Naar de inhoudNaar de navigatie
Opleiding - Volwassenen

Zuurdesem Cursus

Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    -
  • type
    Cursus
  • duur
    4 avonden

Ben jij gek op de geur van versgebakken brood? Heb je altijd al gedroomd van het maken van je eigen desembrood – met die karakteristieke knapperige korst, luchtige kruim en diepe, lichtzure smaak? Dan is de cursus Zuurdesembrood de perfecte start!

In deze cursus dompelen we je onder in de ambachtelijke wereld van zuurdesem. Je leert hoe je jouw eigen desemcultuur opbouwt en onderhoudt; een levend stukje keukenmagie dat je jarenlang kunt blijven voeden en gebruiken. Vervolgens ga je aan de slag met het hele proces van deeg maken tot afbakken. Je ontdekt hoe desem werkt, hoe je het voelt, ruikt, vouwt en vormt. En natuurlijk: hoe je een brood met zuurdesem bakt waar je écht trots op kunt zijn.

Wil je meer weten over deze cursus? Klik dan hieronder op 'Lees meer'.

Deel deze pagina

Wat leer je?

  • Het opstarten en onderhouden van je eigen desemcultuur.
  • Werken met verschillende meel- en graansoorten, zoals tarwe, spelt en rogge.
  • Deeg kneden, vouwen, vormen en beoordelen.
  • Bakken in een Dutch oven.
  • Spelen met smaak.

Waarom deze cursus volgen bij het ROC van Amsterdam?

  • Leer alles over het bereiden van zuurdesemproducten.
  • Toegankelijk voor zowel beginners als gevorderde thuisbakkers.
  • Werken in een kleine, betrokken groep.
  • Cursusgeld te betalen in termijnen.
  • Rond je cursus af met een bewijs van deelname.


Student in schort met op de achtergrond rekken vol verschillende broden
Twee studenten kneden deeg in bakkerij
Bakker plaatst versgebakken broden op een rek.
Vrouw in witte bakkerskleding staat glimlachend achter een werkblad vol deegbollen, omringd door rekken met gebakken brood.

Leslocaties

Klik op de marker of locatie voor meer informatie

Alle praktische info op een rij

Hier vind je alle informatie die voor jou handig is om te weten.

ContactAanmelden


Ook iets voor jou?

Opleiding - Volwassenen
Cursus Banketbakker (Basisvaardig­heden)
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    -
  • type
    Cursus
  • duur
    10 weken
Opleiding - Volwassenen
Cursus Brood (Basisvaardig­heden)
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    -
  • type
    Cursus
  • duur
    5 weken
Opleiding - Volwassenen
Kok
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    2
  • type
    Deeltijd (BBL)
  • duur
    2 jaar
Opleiding - Volwassenen
Koken & Gastvrijheid in de Zorg
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    -
  • type
    Cursus
  • duur
    varieert

Aanmelden

Heb je hulp nodig bij het aanmelden of zit de opleiding die je wilt volgen vol? We helpen je graag verder! Neem contact op met het informatiecentrum.
Locatie
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
  • Niveau
    -
  • Leerweg
    -
  • Startmomenten
    dec. 2025 (Vol)
    apr. 2026 (Vol)
  • Duur
    4 avonden
Bij deze opleiding hoort een officiële opleidingsnaam en een crebonummer: Contract, 0