Voor volwassenen

Workshop Gouden Weken (4-8 en 8-13 jaar)

Voor volwassenen
Let op: deze workshop wordt alleen aangeboden als bedrijfstraining. De startmomenten van deze workshop zijn in overleg met de opdrachtgever.
Introductie

Over de workshop Gouden Weken

Of kinderen zich prettig voelen op de BSO, hangt grotendeels af van de sfeer in de groep. Deze sfeer wordt bepaald door een samenspel tussen het handelen van de pedagogisch medewerkers en het gedrag van de kinderen in de groep. Soms lijkt het alsof je als pedagogisch medewerker bijna geen invloed hebt op de groepsdynamiek. Zeker naarmate de kinderen ouder worden, kunnen er sterke krachten spelen.

In deze workshop ontdek je wat je kunt doen om de dynamiek, in de verschillende fases van het jaar, positief te beïnvloeden. Daarbij staan de Gouden Weken centraal. Dit zijn de eerste weken na de zomervakantie, ofwel de startfase van de groepsvorming. Ook de afstemming met school en ouders komt aan bod.

Hoe ziet de workshop Gouden Weken eruit?

De workshop Gouden Weken is praktisch van aard. Je leert over de verschillende fases van de groepsvorming, de kenmerken van een positieve groep en de manieren om invloed uit te oefenen op de groepsdynamiek. Je gaat daarmee direct aan de slag. Je maakt, al dan niet met collega’s, een plan van aanpak voor de invulling van de gouden weken in de eigen groep. De workshop duurt ongeveer 2 uur. We kunnen de inhoud en duur afstemmen op jouw wensen.

Lees verder

Webinar

De workshop kan ook online gegeven worden in de vorm van een interactieve webinar. Deze webinar is meer theoretisch van aard. Je leert over de verschillende fases van de groepsvorming, de kenmerken van een positieve groep en de manieren om invloed uit te oefenen op de groepsdynamiek. De praktische uitwerking kunnen later worden toegepast in het eigen team. Deze webinar duurt ongeveer een uur. 
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

De kosten voor deze bedrijfstraining zijn op aanvraag. 
Lees verder

Lees verder
Aanmelden of meer informatie over deze workshop? Neem contact op met Anneke Strik.

E-mail: strika@rocva.nl
Telefoon: 06 41 50 12 68
Lees verder
Lees verder
Lees verder
Pagina inhoud
Geen open dagen voor deze opleiding
Brochure
Workshop Gouden Weken (4-8 en 8-13 jaar) Ontvangen per post Downloaden als PDF