Voor volwassenen

Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker

Gespecialiseerd pedagogisch medewerker - 25697

Voor volwassenen
Deze opleiding start doorlopend.
MBO College Hilversum
Arena 301, Hilversum
4
1 jaar
Meerdere startdata
aug 2024
nov 2024
dec 2024
jan 2025
jan 2025
mrt 2025
apr 2025
mei 2025
jun 2025
OVO 25697
Introductie

Over de cursus

Werk jij graag met kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar? En wil je werken in de kinderopvang of in de opvoedingsondersteuning? Als gespecialiseerd pedagogisch medewerker bied je dagelijkse opvang aan baby's, peuters, kinderen en jongeren. Je kunt ook een leidinggevende rol hebben. Jij neemt dan beslissingen en je stuurt collega’s aan. 
 
De kinderopvang gebeurt volgens een dagindeling. Daarbij werk je volgens een bepaald plan. Samen met de kinderen of jongeren doe je activiteiten die belangrijk zijn voor hun ontwikkeling. Daarbij let je goed op hoe ze daarmee omgaan. Merk je dat een kind of jongere een achterstand heeft in de ontwikkeling? Dan bespreek je dat met je leidinggevende en met de ouders of verzorgers van het kind.

De cursus Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker is geschikt voor herintreders, volwassenen die omgeschoold willen worden en volwassenen die zich verder willen ontwikkelen. Deze opleiding is nadrukkelijk bedoeld voor werkenden en werkzoekenden in de branche kinderopvang en die werken en leren willen combineren. 
 
Bij het succesvol doorlopen van deze opleiding ontvang je het diploma Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker (mbo-niveau 4). 

Zie hier de folder Pedagogiek en Onderwijs, flexibel opleidingstraject.

Programma

Deze opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker is beschikbaar als opleiding in de derde leerweg. Dat betekent dat je 1 jaar lang les en praktijk krijgt op niveau 4. Bij deze opleiding combineer je werken met leren. Houd rekening met een studiebelasting van 15 tot 20 uur per week.

De modules zijn online en op eigen tempo te doorlopen. Maandelijks vindt er een scholingsdag plaats. Deze vindt doorgang bij minimaal 10 aanmeldingen. Wanneer dit aantal niet gehaald wordt kan er gebruik gemaakt worden van online coaching in plaats van de scholingsdag. Ook is er de mogelijkheid om (tegen meerkosten) een persoonlijk begeleider in te schakelen, waarmee je (online) studievoortgang gesprekken voert.   
Lees verder

Wat leer je tijdens de cursus?

Je leert hoe je kinderen zo goed mogelijk kunt ondersteunen bij hun ontwikkeling. Het is belangrijk dat jij ze kunt leren hoe ze met elkaar moeten omgaan. Je ontwikkelt allerlei vaardigheden om contact te maken met kinderen. En je als er problemen zijn, moet jij ze kunnen oplossen.  

Daarnaast speelt de taalontwikkeling van kinderen een grote rol binnen de opleiding. Ook oefen je in het geven van leiding en het coachen van collega’s. Je leert hoe je contact onderhoudt met andere instellingen, zoals de basisschool en het consultatiebureau.

De modules in de opleiding zijn onder te verdelen in de volgende categorieën: 
•    Pedagogiek
•    Ontwikkelingspsychologie
•    Activiteitenbegeleiding
•    Kwaliteitszorg
•    Administratie en coördinatie
•    Verzorging en zelfredzaamheid
•    Taal en rekenen
•    Keuzedelen
Lees verder

Diploma

Bij het succesvol doorlopen van deze opleiding ontvang je het diploma Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker (mbo-niveau 4).
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Om met deze opleiding te kunnen starten, moet je Pedagogisch Medewerker (mbo-niveau 3) of een andere vergelijkbare opleiding op tenminste mbo-niveau 3 hebben afgerond. Ervaring met werken met kinderen is een vereiste. Bij aanvang van de opleiding vindt een intakegesprek plaats.
Lees verder

Lees verder
De totaalprijs voor deze opleiding bedraagt € 5190,-.
Lees verder
Lees verder
Deze opleiding start doorlopend.
Lees verder

MBO College Hilversum
Arena 301
1213 NW Hilversum
Telefoon: 035 689 20 00
E-mail: mbocollegehilversum@rocva.nl

Lees verder
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Geen open dagen voor deze opleiding
Brochure
Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Ontvangen per post Downloaden als PDF
Meld je aan