Producer Televisie

Mediamanager - 25199

Online Voorlichting (webinars) voor deze opleiding:
» MBO College Hilversum - Algemene Mediachat
» MBO College Hilversum - Productie

Let op! Deze opleiding start in augustus 2022 op de Bob Spaaklaantje 2A, in Hilversum (Gebouw Villa Heideheuvel1).
MBO College Hilversum
Arena 301, Hilversum
4
3 jr.
aug '22
jan '23
BOL 25199
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Is bingewatchen jouw hobby, of lijkt een baan bij een talk- of spelshow jou helemaal het einde? En ben je heel benieuwd hoe televisieprogramma’s worden gemaakt? Dan is het de opleiding Producer Televisie iets voor jou.

Een producer televisie werkt achter de schermen bij een talkshow, dramaserie, spelshow, nieuwsrubriek of ander televisieprogramma. De producer zorgt dat alles en iedereen op zijn plek is, als de live-uitzending of opname begint en is de spin in het web van ieder televisieprogramma. Hij of zij kent dus alle kanten van het maken van televisie, van het scenario tot aan regie en presentatie.
Als producer televisie ben je dagelijks bezig met de totstandkoming van programma’s. Je regelt alles: budgetten en draaiboeken, maar ook het bloemetje op de tafel van de talkshowhost. Je moet hiervoor goed kunnen samenwerken met anderen en onder tijdsdruk kunnen presteren. Als er iets misloopt tijdens een televisieproductie, weet de producer dit als geen ander heel snel te fixen. De producer heeft dan ook kennis van alle aspecten van het televisie maken: redactie, regie, camerawerk en montage.
Daarnaast zorgt de producer televisie er ook voor dat de productie ook financieel haalbaar is en gaat in gesprek met financiers en adverteerders. De producer weet daarbij hoe een idee voor een programma onder de aandacht te brengen bij omroepen, streamingdiensten en andere afnemers van televisieproducties.
Deze specialisatie Producer Televisie valt onder het profiel Media Manager, net als de opleidingen Producer Radio, Producer Social Media, Producer Online Content, Producer Evenementen en Webredacteur.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Een media-opleiding bestaat uit cursussen, waarmee je de opleiding zelf samenstelt. Samen met een persoonlijke coach bepaal je welke cursussen je nodig hebt, en wanneer je ze volgt. Zo volgt iedere student zijn eigen route naar het diploma. Iedereen begint met een brede, algemene basis, met vakinhoudelijke lessen en projecten. Denk hierbij aan videografie, social media, redactie en productie.
Naarmate je verder komt in de opleiding, ligt de focus steeds meer op de door jou gekozen specialisatie Producer Televisie. Je volgt modules op het gebied van televisie waardoor je je steeds verder ontwikkelt. Daarnaast volg je de algemeen vormende vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap.

Als je eraan toe bent, dan ga je stage lopen. Je bepaalt samen met je coach waar je dat gaat doen en in welke vorm. Zo kun je een lang blok stage lopen, meerdere korte blokken of een lintstage waarbij je bijvoorbeeld drie dagen per week stage loopt en ook nog twee dagen per week naar school kunt gaan.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Je leert alles wat er komt kijken bij het maken van televisie. Zo leer je de basics van het schrijven van een scenario voor een dramaserie, monteren, presenteren en regie. Zo kun jij zorgen dat het werk van redacteuren, cameramensen en regisseurs in een televisieprogramma zo goed mogelijk tot zijn recht komt. Tijdens de opleiding doe je in een team met andere studenten en onder begeleiding van docenten uit de praktijk, veel eigen projecten om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Zo’n project kan een televisie-dramaserie zijn, of het draaien van nieuwsitems op locatie.

Daarnaast leer je ook wat er allemaal komt kijken bij de financiering van een televisieproductie. Bijvoorbeeld hoe je een programma-idee onder de aandacht brengt van omroepen, streamingdiensten en productiehuizen.

Je docenten kennen de wereld van media als geen ander. Ze stimuleren je in je ontwikkeling door je te laten werken aan actuele beroepstaken, je eigen portfolio, je professionele identiteit én je ondernemersvaardigheden. Tijdens de opleiding is bovendien veel aandacht voor coaching.
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Met de opleiding Producer Televisie kun je aan de slag in het hart van de televisiewereld: Hilversum. Maar je hoeft niet per se bij een omroep te gaan werken. Je kunt bijvoorbeeld ook aan de slag bij een productiehuis dat films en televisieseries maakt voor omroepen en streamingplatforms zoals Netflix.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding.
 
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Lees verder
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een actueel overzicht van de bijkomende kosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Soorten kosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog studiekosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt. 
 
Extra’s die niet verplicht zijn
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen. 
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen. 

» Meer informatie over soorten kosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten van de gehele opleiding. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking. 

MBO College Hilversum - indicatie kosten BOL: € 455, exclusief verplichte laptop.
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kijk de video Breng je opleiding in beeld - Producer
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
Producer Evenementen
Producer Evenementen
Leerweg BOL
Niveau 4
Producer Social Media
Producer Social Media
Leerweg BOL
Niveau 4
Producer Radio
Producer Radio
Leerweg BOL
Niveau 4
Webredacteur
Webredacteur
Leerweg BOL
Niveau 4
Allround Evenemententechnicus
Allround Evenemententechnicus
Leerweg BOL
Niveau 4
Technisch Evenementenproducer
Technisch Evenementenproducer
Leerweg BOL
Niveau 4
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Geen open dagen voor deze opleiding
Meld je aan