Naar de inhoudNaar de navigatie
Opleiding - Volwassenen

Koken (Flex-opleiding)

Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • type
    Deeltijd
  • duur
    2-3 jaar

Werk jij als professioneel kok of wil je dit graag gaan doen? En lijkt het je leuk om andere koks aan te sturen en te motiveren? Met de flex-opleiding Koken kun jij alle uitdagingen in de keuken aan!

Met deze opleiding studeer je in je eigen tempo. Door de combinatie van werken en leren, kun je de praktijkopdrachten meteen uitvoeren op je werkplek. Je leert alles over koken en leidinggeven in de horeca. Daarnaast kun je extra certificaten halen om jezelf nog verder te specialiseren. Met je diploma kun je aan de slag bij toprestaurants en -hotels.

Wil je meer weten over deze opleiding? Klik dan hieronder op 'Lees meer'.

Deel deze pagina

Jouw taken en verantwoordelijkheden

  • Het bereiden van gerechten op hoog niveau
  • De keukenvoorraad beheren
  • Werkzaamheden in de keuken organiseren
  • Medewerkers aansturen
  • Het productieproces bewaken

Waarom deze opleiding volgen bij het ROC van Amsterdam?

  • Met je waardevolle mbo-diploma kun je straks veel kanten op.
  • Je krijgt les van ervaren en betrokken docenten.
  • Door de combinatie van leren en werken boek je snel resultaat.
  • Je kunt mogelijk vrijstelling krijgen en zo sneller je diploma halen.
  • Je kunt extra certificaten behalen tijdens de opleiding.
Kok sprenkelt zout in pan in professionele keuken
Twee koks aan het werk in keuken
Een kok in witte jas en zwarte muts staat glimlachend te bakken in een koekenpan.
Student in opleiding toont verse groenten in keuken met twee koks op de achtergrond

Leslocaties

Klik op de marker of locatie voor meer informatie

Alle praktische info op een rij

Hier vind je alle informatie die voor jou handig is om te weten over deze opleiding.

ContactAanmelden


Ook iets voor jou?

Opleiding - Volwassenen
Meewerkend Horeca Ondernemer (21+)
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • type
    Deeltijd
  • duur
    1-3 jaar
Opleiding - Volwassenen
Patissier
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • type
    Deeltijd
  • duur
    1 jaar
Opleiding - Volwassenen
Plant-based Chef
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • type
    Deeltijd
  • duur
    3 jaar
Opleiding - Volwassenen
Sterklas
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • type
    Deeltijd
  • duur
    2 jaar

Aanmelden

Heb je hulp nodig bij het aanmelden of zit de opleiding die je wilt volgen vol? We helpen je graag verder! Neem contact op met het informatiecentrum.
Locatie
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
  • Niveau
    4
  • Leerweg
    BBL
  • Startmomenten
    jan. 2026
  • Duur
    2-3 jaar
Bij deze opleiding hoort een officiële opleidingsnaam en een crebonummer: Leidinggevende keuken, 25181