Introductie
Aantal studenten 3885
Aantal opleidingen 57
Afstand station Bijlmer 5 min.

Het college voor ondernemende studenten!

Het college

MBO College Zuidoost staat middenin een belangrijk zakencentrum. Bij ons op school komen succesvolle ondernemers en vakmensen jou enthousiast maken over je toekomst. Lijkt het jou ook leuk om bijvoorbeeld stage te lopen bij de Johan Cruijff ArenA, Ziggo Dome of Defensie? Wij werken samen met veel (internationale) topbedrijven bij ons in de buurt. Een stageplek is vaak zo geregeld!

Op MBO College Zuidoost vind je vast een mbo-opleiding die past bij jouw talent! Het is dé school voor Handel & Ondernemen, Business Studies (Economie & Zakelijke Dienstverlening), ICT, Veiligheid. Daarnaast is er een ruim aanbod van verschillende niveau 2-opleidingen.

Bij ons leer je naast een vak ook persoonlijke vaardigheden. Samen met jou kijken we hoe jij het beste kunt leren, en begeleiden we jou hierin. Zo zorgen we voor een goede aansluiting op de arbeidsmarkt.

Als je kiest voor ons college, kies je voor een gezellige en ondernemende school, op slechts 5 minuten lopen van station Bijlmer Arena. Je bent van harte welkom!

Bezoek je deze site namens een bedrijf? Welkom, we komen graag met je in contact via LINK.
 

Kies uit meer dan zestig opleidingen

Bij ons kun je kiezen uit opleidingen van niveau 1 tot en met 4 in de volgende richtingen: Check onderaan deze pagina welke opleiding jij zou willen doen.

Maak in 60 seconden kennis met de opleidingen die ons college aanbiedt. Bekijk het filmpje van de sector waar jouw interesse naar uitgaat. Of bekijk ze allemaal!


Izone

Weet je nog niet welke opleiding écht bij jou past? Dan is de Izone iets voor jou. Izone is een oriëntatieprogramma voor studenten die nog niet weten welke opleiding ze willen volgen of die een verkeerde studiekeuze hebben gemaakt. Je gaat eerst op onderzoek uit en werken aan je skills. In je eigen tempo ontdek je welke vervolgopleiding en welk werkveld bij jou past.
 

Wij helpen jou verder!

Wij helpen je op verschillende manieren om je doel te bereiken. Zo kun je begeleiding krijgen bij het maken van huiswerk. Maar ook hulp en advies bij het oplossen van verschillende soorten problemen.

 • Loopbaan Expertise Centrum, ook wel het LEC genoemd. Hier kun voor heel veel zaken hulp krijgen. Bijvoorbeeld bij begeleiding bij het leren, je gezondheid, geld of persoonlijke problemen.
 • StudieMAX helpt je bij de vakken Nederlands, Engels en rekenen, zodat jij je examen kunt halen.
 • WeekendCollege, voor hulp bij het maken van je huiswerk.
Wij bieden allerlei ondersteuning om jouw doel te bereiken!
 
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Praktische informatie

Over dit mbo-college

Bruisende sfeer
Midden in het bruisende Amsterdam Zuidoost vind je MBO College Zuidoost. Ons moderne schoolgebouw is een plek met heel veel licht, ruimte en sfeer. Een fantastische plek dus om te leren, sporten, huiswerk te maken en medestudenten te ontmoeten. Dat vinden niet alleen wij, maar dat zeggen ook onze studenten.

‘Het zijn goede docenten die hier lesgeven, dit maakt de lessen leuk.’ – Student Mara

Ga vooral ook naar buiten! Want Zuidoost is tegenwoordig dé plek in Amsterdam waar het gebeurt. Je vindt er winkelcentrum Amsterdamse Poort, de Pathé, AFAS Live en de Johan Cruijff ArenA. Maar ook steeds meer internationale bedrijven. Hier kun je uitgaan, shoppen, werken én leren. Want onze buren zijn ook de bedrijven waarmee wij samenwerken. En waar jij dus stage kunt lopen.

Klein binnen groot
Bij MBO College Zuidoost, voelt het alsof je op een kleine school zit, terwijl het best een groot college is. Je hebt les op je eigen verdieping, wat zorg voor een fijn en overzichtelijk gevoel. Wij vinden het belangrijk dat iedere student gezien wordt. Naast het leren van een vak, werken we ook aan jouw persoonlijke vaardigheden. Samen met jou kijken we hoe jij het beste kunt leren, en begeleiden we jou hierin. Zo zorgen we voor een goede aansluiting op de arbeidsmarkt.

Vlakbij het station
Je kunt MBO College Zuidoost uitstekend bereiken via Station Amsterdam Bijlmer ArenA. Daar komt de trein, metro en bus. Vanaf het station is het maar 5 minuten lopen.
Lees verder
Waarom koos student Salma voor MBO College Zuidoost? 
Ik woon sowieso hier in de buurt, ik woon in Amsterdam West. Maar naast de praktische locatie, ook omdat het een grote multiculturele school is. Toen ik hier de eerste keer binnenkwam trok het mij meteen aan. Er hangt een goede sfeer en er zijn leuke docenten. 

Wat maakt MBO College Zuidoost voor jou een leuke school? 
Er is altijd een leuke sfeer. Als je binnenkomt is het altijd mooi ingericht. Ik vind mijn docenten erg aardig. Ze proberen ook sfeer in de les te brengen, en geven echt één op één aandacht per leerling.  

Je hebt op deze school heel veel mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld klassenvertegenwoordiger worden, daardoor kun je ook in de studentenraad komen. In de studentenraad doen ze leuke activiteiten zoals meedenken over paarse vrijdag, of de dag van de studenten, dan geven we complimenten aan elkaar. Als klassenvertegenwoordiger heb je recht om over je klas te praten, over nieuwe dingen na te denken of over problemen te discussiëren.   

En waarom is de locatie ideaal voor jou? 
Het is dichtbij huis, een half uur met de metro. Wat ook fijn is, is dat het in de buurt van een winkelcentrum is. Je kunt makkelijk even naar de Lidl om een broodje te halen. Maar ik koop ook vaak op school mijn lunch hoor. 

Lees verder

Oud-student Rens
Toen: studeerde E-commercemanager op niveau 4
Nu: werkt bij een E-commercebedrijf en studeert Creative Business aan de HvA

Wat vind je van MBO College Zuidoost? 
Ja, heel leuk! Ik heb echt het gevoel klaargestoomd te zijn voor de maatschappij en het werkveld. Ik heb de vrijheid gekregen om op mijn eigen manier te leren. Bij de opleiding zitten goede docenten. Zij hebben mij ook echt gesteund hebben toen ik aangaf de opleiding versneld af te willen ronden. Ze zeiden eigenlijk: als jij het versneld wil doen is dat oké. Op voorwaarde dat je wel alles inlevert wat je in een normaal opleidingstraject ook zou inleveren. En dat heb ik gedaan. 

Waarom de opleiding E-commercemanager
E-commerce is de afgelopen jaren heel groot geworden. Voor wie nog niet weet wat het betekent: E-commerce is het promoten van producten en diensten via internet. En die producten koop je zelf in en verkoop je ook zelf. Het is altijd mijn ambitie geweest om door te stromen naar het hbo. Daarnaast ligt mijn interesse toch echt in het creatieve, in de marketing. Dus zo lastig was het niet voor mij om te kiezen voor E-commercemanager. 

Wat doe je nu? 
Op het moment woon ik samen met mijn vriendin, werk ik in de recruitmentmarketing bij een E-commercebedrijf en studeer ik Creative Business op de HvA aan de Wibautstraat. Haha. Dat is nogal wat, ja! Tijdens de opleiding heb ik ook nog mijn eigen webshop geopend. 

Wat wil je middelbare scholieren meegeven? 
E-commerce is een groeiende branche waar veel werk in is en waar je je creativiteit in kwijt kunt. Ik zou het wel weten! 

 

Lees verder

De studentenraad komt op voor de belangen van de student. Ze adviseren onder andere de directie, denk hierbij bijvoorbeeld aan de veiligheid en sfeer op school, de roosters en de kwaliteit van het onderwijs. Daarnaast staan ze klaar voor de klachten van studenten.

Het is erg leerzaam en leuk om lid te worden van de studentenraad. Je doet binnen de studentenraad veel ervaring op, en het staat ook nog eens goed op je cv.

Zo maak jij met je medestudenten de school een fijne plek om te studeren! De studentenraad komt op voor de belangen van de student. Ze adviseren onder andere de directie, denk hierbij bijvoorbeeld aan de veiligheid en sfeer op school, de roosters en de kwaliteit van het onderwijs. Daarnaast staan ze klaar voor de klachten van studenten.

Het is erg leerzaam en leuk om lid te zijn van de studentenraad. Je doet binnen de studentenraad veel ervaring op en het staat ook nog eens goed op je cv.

Zo maak jij met je medestudenten de school een fijne plek om te studeren!
Lees verder
Van student ben je alumnus geworden, een ander woord voor oud-student.  Sommigen van jullie gaan verder studeren, op het mbo of het hbo. Anderen gaan werken of starten zelf een onderneming. Of misschien ga je een tijdje iets anders doen en eerst nadenken over je toekomst en carrière.

MBO College Zuidoost, biedt je als alumni vele mogelijkheden een baan te vinden, je talenten verder te ontwikkelen en een mooi netwerk op te bouwen in een vertrouwde omgeving.

» Meer informatie voor alumni
Lees verder
Testimonials

Naar het hbo

Doorstuderen

Samenwerking bedrijfsleven

Mooie studiemogelijkheden
Het MBO College Zuidoost, heeft mij geholpen aan een mega gave stage. Er zitten in zuidoost erg mooie bedrijven, waar de school veel ervaring mee heeft.

Izone

Oriëntatieprogramma Ontdek welke richting bij je past

Milou

Serviceberoepen – Retailmedewerker
Ik heb voor deze opleiding gekozen, omdat ik graag gelijk in de praktijk aan de slag wou gaan.
Opleidingen

Opleidingen op dit college

Filter opleidingen
 • Sectoren
 • Niveau
 • Duur
 • Leerweg
Allround Assistant Business Services (Secretariaat & Financieel)
Allround Assistant Business Services (Secretariaat & Financieel)
Leerweg BOL
Niveau 3
Assistant Business Services (Office Assistant & Financieel)
Assistant Business Services (Office Assistant & Financieel)
Leerweg BOL
Niveau 2
Beveiliger (Oriëntatie Koninklijke Marechaussee)
Beveiliger (Oriëntatie Koninklijke Marechaussee)
Leerweg BOL
Niveau 2
Beveiliger 2
Beveiliger 2
Leerweg BOL/BBL
Niveau 2
Beveiliger 2 Oriëntatiejaar Brandweer (18+)
Beveiliger 2 Oriëntatiejaar Brandweer (18+)
Leerweg BOL
Niveau 2
Beveiliger 3
Beveiliger 3
Leerweg BOL/BBL
Niveau 3
Beveiliger in de Gevangenis
Beveiliger in de Gevangenis
Leerweg BOL
Niveau 2
Business Administration & Control Specialist (Financieel)
Business Administration & Control Specialist (Financieel)
Leerweg BOL
Niveau 4
Business Administration & Control Specialist (Flex-opleiding)
Business Administration & Control Specialist (Flex-opleiding)
Leerweg BOL
Niveau 4
Business Village
Business Village
Leerweg BOL
Niveau 4
Cloud & Infrastructure Technician
Cloud & Infrastructure Technician
Leerweg BOL
Niveau 4
Commercie en Ondernemen (breed basisjaar)
Commercie en Ondernemen (breed basisjaar)
Leerweg BOL
Niveau 3|4
Commercieel Medewerker
Commercieel Medewerker
Leerweg BOL
Niveau 3
Consulent Commerciële Arbeidsbemiddeling (Intercedent)
Consulent Commerciële Arbeidsbemiddeling (Intercedent)
Leerweg BOL
Niveau 4
Consulent Commerciële Arbeidsbemiddeling (Intercedent) (Flex-opleiding)
Consulent Commerciële Arbeidsbemiddeling (Intercedent) (Flex-opleiding)
Leerweg BOL
Niveau 4
Dienstverlening Helpende Zorg & Welzijn
Dienstverlening Helpende Zorg & Welzijn
Leerweg BOL/BBL
Niveau 2
E-commerce Specialist
E-commerce Specialist
Leerweg BOL
Niveau 4
E-commerce Specialist (Flex-opleiding)
E-commerce Specialist (Flex-opleiding)
Leerweg BOL
Niveau 4
 • 3
 • 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  van 4
 • 6
Nieuws

Nieuws over dit college

Nieuws MBO College Zuidoost start met hybride leertraject MBO College Zuidoost is gestart met een hybride, on the job, leertraject. Op dinsdag 31 oktober is het on the job traject bij Toezicht &... MBO College Zuidoost
Nieuws ICT-studenten runnen eigen datacenter op MBO College Zuidoost ICT-studenten van de opleiding Cloud & Infrastructure Technician openden donderdag 5 oktober het demo-datacenter op MBO College Zuidoost. In... MBO College Zuidoost
Nieuws Vakman Ondernemer wordt StartUp Ondernemen De opleiding Vakman Ondernemer heet vanaf nu StartUp Ondernemen. De opleiding bestaat al een aantal jaar en speelt op een innovatieve wijze in op... MBO College Zuidoost
Pagina inhoud