Introductie
Aantal studenten 3.009
Aantal opleidingen 65
Afstand station Bijlmer 5 min.

Het college voor ondernemende studenten!

Heb jij een vraag over de opleidingen van MBO College Zuidoost? En wil je hier graag over gebeld of geappt worden? Laat dan je gegevens achter. Dan nemen wij contact met je op.

» Bel of app mij


Informatie voor ouders/verzorgers van studenten MBO College Zuidoost >>

 

Meld je aan voor een opleiding op MBO College Zuidoost!

Het is een onrustige tijd waar alles anders gaat. Maar alles gaat ook door. Oók jouw keuze voor een vervolgopleiding op het mbo. En daar willen we jou natuurlijk bij helpen.

Keuze al gemaakt?
Meld je dan meteen aan voor een opleiding onderaan deze pagina. Na je aanmelding krijg je eerst een kennismakingsgesprek. Dat doen we nu telefonisch of bijvoorbeeld via Skype. Samen kijken we in dit gesprek of de opleiding bij je past. Pas na dit gesprek word je definitief ingeschreven voor de opleiding. Als blijkt dat die toch niet helemaal bij je past, helpen we je natuurlijk graag verder!

Weet je het nog niet (helemaal)? 
Weet je nog niet welke opleiding bij je past? Stuur dan een e-mail naar mbocollegezuidoost@rocva.nl met je naam en telefoonnummer. Dan neemt een van onze loopbaanadviseurs contact met je op. Zij helpen je verder om een goede keuze te maken, Dan kun je je voor 1 mei inschrijven. Natuurlijk krijg je dan ook eerst een kennismakingsgesprek, zodat je zeker weet dat de opleiding bij je past. En anders helpen we je verder met kiezen.
 
Wil je graag extra informatie en/of voorlichting over een opleiding? Dat kan. Stuur een e-mail naar mbocollegezuidoost@rocva.nl met je naam, telefoonnummer en om welke opleiding het gaat. Dan nemen we snel contact met je op.
 

De school

Onze school staat niet zomaar in een belangrijk zakencentrum. Je leert bij ons méér dan alleen een vak. Wij helpen je op elk niveau om zelfstandiger en ondernemender te worden. Daar zetten we ook ons enorme netwerk voor in. Op school komen succesvolle ondernemers en vakmensen jou enthousiast maken over je toekomst. En je krijgt de kans om stage te lopen bij inspirerende bedrijven, zoals de Johan Cruijff ArenA, Rituals of Defensie*. Gewoon bij ons college om de hoek!

* Bezoek je deze site namens een bedrijf? Welkom, we komen graag met je in contact via LINK.

Leer je vak bij een mooi bedrijf

Je gaat jouw toekomstige vak voor een groot deel leren in de praktijk. Onze school werkt daarom heel nauw samen met bedrijven in de buurt. Kom je bij ons studeren? Dan ga jij misschien wel aan de slag bij ING, Microsoft, Pathé, HEMA of een ander mooi bedrijf! Je leert daar ook veel nieuwe mensen kennen. Zo bouw je vast een netwerk op voor later.

Ben je een student van niveau 3 of 4? En heb je tijd en zin om nog meer uit je opleiding te halen? Dan ben jij misschien het talent dat we zoeken voor een TopLeerPlek.
 
We bieden ook opleidingen op niveau 2 waarbij je wat minder les hebt en nog meer ervaring opdoet bij bedrijven. Dit noemen we Leren in de Praktijk.

‘Ik werk nu nog steeds bij Mirage, het bedrijf waar ik mijn eindstage heb gelopen. Daar doe ik het systeembeheer.’ – Oud-student Dion Samsoe


Kies uit meer dan vijftig opleidingen

Bij ons kun je kiezen uit opleidingen van niveau 1 tot en met 4 in de volgende richtingen:
 • Economie & Zakelijke Dienstverlening
 • Handel & Ondernemen
 • ICT
 • Veiligheidscollege
 • Entree & Serviceberoepen
Check onderaan deze pagina welke opleiding jij zou willen doen.
 

Neem een voorsprong op anderen

Tijdens je opleiding leren we je natuurlijk alles over jouw toekomstige vak. Maar we helpen je ook om ondernemend te worden. Dat betekent dat je leert hoe je kansen moet grijpen. Daardoor heb je na je opleiding een voorsprong op anderen. Handig als je solliciteert voor een baan. Of als je eigen baas wordt natuurlijk!

‘Tijdens de lessen wordt er uitgebreid aandacht besteed aan wat ik uiteindelijk wil bereiken.’ – Student Denzel
 

Vmbo of mbo niet afgemaakt?

Heb jij nog geen vmbo-diploma? Dan kun je toch al starten met een Entree-opleiding op niveau 1. Heb je extra begeleiding nodig? Dan kun je ook een Entree-opleiding doen bij ROC Op Maat. Daar zijn de groepen kleiner en krijg je meer aandacht. Ben je 20 of ouder en heb je een mbo-opleiding gedaan maar niet afgemaakt? Dan kun je een mbo-opleiding Retail & Business 20+ doen op niveau 2, 3 of 4. Je krijgt dan les met studenten van je eigen leeftijd.
 

Pak jouw kansen en mogelijkheden

Wij helpen je op verschillende manieren om je doel te bereiken. Zo kun je begeleiding krijgen bij het maken van huiswerk. Maar ook hulp en advies bij het oplossen van verschillende soorten problemen.
 • Loopbaan Expertise Centrum, ook wel het LEC genoemd. Hier kun voor heel veel zaken hulp krijgen. Bijvoorbeeld bij problemen met leren, je gezondheid, geld of persoonlijke problemen.
 • PlusPunt, voor extra begeleiding bij de vakken taal en rekenen.
 • StudieMAX helpt je bij de vakken Nederlands, Engels en rekenen, zodat jij je examen kunt halen.
 • WeekendCollege, voor hulp bij het maken van je huiswerk.
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Praktische informatie

Over dit mbo-college

Bruisende sfeer
Midden in het bruisende Amsterdam Zuidoost vind je MBO College Zuidoost. Ons moderne schoolgebouw is een plek met heel veel licht, ruimte en sfeer. Een fantastische plek dus om te leren, sporten, huiswerk te maken en medestudenten te ontmoeten. Dat vinden niet alleen wij, maar dat zeggen ook onze studenten.

‘Het werd MBO College Zuidoost omdat de sfeer binnen de school mij erg aansprak’ – Student Denzel

Ga vooral ook naar buiten! Want Zuidoost is tegenwoordig dé plek in Amsterdam waar het gebeurt. Je vindt er winkelcentrum Amsterdamse Poort, de Pathé, AFAS Live en de Johan Cruijff ArenA. Maar ook steeds meer internationale bedrijven. Hier kun je uitgaan, shoppen, werken én leren. Want onze buren zijn ook de bedrijven waarmee wij samenwerken. En waar jij dus stage kunt lopen.

Vlakbij het station
Je kunt MBO College Zuidoost uitstekend bereiken via Station Amsterdam Bijlmer ArenA. Daar komt de trein, metro en bus. Vanaf het station is het maar 5 minuten lopen.
Lees verder
Waarom koos student (filmpje) Denzel voor MBO College Zuidoost?
'Nadat ik klaar was met mijn vooropleiding, ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe opleiding. Ik heb verschillende mogelijkheden onderzocht. Uiteindelijk vond ik de veiligheidsbranche het leukst. Ik ging langs op verschillende scholen. Ook heb ik online goed gekeken. Het werd MBO College Zuidoost omdat de sfeer binnen de school mij erg aansprak.'

Wat maakt MBO College Zuidoost voor jou een leuke school?
'Het doelgericht werken aan mijn toekomst maakt mijn school zo bijzonder. Tijdens de lessen wordt er uitgebreid aandacht besteed aan wat ik uiteindelijk wil bereiken. Ook staan de leraren altijd open voor vragen, met het doel dat ik als leerling slaag.'

En waarom is de locatie ideaal voor jou?
'De locatie van mijn school is echt super! Hij staat op loopafstand van het station Amsterdam Bijlmer-Arena, midden in stadsdeel Amsterdam-Zuidoost. Wil je in een tussenuur of na schooltijd winkelen of een hapje wil eten? Er is heel veel keus in het winkelcentrum Amsterdamse Poort.'
Lees verder

zuidoost-oudstudent_280x280.jpg"Tijdens mijn studie heb ik de basis van het vak geleerd"

Oud-student Dion Samsoe
Toen: studeerde ICT systeembeheer op niveau 4
Nu: werkt bij ICT-bedrijf Mirage als systeembeheerder

"Als kind was ik altijd al met computers bezig. Ik haalde ze uit elkaar om te kijken hoe ik ze vervolgens weer goed werkend kon krijgen. Ik wilde een studie kiezen die ik leuk vind en waar ik goed in ben en ben daarom gestart met de opleiding voor medewerker ICT op niveau 2. Daarna ben ik verder gaan studeren op niveau 3 en heb ik afgelopen jaar de opleiding tot systeembeheerder afgerond op niveau 4.

Tijdens mijn studie heb ik de basis van het vak geleerd. Op niveau 2 was dit voornamelijk computers in- en uit elkaar halen, op niveau 3 ging ik naast computers ook aan de slag met servers en op niveau 4 kwam ook het softwarematige gedeelte erbij. Tijdens mijn studie was ik erg blij met de leraren die goed meedachten.

Ik heb verschillende stages gelopen. Eerst waren dat meer snuffelstages, zoals bij een elektronicawinkel. Later ook echt meewerkstages. Ik werk nu nog steeds bij Mirage, het bedrijf waar ik mijn eindstage heb gelopen. Daar doe ik het systeembeheer. De veelzijdigheid van het werk vind ik erg leuk. Daarnaast krijg ik bij mijn huidige baan ook veel vrijheid. Ik ga regelmatig naar klanten toe, wat me erg aanspreekt. Als ik nieuwe studenten iets aan moet raden is dat zeker: blijf doorstuderen. Op mbo- of hbo-niveau en certificaten halen. Ik heb via school naast de opleiding ook veel Microsoft-certificaten gehaald. Ik wil ook nog graag verder studeren en ga waarschijnlijk binnenkort starten met de hbo-studie Applicatiebeheerder."
Lees verder
Testimonials
Denzel MBO College Zuidoost
MBO College Zuidoost Handel & Ondernemen
Geen dag is hier hetzelfde.
MBO College Zuidoost Veiligheid & Vakmanschap
Op MBO College Zuidoost leer je het beste uit jezelf te halen.
Opleidingen

Opleidingen op dit college

Filter opleidingen
 • Sectoren
 • Niveau
 • Duur
 • Leerweg
Allround Commercieel Medewerker
Allround Commercieel Medewerker
Leerweg BOL
Niveau 3
Allround Medewerker IT Systems & Devices
Allround Medewerker IT Systems & Devices
Leerweg BOL/BBL
Niveau 3
Assistent Manager Internationale Handel
Assistent Manager Internationale Handel
Leerweg BOL
Niveau 4
Bedrijfsadministrateur
Bedrijfsadministrateur
Leerweg BOL
Niveau 4
Bedrijfsadministrateur (Flex-opleiding)
Bedrijfsadministrateur (Flex-opleiding)
Leerweg BOL
Niveau 4
Beveiliger
Beveiliger
Leerweg BOL
Niveau 2
Beveiliger (Oriëntatie Koninklijke Marechaussee)
Beveiliger (Oriëntatie Koninklijke Marechaussee)
Leerweg BOL
Niveau 2
Beveiliger in de gevangenis
Beveiliger in de gevangenis
Leerweg BOL
Niveau 2
Commercie
Commercie
Leerweg BOL
Niveau 3|4
Commercieel Medewerker Binnendienst
Commercieel Medewerker Binnendienst
Leerweg BOL
Niveau 3
Contactcenter Medewerker
Contactcenter Medewerker
Leerweg BBL
Niveau 3
Contactcenter Medewerker (Flex-opleiding)
Contactcenter Medewerker (Flex-opleiding)
Leerweg BBL
Niveau 3
Dienstverlening Helpende Zorg & Welzijn
Dienstverlening Helpende Zorg & Welzijn
Leerweg BOL/BBL
Niveau 2
E-commercemanager
E-commercemanager
Leerweg BOL
Niveau 4
Eerste Verkoper in de Praktijk
Eerste Verkoper in de Praktijk
Leerweg BOL
Niveau 3
Entree Dienstverlening & Zorg
Entree Dienstverlening & Zorg
Leerweg BOL
Niveau 1
Entree Handel
Entree Handel
Leerweg BOL/BBL
Niveau 1
Entree Handel in de Praktijk
Entree Handel in de Praktijk
Leerweg BOL
Niveau 1|2
 • 3
 • 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  van 4
 • 6
Nieuws

Nieuws over dit college

Persbericht Forse investering voor Talentontwikkeling Amsterdam De gemeente Amsterdam, het ROC van Amsterdam en ROC TOP zijn gezamenlijk een nieuw initiatief gestart: Talentontwikkeling Amsterdam. Binnen... MBO College Zuidoost
Nieuws Later kiezen is óók een keuze. Izone Ontdekken welke mbo-opleiding bij jou past? Later je opleiding kiezen met het nieuwe mbo-traject Izone. Ontdek en kies later. Ga aan de slag in de... MBO College Zuidoost
Nieuws Teams ROC van Amsterdam vallen in de prijzen tijdens Raspberry Pi Competitie ​Onder toeziend oog van staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) vond afgelopen week de eerste Raspberry Pi Competitie van... MBO College Zuidoost
Pagina inhoud