Voor volwassenen

Cursus Truffels - najaar

Contractopleidingen Vaktechniek
Voor volwassenen
MBO College Centrum
Da Costastraat 36, Amsterdam
-
6 dagen
nov 2023 Vol
Cursus
Introductie

Waarom deze cursus aan het ROC van Amsterdam?

Hou jij van lekker eten, avontuur, ongerepte natuur, paddenstoelen en truffels? Wil je meer leren over het herkennen, wildplukken en bereiden van paddenstoelen? Geef je dan op voor onze cursus Truffels in Griekenland. 

Onder leiding van je docent, een lokale gids en zijn getrainde truffelhonden gaan wij in deze cursus op zoek naar truffels, eekhoorntjesbrood, cantharellen, keizersamanieten en veel meer. Onze vakdocent en paddenstoelenexpert Gerard Koopmanschap leert je in deze cursus alles over de bereiding en conservering van onze vondsten. 

We reizen af naar een prachtig ruig gebied: de beboste bergen vlakbij Thermopyla, een stukje Griekenland dat bij de meeste mensen volkomen onbekend is. Hier maak je kennis met de authentieke dorpscultuur van centraal Griekenland en de ongekende gastvrijheid van de Grieken!

Hoe ziet de cursus Truffels eruit?

Het bijzondere van truffels is dat je ze niet kunt kweken, omdat het nog niemand is gelukt om de ideale groeiomstandigheden na te bootsen. Er bestaan dus alleen maar wilde truffels, die onder de grond groeien tussen de boomwortels. Daar gaan wij naar op zoek! 

Dag 1
Je komt aan in Athene. Met het door ons geregelde groepsvervoer reizen we gezamenlijk naar de taverna. 's Avonds nuttigen we daar gezamenlijk het diner en krijg je uitleg over het verdere verloop van deze cursus.

Dag 2 tot en met 5
We zoeken in de ochtenden naar truffels en paddenstoelen in verschillende soorten biotopen. Je leert verschillende soorten te herkennen en hoe je ze kan bereiden en bewaren. Op drie van de vier ochtenden maken wij gebruik van een lokale gids. Voor de truffels zijn er speciaal getrainde truffelhonden die helpen met het zoeken naar deze lekkernijen. Afhankelijk van het weer en de afstand naar de gebieden, nuttigen we de lunch onderweg op een geïmproviseerd vuur of in de taverna.

Dag 6
Met het door ons geregelde groepsvervoer reizen we gezamenlijk voor de terugreis naar het vliegveld in Athene. 
Lees verder

Wat leer je tijdens de cursus Truffels?

Tijdens deze cursus ben je in een bijzondere biotoop. De omgeving bestaat uit uitgestrekte zilversparbossen, afgewisseld met steeneik en kastanjes. Dat betekent een grote kans op vondsten van soorten die elders niet voorkomen. Verwacht hierbij veel leerzame momenten en producten uit de natuur. Een echte what you see is what you get-cursus dus!

Van een deel van de gevonden eetbare paddenstoelen leren wij je deze op diverse manieren te conserveren, waaronder drogen en inmaken. De rest van de oogst zullen we in onze maaltijden verwerken. Tijdens de lunch hebben we de tijd om van elkaar te leren. Daarbij deelt Gerard al zijn kennis over paddenstoelen. 
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Prijs
De kosten voor deze cursus bedragen € 950,- per persoon. Deze kosten zijn op basis van een tweepersoonskamer. Wil je gebruik maken van een eenpersoonskamer? Dan komt er nog € 30,- per nacht bij. (Dit is op basis van beschikbaarheid in de taverne. Er kunnen hier geen rechten aan ontleend worden aan het ROC van Amsterdam).

De vliegtickets, parkeerkosten op Schiphol (of andere luchthaven), ov-kosten naar en van de luchthaven in Nederland, de door jou gemaakte kosten op de luchthaven waar vanuit je vertrekt en jouw verzekeringen zijn niet inbegrepen in de prijs van €950,- . Je dient dit zelf te regelen en dit is jouw eigen verantwoordelijkheid.  

Bijzonderheden
​De beoogde vertrekdatum is 2 november 2023 met als retourdatum 7 november 2023. Deze data zijn onder voorbehoud van het vluchtaanbod van de luchtvaartmaatschappijen. Wordt een vlucht geannuleerd of wijzigen de vertrektijden? Dan zijn wij vrij om de data en/of vertrektijden aan te passen.

Alle aangeboden maaltijden in Griekenland zijn Griekse maaltijden. Dit betekent dat er gekookt wordt met wat er beschikbaar is in het seizoen. Daarbij wordt uiteraard rekening gehouden met vegetarisch, vegan of allergieën. 

Ons verblijf is op basis van volpension en bevat geen alcoholische dranken

Wij houden ons het recht voor om deze cursus te annuleren als er te weinig deelnemers zijn. Uiteraard wordt jouw geld dan teruggestort op uw rekening. Voor deze cursus geldt een minimum van twaalf deelnemers en een maximum van achttien deelnemers.

Na het aanmelden en plaatsing voor deze cursus ontvang je direct een factuur. Zodra de betaling binnen is, ben je pas definitief geplaatst in de cursusgroep. Deze cursus kan niet betaald worden in termijnen. 

Annulering
Bij annulering gelden de volgende voorwaarden: 

  • Bij annulering tot de 42ste dag (exclusief) vóór de startdatum: de gehele aanbetaling wordt aan jou gecrediteerd
  • Bij annulering vanaf de 41ste dag (inclusief) tot de 11e dag (exclusief) vóór de startdatum: 50% van de aanbetaling wordt aan jou gecrediteerd
  • Bij annulering vanaf de 10e dag (inclusief) tot de 5e dag (exclusief) vóór de startdatum: 10% van de aanbetaling wordt aan jou gecrediteerd
  • Bij annulering 4 dagen tot aan de vertrekdag of later: 0% van de aanbetaling wordt aan jou gecrediteerd
Disclaimer
Wij sluiten alle aansprakelijkheid uit voor enigerlei schade, aan uzelf, uw eigen materialen, of schade die direct of indirect, van welke aard dan ook, door u toedoen ontstaat op de locatie of vervoer en die voortvloeit uit of in enig opzicht verband houdt met het gebruik maken van deze cursus.
 
Lees verder

Lees verder
Neem voor meer informatie contact op met centrumcontractonderwijs@rocva.nl.
Lees verder
Lees verder
Neem voor meer informatie contact op met centrumcontractonderwijs@rocva.nl.
Lees verder
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Geen open dagen voor deze opleiding
Brochure
Cursus Truffels - najaar Ontvangen per post Downloaden als PDF
Meld je aan