Voor volwassenen

Cursus Koken (Basisvaardigheden Klassiek Koken)

Contractopleidingen Vaktechniek
Voor volwassenen
Startdata 2024: vol.

Startdata 2025: woensdag 15 januari 2025 en donderdag 27 maart.
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
-
10 weken
Meerdere startdata
sep 2024 Vol
okt 2024 Vol
dec 2024 Vol
jan 2025
mrt 2025
Cursus
Introductie

Waarom deze cursus aan het ROC van Amsterdam?

Op zoek naar jouw culinaire passie? Droom je ervan om je kookkunsten te verfijnen en misschien zelfs de stap naar de professionele keuken te maken? Dan is onze cursus Koken (Basisvaardigheden Klassiek Koken) precies wat je nodig hebt. Deze cursus is voor gepassioneerde kookliefhebbers die hun kennis willen verdiepen en klaar zijn om de geheimen van de klassieke keuken te ontdekken. 

Programma en start cursus

Bij onze cursussen staat praktijkgericht leren voorop. In de cursus Koken (Basisvaardigheden Klassiek Koken) duik je direct de keuken in. Je volgt de lessen tien weken lang op donderdagavond van 16.30 tot 22.00 uur. Tijdens de schoolvakanties van het ROC van Amsterdam vinden er geen lessen plaats. 

We werken in kleine groepen, zodat alle cursisten persoonlijk kunnen worden begeleid. We beginnen met de cursus als er tien deelnemers zijn. 
Lees verder

Wat leer je tijdens de cursus Koken (Basisvaardigheden Klassiek Koken)?

Je leert de klassieke basistechnieken van een professionele chef-kok. Je ontdekt hoe je verschillende kookprocessen doorloopt, van voorbereiding tot eindresultaat. Je krijgt ook inzicht in hygiënische voorschriften en het schoonhouden van de keuken. Dat is essentieel voor veilig koken. Het programma is divers en omvat snijtechnieken, opdeeltechnieken, smaak en presentatie.

Je leert omgaan met een breed scala aan ingrediënten, beginnend met verschillende soorten fruit en eieren. Vervolgens gaan we naar het bereiden van vis, waarbij je plat- en/of rondvis fileert en op vier verschillende manieren bereidt. Natuurlijk vergeten we het dessert niet. Je krijgt de kans om mousses en taarten te maken en te experimenteren met de zoete kant van koken. We gaan ook dieper in op granen en rijstgerechten en je krijgt de kans om je eigen brood te bakken.

Een ander hoogtepunt van de cursus is het verkennen van de vegetarische keuken. Je ontdekt de geheimen van het bereiden van smaakvolle, vleesvrije gerechten. Ook leer je werken met essentiële bindmiddelen zoals roux, salpicon, kroketten en ragout. Maar dat is nog niet alles! Tijdens deze reis leer je vlees bereiden aan de hand van vier verschillende bereidingswijzen. Daarnaast leer je hoe je een hoofdgerecht smaakvol opmaakt.

Warme sauzen zijn een integraal onderdeel van de klassieke keuken. Je leert dus diverse sauzen maken, variërend van jus tot fonds. Een ander hoogtepunt is het uitbenen en portioneren van een kip en het creëren van een galantine en ballotine.

Dit is slechts een fractie van wat je leert tijdens de cursus Koken (Basisvaardigheden Klassiek Koken). Schrijf je vandaag nog in en zet de eerste stap op jouw culinaire reis naar meesterschap in de keuken.
Lees verder

Certificaat

Als je de cursus hebt afgerond, ontvang je een ROCvA-certificaat als bewijs van deelname. Met dit certificaat kun je makkelijk doorstromen naar de Kookcursus (Gevorderde Vaardigheden Klassiek Koken).
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

De totaalprijs voor deze cursus bedraagt € 1650,-. Je kunt deze cursus ook betalen in twee termijnen van € 825,-.

Let op: naast de cursuskosten moet je ook in bezit zijn van een goede messenset en kokskleding. Als je deze items kunt lenen, is dat uiteraard ook prima. Daarnaast ontvang je van ons een reader met het lesprogramma, recepturen en uitwerkingen.
Lees verder

Lees verder
Wil je een kijkje in de keuken komen nemen? Wil je samen met ons kijken welke cursus het beste bij je past? Of wil je meer informatie?  Mail ons om een afspraak te maken voor een vrijblijvend adviesgesprek.
 
E-mail: centrumcontractonderwijs@rocva.nl
Lees verder
Lees verder
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Geen open dagen voor deze opleiding
Brochure
Cursus Koken (Basisvaardigheden Klassiek Koken) Ontvangen per post Downloaden als PDF
Meld je aan