Producer Online Media

Mediamanager - 25881

MBO College Hilversum
Media Park, Koos Postemalaan 4, Hilversum
4
3 jr.
aug 2024
BOL 25881
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Ben jij niet weg te slaan van TikTok, YouTube en Instagram? Lijkt het je leuk nieuwsmedia, influencers en bedrijven te helpen bij het maken en plannen van content en online marketing? En vind je het bovendien leuk om teksten, beeld en audio te maken voor online? Dan is de opleiding Producer Online Media echt iets voor jou!

Als producer online media maak je niet alleen content voor TikTok, Instagram en websites; je weet ook precies hoe je deze moet inzetten om een zo groot mogelijk publiek te bereiken. De social mediaplatforms kennen geen geheimen voor je. Je kunt snel content bedenken en maken voor deze platforms, dus monteren, teksten schrijven en foto’s maken doe je in een handomdraai. Daarbij weet je wat wel en wat niet werkt op social media voor verschillende doelgroepen. Je kunt goed plannen en werken met deadlines.

Je helpt influencers, nieuwsmedia en bedrijven bij opzetten en uitbreiden van hun social media-kanalen en marketing. Daarbij weet je ook hoe marketingdoelen te stellen en te behalen, onder andere door het analyseren van bezoekcijfers en het inzetten van de tools die de bekende social media hebben. En natuurlijk weet je hoe je vette content maakt die scoort.

Deze specialisatie valt onder het profiel Media Manager, net als Producer Radio, Producer Televisie en Producer Evenementen.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding Producer Online Media begint met een brede, algemene basis van het mediavak met vakinhoudelijke lessen en projecten. In de projecten ga je individueel of in teams aan de slag met praktijkopdrachten. De vakken die je krijgt zijn: Videografie, Online Media, Productie, Radio en Eventmanagement. Daarnaast volg je de algemeen vormende vakken Nederlands, Engels, rekenen en Loopbaan & Burgerschap. In het tweede jaar ga je stage lopen en verder in je specialisatie Producer Online Media. In het derde jaar rond je de opleiding af met examens en wederom een stage.

Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Je leert online media maken en leert hoe je deze kunt inzetten als marketinginstrument. Je gaat campagnes maken, en aan de slag met de basics van online vormgeving, video, fotografie en webredactie. Daarbij leer je resultaten van een campagne analyseren en de basics van het maken van websites.

Ook krijg je inzicht in hoe je een online productie financieel haalbaar maakt. Je doet onder meer onderzoek naar hoe je geld kunt verdienen met online media of hoe een bedrijf media kan inzetten om producten te verkopen.

Je doet veel eigen projecten om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Je docenten kennen de wereld van televisie, radio, online media en evenementen als geen ander. Ze stimuleren jou in je ontwikkeling door je te laten werken aan actuele beroepstaken, je eigen portfolio, je professionele identiteit én je ondernemersvaardigheden.

Tijdens de opleiding is ook veel aandacht voor coaching. Iedere student krijgt een persoonlijke coach.
 
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Als producer online media kun je op allerlei werkplekken terechtkomen. Zo kun je deel uitmaken van de online media of contentmarketing van een bedrijf of organisatie. Of je maakt deel uit van het team van een influencer of het team dat de webredactie en social mediaredactie doet voor een televisie- of radioprogramma.

Een plek op de communicatieafdeling van een groot bedrijf of overheidsorganisatie hoort ook tot de mogelijkheden. Je werkt samen met allerlei andere communicatie- en ICT-professionals, zoals fotografen, videomakers, tekstschrijvers en webbouwers.
 
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding.
 
Kennismaking 
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Lees verder
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een actueel overzicht van de bijkomende kosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Soorten kosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog studiekosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt. 
 
Extra’s die niet verplicht zijn
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen. 
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen. 

» Meer informatie over soorten kosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten van de gehele opleiding. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking. 

MBO College Hilversum - indicatie kosten BOL: € 455,-, exclusief verplichte laptop.
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Producer Televisie
Producer Televisie
Leerweg BOL
Niveau 4
Producer Evenementen
Producer Evenementen
Leerweg BOL
Niveau 4
Producer Radio
Producer Radio
Leerweg BOL
Niveau 4
AV-Technicus
AV-Technicus
Leerweg BOL
Niveau 4
Media & Redactie
Media & Redactie
Leerweg BOL
Niveau 4
Signspecialist
Signspecialist
Leerweg BOL
Niveau 4
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Geen open dagen voor deze opleiding
Meld je aan