Voor volwassenen

Cursus Koken (100% Vegan Basisvaardigheden)

Vegan koken basisvaardigheden
Voor volwassenen
Deze cursus gaat op dinsdag 3 september van start.
MBO College Centrum
Elandsstraat 175, Amsterdam
-
10 weken
sep 2024 Vol
mrt 2025
Cursus
Introductie

Waarom deze cursus aan het ROC van Amsterdam

Ben je klaar om het verschil te maken met jouw levensstijl? En wil je een stap verder te gaan dan vegetarisch koken? Als koken jouw passie is en dierenwelzijn jouw prioriteit, dan is onze Kookcursus (100% Vegan Basisvaardigheden) absoluut een must! 

Je leert smakelijke veganistische maaltijden te bereiden, maar het gaat ook om gezondheid, duurzaamheid en ethiek. Als je de kracht van een plantaardig dieet wilt ontdekken en tegelijkertijd je kookvaardigheden naar een hoger niveau wilt tillen, is deze cursus voor jou.

Deze cursus biedt niet alleen culinaire vaardigheden, maar ook een diepgaand begrip van veganistisch koken. Zo kun je jezelf en anderen verwennen met heerlijke, ethische en milieuvriendelijke maaltijden. Schrijf je nu in en begin je reis naar meesterschap in de wereld van veganistisch koken. 

Programma

Deze vegan kookcursus neemt je mee op een culinair avontuur. Tijdens de lessen word je getraind in de kunst van het veganistisch koken, met een focus op gezondheid en duurzaamheid. Daarbij gebruik je alleen onbewerkte voeding. Alle dierlijke producten worden compleet in de ban gedaan.

Deze tienweekse cursus vindt plaats op dinsdagavond van 16:30 tot 22:00 uur. Tijdens schoolvakanties nemen we een korte pauze. We werken in kleine groepen, zodat iedereen tot zijn recht komt in de groep. We starten met de cursus als er tien deelnemers zijn. 
Lees verder

Wat leer je tijdens de cursus?

Je leert de basisprincipes, van snijtechnieken tot mise-en-place en van smaakpaletten tot presentatie. Je zult ontdekken hoe je heerlijke en voedzame veganistische maaltijden kunt bereiden. Het is niet alleen een kwestie van koken; we laten je ook zien hoe je de keuken schoon en georganiseerd houdt.

Je begint met het beheersen van mise-en-place en snijtechnieken, terwijl je heerlijke gerechten bereidt, zoals vegan pad thai met romige amandeldressing en gekruide cashewnoten. Vervolgens verdiep je je in de essentials van een goed gevulde vegan voorraadkast, zoals plantaardige melk, gedroogde courgette, uiencrackers, vegan boter, chipotleketchup, gepekelde groenten en knapperige granola.

Je leert de kunst van groentebereidingen en krijgt de kans om gerechten zoals een waldorfsalade te bereiden, Daarbij maak je je eigen vegan mayonaise en krijg je de fijne kneepjes van het roerbakken van kool onder de knie.

Geniet van kleine, snelle, en gemakkelijke veganistische snacks, zoals arancini, baba ganoush, en verrukkelijke buffalo-wings van bloemkool met romige ranchdressing. Ontdek de veelzijdigheid van plantaardige vleesvervangers, gemaakt van peulvruchten, noten, en zaden. Je maakt gerechten als paddenstoelen- en rijstburgers,  seitanworstjes, falafel met tahinsaus, platbrood en walnotentabouleh.

Ook maken we decadente banket- en gebakcreaties, zoals een chocolademoussetaart en een verfrissende matchataart met een knapperig notendeeg. Ontdek seizoensrecepten waarin groenten de hoofdrol spelen. Geniet van vruchtgroenten, knolgroenten, wortelgroenten, en bladgroenten in hun volle glorie.

Leer hoe je heerlijke veganistische kaas maakt met 100% plantaardige ingrediënten en geniet van gerechten zoals gemarineerde 'feta', mozzarella- en capresesalade, caesarsalade met vegan dressing en 'Parmezaanse kaas,' evenals gerijpte 'ricotta' amandelnotenkaas met kruidenkorst.

Ontdek de geheimen van pastagerechten, inclusief traditionele en rauwe vullingen. Verrijk je gerechten met kruidenolie en creëer een heerlijke zoete ravioli met seizoensgebonden vruchten. Leer ook de basis van brood en boter. Laat je creativiteit de vrije loop en bereid een buffet met seizoensproducten. Denk aan thematische presentatie en unieke veganistische lekkernijen.
Lees verder

Bewijs van deelname

Als je de cursus hebt afgerond, ontvang je als bewijs van deelname een verklaring van het ROC van Amsterdam. Met deze verklaring kun je makkelijk doorstromen naar de Vegan Kookcursus voor Gevorderden.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

De totaalprijs voor deze cursus bedraagt € 1699,-. Je kunt deze cursus ook betalen in twee termijnen van € 849,50. 

Let op: naast de cursuskosten moet je ook in bezit zijn van een goede messenset en kokskleding. Als je deze items kunt lenen, is dat uiteraard ook prima. Daarnaast ontvang je van ons een reader met het lesprogramma, recepturen en uitwerkingen.
 
Lees verder

Lees verder
Er zijn geen toelatingseisen voor deze cursus.
Lees verder
Lees verder
Wil je een kijkje in de keuken komen nemen? Wil je samen met ons kijken welke cursus het beste bij je past? Of wil je meer informatie?  Mail ons om een afspraak te maken voor een vrijblijvend adviesgesprek.
 
E-mail: centrumcontractonderwijs@rocva.nl
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Geen open dagen voor deze opleiding
Brochure
Cursus Koken (100% Vegan Basisvaardigheden) Ontvangen per post Downloaden als PDF
Meld je aan