Introductie
Studenten 2750
Aantal opleidingen 48
Toonaangevend gastvrij! 100%

Hotelschool, Horeca, Bakkerij, Toerisme & Recreatie, Business Events, Facilitaire Dienstverlening en Beroepshavo

Toonaangevend gastvrij!

MBO College Centrum staat voor toonaangevend gastvrij en innovatief onderwijs voor opleidingen in de Horeca, de Bakkerij en het Toerisme & Recreatie, Business events, Facilitaire dienstverlening en nu ook de Beroepshavo. Wij verzorgen professioneel onderwijs, vaak in nauwe samenwerking met onze partners in het bedrijfsleven. Binnen onze vakgebieden hebben wij voor jou een groot aanbod aan opleidingen. Neem gerust een kijkje!

Wees welkom om te komen proeven

Al onze schoolgebouwen staan dicht bij elkaar in karakteristieke panden in het hart van Amsterdam. Je vindt hier de dynamiek van de wereld van de horeca, toerisme & recreatie en het ambachtelijk vakmanschap van de brood- en banketbakkersopleiding. Het aanwezige horecatalent wordt opgeleid in onze opleidingsrestaurants Elements, Warmoes en Brasserie Rocks. Je bent hier altijd welkom om de sfeer van de school te proeven. De horecaopleiding en de hotelschool van MBO College Centrum staan bekend om hun kwaliteit. Veel bekende topkoks begonnen hier hun carrière.

Kortom, wij leiden talentvolle studenten op voor een succesvolle carrière in de hospitality. Heb je een havo- of vwo-diploma? Dan kun je sommige opleidingen sneller afmaken.

Met jouw mbo-diploma kan je aan het werk in het binnen- of buitenland, een eigen onderneming starten of goed voorbereid doorstromen naar het hbo.

Nieuwe opleidingen
Vanaf 1 februari biedt MBO College Centrum weer facilitaire opleidingen aan op niveau 3 en 4.

Een opleiding in de facilitaire dienstverlening is leuk en afwisselend. Je voert veel verschillende soorten taken uit. Je helpt bijvoorbeeld bij de catering, receptie, schoonmaak of het onderhoud en beheer van gebouwen. Bij niveau 4 ontwikkel je ook vaardigheden op het gebied van leidinggeven.

Allround Medewerker Facilitaire Dienstverlening - ROC van Amsterdam
Facilitair Leidinggevende - ROC van Amsterdam (ook on the job mogelijk)

Vanaf augustus 2024 kun je de nieuwe opleiding Vegan Patisserie volgen en de Flex-opleiding Leidinggevende Bakkerij. Dit zijn allebei BBL-opleidingen die je naast je werk volgt.

Beroepshavo
Vanaf augustus 2023 is het mogelijk om de Beroepshavo te volgen bij het MBO College Centrum. Dit is een tweejarige opleiding Marketing en Communicatie, toegespitst op de hospitality sector. Met je behaalde diploma kun je na twee jaar doorstromen naar het hbo. 

Lees verder
Testimonials
Roos MBO College Centrum
Opleidingen Hotelmanagement in het centrum van Amsterdam

Toerisme & Recreatie iets voor jou?

Nieuw! Vegan Patisserie

On the job-opleidingen Voor studenten die liever leren in de praktijk
Wil jij dit ook? Kijk op: www.houseofhospitality.academy

Uniek bij Centrum

Eten in een van onze vier opleidingsrestaurants?

Eten in een van onze vier opleidingsrestaurants?

Kies uit Elements, Brasserie Rocks, Warmoes of Studiepunt
Beroepshavo

Beroepshavo

In twee jaar een diploma waarmee je naar het hbo kunt.
Sterklas Culinair

Sterklas Culinair

Voor aankomende topchefs! Wil jij doorgroeien naar de top?
Praktische informatie

Goed om te weten

In de scholen proef je de gezellige horecasfeer. Je ervaart de dynamische wereld van toerisme. Of je voelt het ambachtelijke vakmanschap van de brood- en banketbakkersopleiding.

Je werkt en leert in fijne praktijklokalen met moderne apparatuur, zoals keukens, bakkerijen, restaurants en theorieruimtes.

Al onze schoolgebouwen zitten dicht bij elkaar in karakteristieke panden in hartje Amsterdam. In de gezellige buurt zijn allerlei horecagelegenheden binnen loopafstand, om na schooltijd extra inspiratie op te doen.
Lees verder
Waarom koos student (filmpje) Roos voor MBO College Centrum?
‘Nadat ik mijn VMBO diploma had behaald, was ik op zoek naar een horeca-opleiding. Ik had al een bijbaan in de horeca en had het er enorm naar mijn zin. Ook bij een studiekeuzetest kwam er bij mij horeca uit. Daarom bezocht ik een open dag van MBO College Centrum. Dit was het voor mij. Ik had er meteen een goed gevoel bij. Ik kende ook al een aantal mensen die op deze school hadden gezeten en die waren ook zeer over de school te spreken.'
 
Wat maakt MBO College Centrum voor jou een leuke school?
'De afwisseling van praktijk en theorie is heel leuk op deze school en ze bieden je meerdere mogelijkheden voor de praktijk. Het is maar net wat je zelf aanpakt. Zo heb ik bijvoorbeeld een keer meegeholpen in een groot hotel waar toen een groot diner was voor een goed doel met verschillende bekende artiesten. Dat is nog eens ervaring opdoen!'
 
En waarom is de locatie ideaal voor jou?
 'Dat mijn school middenin het centrum van Amsterdam staat, vind ik geweldig! In een tussenuur kan je altijd lekker ergens gaan lunchen. Als ik vroeg uit bent, kan ik bijvoorbeeld gaan winkelen. De locatie is voor iedereen heel goed te bereiken. Of je nu met de trein, metro, tram, bus of fiets komt.'
Lees verder

centrum-oudstudent_280x280.jpg"Dit is het leukste wat er is"

Oud-student Nick de Haas
Toen: volgde de opleiding Patisserie op niveau 4
Nu: werkt als chef Patisserie bij Bakkerszonen

"Ik ben bij MBO College Centrum begonnen met de opleiding Kok op niveau 2. Daarna heb ik op niveau 3 de ondernemingsopleiding gevolgd en toen Patisserie op niveau 4. Ik had een bijbaantje in de afwas en ik merkte dat het beroep kok me erg leuk leek. Later merkte ik dat dit niet iets is wat ik mijn hele leven wil doen. Ik voelde veel meer liefde voor banket. Ik heb inmiddels aan veel patisseriewedstrijden meegedaan. Zo werd ik gevraagd om mee te doen aan de AEHT in Italië. Daar ben ik Europees kampioen geworden. Daarna volgden er veel andere wedstrijden. Op de opleiding heb ik het vakgerichte gedeelte geleerd, de praktische kant. Daarbij ben ik altijd goed begeleid door gemotiveerde vakmensen.

Bij de wedstrijden leer je nog meer naar perfectie te streven. Die wedstrijden hebben mij echt een boost gegeven. Op dit moment werk ik bij Bakkerszonen in Amsterdam-Noord. Ik mag daar als chef Patisserie het assortiment ontwikkelen. Ik zorg dat de voorraad op orde is, en ontwikkel door, steeds meer naar perfectie. Ik maak zelf een weekplanning. Ik krijg zo het brede overzicht van het vak. Het leuke is dat het een open bakkerij is en de gasten via glas mee kunnen kijken terwijl ik aan het werk ben. Er zit ook een kleine lunchroom bij. De gasten beleven zo echt de bakkerij. Ik werk niet om geld te verdienen, maar om een mooi product neer te zetten. In de toekomst wil ik graag meedoen aan de Dutch Pastry Awards, voor de echte professionals. Verder wil ik graag nog veel meer ervaring opdoen, ook in het buitenland. Ik vind dit vak het allerleukste wat er is. Mijn opleiding heeft daarbij echt deuren voor me geopend."
Lees verder
Studenten geven awards voor beste docent per team!
Bij MBO College Centrum geeft de studentenraad elk jaar een award voor de beste docent per team. Een heel leuk en gewaardeerd initiatief! De uitreiking is altijd op de afsluitende dag voor docenten in juli.

Rol van de Studentenraad (SR)
Bij een aantal zaken die van direct belang zijn voor studenten heeft de directie instemming van de Studentenraad nodig. Hiernaast kan de Studentenraad ook zelf bepaalde zaken aan de orde stellen en advies geven aan de directie. Denk bijvoorbeeld aan de veiligheid en sfeer op school, de roosters en de kwaliteit van het onderwijs. De studentenraad wordt vertegenwoordigd door twee studenten uit elk opleidingsteam van het college. 

Klassenvertegenwoordigers
Iedere klas kiest aan het begin van het jaar een klassenvertegenwoordiger. Deze studenten behartigt de belangen van zijn klasgenoten en is een belangrijke spil naar het opleidingsmanagement en de Studentenraad. De klassenvertegenwoordigers hebben regelmatig overleg (KVO) en geven hiervan een terugkoppeling aan de Studentenraad, zodat deze altijd up-to-date is van wat er speelt in de school.

Dagelijks Bestuur
De Studentenraad heeft een Dagelijkse Bestuur (DB). Het DB houdt overzicht, maakt de vergaderagenda, de planning en geeft leiding. Het Dagelijks Bestuur bestaat uit: de voorzitter, vicevoorzitter, secretaris, penningmeester en het algemeen bestuurslid.

Coach
De Studentenraad wordt bijgestaan door een coach. De coach begeleidt de Studentenraadsleden zowel individueel als bij hun onderlinge samenwerking en de samenwerking met de directie van het college. 
Lees verder
Gefeliciteerd! Je bent afgestudeerd!
MBO College Centrum heeft je nog steeds veel te bieden, zoals de mogelijkheid om je netwerk te vergroten en in contact te blijven met oud-studiegenoten en docenten. Zo organiseren we gezellige borrels en netwerkevents.

Lijkt dit je leuk? Je kunt je via dit formulier aanmelden als alumni
Lees verder
opleidingen

Opleidingen op dit college

Filter opleidingen
 • Sectoren
 • Niveau
 • Duur
 • Leerweg
Allround Hospitality Medewerker
Allround Hospitality Medewerker
Leerweg BOL/BBL
Niveau 3
Allround Hospitality Medewerker on the Job
Allround Hospitality Medewerker on the Job
Leerweg BOL/BBL
Niveau 3
Allround Medewerker Facilitaire Dienstverlening
Allround Medewerker Facilitaire Dienstverlening
Leerweg BOL/BBL
Niveau 3
Beroepshavo Marketing & Communication Specialist
Beroepshavo Marketing & Communication Specialist
Leerweg BOL
Niveau 4
Boulanger
Boulanger
Leerweg BBL
Niveau 4
Business Events
Business Events
Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
Culinary Professional
Culinary Professional
Leerweg BBL
Niveau 5
Culinary Professional Mhbo
Culinary Professional Mhbo
Leerweg BOL
Niveau 4|5
Entree Horeca & Bakkerij
Entree Horeca & Bakkerij
Leerweg BOL/BBL
Niveau 1
Facilitair Leidinggevende
Facilitair Leidinggevende
Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
Facilitair Manager on the Job - House of Hospitality
Facilitair Manager on the Job - House of Hospitality
Leerweg BOL
Niveau 4
Facilitair, Hospitality & Events Medewerker Niveau 2 (Breed)
Facilitair, Hospitality & Events Medewerker Niveau 2 (Breed)
Leerweg BOL
Niveau 2
Gastheer / -vrouw
Gastheer / -vrouw
Leerweg BOL/BBL
Niveau 2
Gespecialiseerd Kok
Gespecialiseerd Kok
Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
Guest Experience Manager
Guest Experience Manager
Leerweg BOL
Niveau 4
Hospitality Medewerker Niveau 2 (Breed)
Hospitality Medewerker Niveau 2 (Breed)
Leerweg BOL
Niveau 2
Hotelmanagement / Mbo-plus Hospitality Management (Flex-opleiding)
Hotelmanagement / Mbo-plus Hospitality Management (Flex-opleiding)
Leerweg BOL
Niveau 4
Hotelmanagement / Meewerkend Horeca Ondernemer
Hotelmanagement / Meewerkend Horeca Ondernemer
Leerweg BOL
Niveau 4
 • 3
 • 1
  • 1
  • 2
  • 3
  van 3
 • 6
Nieuws

Nieuws over dit college

Nieuws Student Sem Klein wint Gouden Koksmuts 2024 Sem Klein Oonk, eerstejaars Sterklas student bij MBO College Centrum, wint samen met zijn leermeester en chef Tommy Janssen de Gouden Koksmuts 2024... MBO College Centrum
Nieuws Eerste vegan patisserie-opleiding van Nederland een feit Op de Horecava van 8 tot en met 11 januari 2024 lanceert het ROC van Amsterdam - Flevoland een nieuwe opleiding, genaamd Vegan Patisserie. De... MBO College Centrum
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam - Flevoland vallen in de prijzen Europese vakwedstrijd in Litouwen Bij de internationale vakwedstrijden van de 'Association Européenne des Écoles d'Hotellerie et de Tourisme' (AEHT) in Vilnius, Litouwen... MBO College Centrum
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Pagina inhoud