitair Manager Hospitality & Events

Leerweg BOL/BBL
Niveau 4

Pagina inhoud

Aanmelden

Om je aan te melden voor deze opleiding kun je hieronder je e-mailadres invullen.



Bedankt!

Check je e-mail voor meer informatie.

Brochure

Meewerkend Horeca Ondernemer Ontvangen per post Downloaden als PDF
Meld je aan