Introductie
Aantal studenten 1.789
Aantal opleidingen 33
Afstand Station Noord 67 m

MBO College Noord

Creatief

Het kleurrijke gebouw van MBO College Noord valt meteen op. Amsterdam-Noord is dé plek waar ondernemers met gedurfde plannen uit bijvoorbeeld de creatieve industrie zich vestigen. Creativiteit en ondernemen spelen bij de verschillende opleidingen dan ook een belangrijke rol.  

Samenwerking met bedrijfsleven

Elke opleiding heeft een eigen thuisbasis waar je lessen volgt en aan opdrachten werkt. Onze lokalen en praktijkruimtes zijn uitgerust met moderne faciliteiten, zodat je je goed kunt voorbereiden op je toekomstige beroep. We werken nauw samen met het bedrijfsleven en de gemeente Amsterdam voor een goede aansluiting tussen de opleidingen en de arbeidsmarkt. 

Kleinschalig

MBO College Noord heeft een actieve studentenraad. Bij een aantal opleidingen is het volgen van een internationale stage mogelijk. Dit kleinschalige college heeft een prettige sfeer en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De eindhalte van de Noord/Zuidlijn ligt naast MBO College Noord.

Het Loopbaan Expertise Centrum (LEC)

Elk mbo college binnen het ROC van Amsterdam heeft een afdeling die zich inzet voor jou zodat jij je schoolcarrière succesvol doorloopt met een mooi diploma als eindresultaat.

Het Loopbaan Expertise Centrum (LEC) van MBO College Westpoort zet zich in voor extra zorg voor de student om bijvoorbeeld uitval te voorkomen. Dus als jij tegen zaken aanloopt waardoor je niet prettig naar school kan gaan, kunnen wij het met jou hierover hebben en samen naar oplossingen zoeken. Een student kan verschillende redenen hebben waardoor hij of zij niet goed kan meedraaien in de opleiding. Het LEC heeft daarom ook verschillende specialisten die worden ingezet om studenten weer op de rails te krijgen.

Het aanbod van het LEC:

 • De loopbaanadviseur (hulp bij het kiezen van een andere opleiding)
 • De jeugdadviseur
 • De specialist PO
 • Het Glazen Huis (waar jongeren via een geschiktheidstest en een doorstartklas verder geholpen kunnen worden)
 • De Budgetcoach (advies over goed omgaan met geld, schulden en over studiefinanciering)
 • De schoolarts
 • Taal en rekenondersteuning

Passend onderwijs

MBO College Noord heeft extra faciliteiten voor studenten die dat nodig hebben. Er is een 'Blue Room'. Dat is een rustige studieruimte waar je ’s ochtends aan je schoolopdrachten kunt werken. ’s Middags is er een huiswerkklas en extra ondersteuning voor het vak Nederlands.

Internationalisering

MBO College Noord en MBO College Westpoort vinden internationalisering belangrijk. Dat kan zijn in de vorm van een buitenlandstage of door het ontwikkelen van internationale en interculturele vaardigheden binnen de schoolcontext: we noemen dit internationalisation@home. 

Internationale stage

Bij een aantal opleidingen is het volgen van een internationale stage mogelijk:

Internationalisering@home

We hebben onderzocht welke competenties de bedrijven van het werkveld van de MBO Colleges Noord en Westpoort belangrijk vinden. Wil je hier meer over weten? Lees en bekijk dan de rapportage over het belang van internationale competenties in het werkveld.

Locatie Gare du Nord 13, Amsterdam

Het kleurrijke gebouw van MBO College Noord valt meteen op. Amsterdam-Noord is dé plek waar ondernemers met gedurfde plannen uit bijvoorbeeld de creatieve industrie zich vestigen. 
Creativiteit en ondernemen spelen bij de verschillende opleidingen dan ook een belangrijke rol. 


Locatie Volmerstraat 22, Diemen

Op deze locatie kun je terecht voor een technische opleiding. Denk aan een opleiding tot servicemedewerker gebouwen, industrieel lakverwerker, schilder, straatmaker, vakman grond-, weg- en waterbouw, timmerman of kaderfunctionaris bouw en infra. Op deze locatie is ook Bouwmensen Amsterdam gevestigd. Bouwmensen is opgericht door Amsterdamse bouwbedrijven en verzorgt, in samenwerking met het ROC van Amsterdam, opleidingen in de bouwsector. Bij Bouwmensen word je in 2 tot 5 jaar opgeleid tot bijvoorbeeld timmerman, metselaar, tegelzetter, uitvoerder of werkvoorbereider. Je kunt bij ons opleidingen volgen op mbo-niveau 1 tot en met 4. Onze school is goed bereikbaar met de metro.

Je kunt bij MBO College Noord deze opleidingen volgen in onderstaande sectoren:
 • Bouw, Infra & Onderhoud
 • Entree Administratie, Handel & Techniek 
 • Facilitair
 • Handel & Ondernemen
 • Administratief, Juridisch & Secretarieel
 • Media & Vormgeving
 • Zorg & Welzijn, bekijk Zorg & Welzijn bij MBO College Noord
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Praktische informatie

Over dit mbo-college

Amsterdam-Noord is een bruisend stadsdeel, nog volop in ontwikkeling. Je nieuwe school staat midden in het centrum van dit stadsdeel. Het is centraal gelegen, naast winkelcentrum Boven ‘t Y. Meerdere stadsbussen en de metrolijn 52 stoppen bij het bus-en metrostation Noord. De school staat achter het Stadsdeelkantoor, naast de eindhalte van de Noord-Zuidlijn.

Het kleurrijke gebouw delen we o.a. met de Bredero Mavo en jongerencentrum Dock. Elke opleiding heeft een eigen thuisbasis binnen het gebouw. Hier ontmoet je medestudenten en werk je aan opdrachten. Overal in het pand heb je WiFi.

Lees verder
Waarom koos student (filmpje) Fatima voor MBO College Noord?

‘Voor mij is het een bijzondere school. Ik vind de sfeer erg prettig. Ook is het leuk om zoveel verschillende opleidingen in een gebouw te hebben. Het schoolgebouw vind ik erg uniek en ook heel modern. Het voelt lekker fris! Wat de architect heeft bedacht, is heel creatief: twee scholen in een gebouw door elkaar heen op elke verdieping en toch kunnen ze niet zomaar naar elkaar toe, al kunnen we elkaar wel zien.'

En waarom is de locatie ideaal voor jou?

‘De locatie ligt op 10 minuten afstand van Amsterdam Centraal. Ook is er op 500 meter afstand een gezellige winkelcentrum waar je in pauzes altijd heen kunt. Maar in de kleine pauzes kunt je natuurlijk ook naar de bakker precies bij de hoofdingang van school. Daarnaast heb je voor de mensen die van sporten houden een sportschool waar je na schooltijd gelijk kunt sporten voordat je naar huis gaat.’
Lees verder

noord-oudstudent_280x280.jpg"Ik heb geleerd anders te kijken"

Oud-student Anil
Toen: volgde de opleiding Manager Detailhandel op niveau 4
Nu: volgt de lerarenopleiding Biologie op de HvA

"Toen ik op het vmbo zat, wist ik niet welke opleiding ik wilde doen. Ik werkte al bij de Albert Heijn en had daarom al kennis van detailhandel en ben dit daarom gaan studeren. Door deze opleiding heb ik geleerd anders te kijken als ik bijvoorbeeld in een winkel loop. Je bent je meer bewust van de marketing achter bepaalde dingen in de winkel, of de boodschap achter een reclame op tv. Wat ik fijn vond aan de opleiding is dat je je eigen tempo kon bepalen. Ik heb er uiteindelijk een kleine twee jaar over gedaan. Tijdens de studie kwam ik er wel achter dat ik het leuker vind om met mensen te werken in plaats van met commercie, cijfers, bezig te zijn.

Ik werk nog steeds in de detailhandel als leidinggevende bij de Albert Heijn, maar ben daarnaast op de Hogeschool van Amsterdam gestart met de lerarenopleiding Biologie. Ik heb altijd al de ambitie gehad om docent te worden. Ik ben erg nieuwsgierig naar hoe bepaalde processen werken en wil dat graag overdragen aan de toekomstige generatie. Ik loop nu één dag in de week stage bij het Bredero College, waar ik ook mijn middelbare schooltijd heb doorgebracht. Na deze studie wil ik graag verder studeren aan de universiteit, zodat ik straks ook les mag geven aan de bovenbouw havo en vwo en op een hogeschool."
Lees verder
Testimonials
Fatima MBO College Noord
Merano Verkoopspecialist
Het fijne is dat je deze opleiding in je eigen tempo kan doen, dus ook sneller om door te stromen naar het hbo.
WijkLeerbedrijf Amsterdam-Noord
Alexzino Bouw
Leuk is dat je de theorie meteen in de praktijk toepast.
Kim Internationale stage Malta
Opleidingen

Opleidingen op dit college

Filter opleidingen
 • Sectoren
 • Niveau
 • Duur
 • Leerweg
Allround Assistant Business Services (Secretariaat & Financieel)
Allround Assistant Business Services (Secretariaat & Financieel)
Leerweg BOL
Niveau 3
Allround Mediamaker
Allround Mediamaker
Leerweg BOL
Niveau 3
Allround Signmaker
Allround Signmaker
Leerweg BOL
Niveau 3
Allround Timmerman
Allround Timmerman
Leerweg BOL/BBL
Niveau 3
Allround Vakkracht Technisch Onderhoud
Allround Vakkracht Technisch Onderhoud
Leerweg BBL
Niveau 3
Begeleider Maatschappelijke Zorg
Begeleider Maatschappelijke Zorg
Leerweg BOL/BBL
Niveau 3
Business Administration & Control Specialist (Financieel)
Business Administration & Control Specialist (Financieel)
Leerweg BOL
Niveau 4
Dienstverlening Helpende Zorg & Welzijn
Dienstverlening Helpende Zorg & Welzijn
Leerweg BOL/BBL
Niveau 2
Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker
Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker
Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
Gezel Schilder
Gezel Schilder
Leerweg BBL
Niveau 3
Industrieel Lakverwerker
Industrieel Lakverwerker
Leerweg BBL
Niveau 2
Legal, Insurance & HR Services Specialist (Flex-opleiding)
Legal, Insurance & HR Services Specialist (Flex-opleiding)
Leerweg BOL
Niveau 4
Legal, Insurance & HR Services Specialist (Juridisch, HRM & Verzekeringen)
Legal, Insurance & HR Services Specialist (Juridisch, HRM & Verzekeringen)
Leerweg BOL
Niveau 4
Medewerker Sign
Medewerker Sign
Leerweg BOL
Niveau 2
Medewerker Technisch Onderhoud
Medewerker Technisch Onderhoud
Leerweg BBL
Niveau 2
Media & Redactie
Media & Redactie
Leerweg BOL
Niveau 4
Mediavormgever
Mediavormgever
Leerweg BOL
Niveau 4
Metselaar
Metselaar
Leerweg BBL
Niveau 2
 • 3
 • 1
  • 1
  • 2
  van 2
 • 6
Nieuws

Nieuws over dit college

Nieuws BouwAcademie brengt onderwijs en bouwsector samen De BouwAcademie Amsterdam is een samenwerking tussen onderwijsinstellingen, bedrijven in de bouwsector en de gemeente Amsterdam. Met als doel om... MBO College Noord
Persbericht ROC van Amsterdam en NexTechnician zetten in op het eerste online Community- & Matchingsplatform voor studenten en bedrijven Het ROC van Amsterdam, NexTechnician, ImpactYou en Connect Holland ondertekenden onlangs een samenwerkingsovereenkomst. Om nog nadrukkelijker in te... MBO College Noord, MBO College Westpoort
Nieuws Student en docent winnen MBO Stage Awards ​​Op donderdag 31 januari 2019 werd in Pllek de vierde editie van de MBO Stage Awards gehouden. Er werden drie awards uitgereikt aan de beste mbo... MBO College Noord, MBO College Westpoort
Pagina inhoud