Naar de inhoudNaar de navigatie
Opleiding - Volwassenen

Cursus Koken (100% Vegan Basisvaardigheden Koken)

Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    -
  • type
    Cursus
  • duur
    10 weken

Ben je klaar om het verschil te maken met jouw levensstijl? En wil je een stap verder te gaan dan vegetarisch koken? Als koken jouw passie is en dierenwelzijn jouw prioriteit, dan is onze Cursus Koken (100% Vegan Basisvaardigheden) absoluut een must!

Je leert smakelijke veganistische maaltijden te bereiden. Maar vegan koken gaat ook over gezondheid, duurzaamheid en ethiek. Als je de kracht van een plantaardig dieet wilt ontdekken en tegelijkertijd je kookvaardigheden naar een hoger niveau wilt tillen, is deze cursus iets voor jou.

Wil je meer weten over deze cursus? Klik dan hieronder op 'Lees meer'.

Deel deze pagina

Wat leer je?

  • Basisprincipes, van snijtechnieken tot mise-en-place en van smaakpaletten tot presentatie.
  • Het bereiden van heerlijke en voedzame veganistische maaltijden.
  • Het maken van banket- en gebakcreaties, veganistische kaas, pastagerechten, snacks, vleesvervangers, brood en meer.
  • Het gebruik van seizoensgebonden producten, vooral groenten.
  • De essentials van een goedgevulde vegan voorraadkast.

Waarom deze cursus volgen bij het ROC van Amsterdam?

  • Alles wat je leert kun je meteen in je werk (of ergens anders) gebruiken.
  • Blijf bij in je vak of leer juist iets nieuws.
  • De cursus is goed te volgen naast je werk.
  • Leer nieuwe, belangrijke kennis en vaardigheden die je verder helpen.
  • Met deze cursus specialiseer je je op het gebied van veganistisch koken.
Student in opleiding toont verse groenten in keuken met twee koks op de achtergrond
Student in kruidentuin ruikt aan kruiden
Student in kokstenue snijdt prei in keuken
Kok schept verse paste op in keuken

Leslocaties

Klik op de marker of locatie voor meer informatie

Alle praktische info op een rij

Hier vind je alle informatie die voor jou handig is om te weten.

ContactAanmelden


Ook iets voor jou?

Opleiding - Volwassenen
Culinary Professional
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    5
  • type
    Deeltijd
  • duur
    2 jaar
Opleiding - Volwassenen
Cursus Koken (Basisvaardigheden Klassiek Koken)
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    -
  • type
    Cursus
  • duur
    10 weken
Opleiding - Volwassenen
Sterklas
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    4
  • type
    Deeltijd
  • duur
    2 jaar
Opleiding - Volwassenen
Uitvoerend Bakker
Horeca, Bakkerij & Facilitair
  • niveau
    2
  • type
    Deeltijd
  • duur
    2 jaar

Aanmelden

Heb je hulp nodig bij het aanmelden of zit de opleiding die je wilt volgen vol? We helpen je graag verder! Neem contact op met het informatiecentrum.
Locatie
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
  • Niveau
    -
  • Leerweg
    -
  • Startmomenten
    nov. 2025 (Vol)
    mrt. 2026 (Vol)
  • Duur
    10 weken
Bij deze opleiding hoort een officiële opleidingsnaam en een crebonummer: Vegan koken basisvaardigheden, 0