Voor volwassenen

Talentontwikkeling met Wetenschap en Technologie

Voor volwassenen
LET OP: deze module is gratis te volgen via onderstaande link

E-learning Talentontwikkeling met Wetenschap en Technologie 
Introductie

Over deze E-learning

De wereld om ons heen verandert sneller dan ooit. En technologie speelt daarin een steeds grotere rol. Ons doel is om kinderen vanaf een jonge leeftijd wereldwijs te maken door ze in hun spel van alledag te leren over wetenschap en technologie (W&T). Op deze manier worden zij klaargestoomd voor de snel veranderende wereld van nu.

Het is hoog tijd om de jarenlange tendens van techniekpromotie om te zetten in techniekeducatie. W&T moeten blijvend geïntegreerd worden op basisscholen en kinderopvangcentra. Leerkrachten in het basisonderwijs en pedagogisch medewerkers in de kinderopvang zijn eigenaren van dit proces. Dit maken we hen graag zo makkelijk mogelijk.

Daarom hebben het ROC van Amsterdam en het ROC van Flevoland voor alle studenten (Gespecialiseerd) Pedagogisch Medewerker en Onderwijs Assistent het vakgebied W&T een prominente plaats in het basiscurriculum gegeven.

Wat leer je tijdens deze e-learning?

Deze e-learning geeft handvatten aan mbo-docenten en werkbegeleiders in het basisonderwijs en de kinderopvang om studenten te begeleiden bij het bedenken en uitvoeren van W&T-activiteiten voor kinderen. Deze hebben als doel dat kinderen hun met W&T spelenderwijs hun talenten ontwikkelen.

Introductie Wereldwijs in Technologie
Docenten en werkbegeleiders kennen de doelstellingen van Talentontwikkeling met W&T. Ook weten zij dat W&T overal om ons heen is.

Kinderen ontwikkelen hun talenten 
Docenten en werkbegeleiders weten op welke manieren W&T voor kinderen aantrekkelijk gemaakt kan worden. 

Studenten aan het werk 
Docenten en werkbegeleiders begeleiden studenten tijdens W&T-activiteiten. Daarbij gebruikt de student spel voor talentontwikkeling met W&T.

Werkbegeleiders en mbo-docenten begeleiden studenten 
Docenten en werkbegeleiders weten uit welke elementen een spelactiviteit binnen die rijke leeromgeving bestaat. Zij kunnen studenten begeleiden bij onderzoekend en ontwerpend leren.
Lees verder

Duur

Deze e-learning is op elk moment naar eigen inzicht te volgen. Het complete traject zal 1 tot 2 uur in beslag nemen.
Lees verder

Bekijk de video Wereldwijs in Tech

Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Het complete programma is ontwikkeld binnen de RIF PPS Talentontwikkeling met W&T (1-6-2019 t/m 31-5-2024). Het 5-jarig programma wordt gefinancierd door het Regionaal Investeringsfonds MBO (RIF); onderdeel van het Ministerie van Onderwijs. Het RIF stimuleert de samenwerking tussen scholen, de publieke sector en het bedrijfsleven. Doel van het RIF is mbo-studenten extra goed voor te bereiden op de huidige en toekomstige arbeidsmarkt. Door hen al tijdens hun studie te laten werken met state of the art-technieken en -methoden.
Lees verder

Lees verder
De E-learningmodule Talentontwikkeling met Wetenschap en Technologie is geheel kosteloos te volgen via de link bovenaan deze pagina. 
Lees verder
Lees verder
Neem voor meer informatie over deze module contact op met Larissa van Beek.

E-mail: l.vanbeek1@rocva.nl
Lees verder
Pagina inhoud
Geen open dagen voor deze opleiding
Brochure
Talentontwikkeling met Wetenschap en Technologie Ontvangen per post Downloaden als PDF