Introductie
Aantal unieke leslocaties 8
Afstand tot treinstation 100m
Aantal opleidingen 120+

Ontdek zelf, leer samen!


Je kiest voor MBO College Hilversum als je graag de ruimte krijgt om zelf te ontdekken wie je bent. Als je wilt weten waar je goed in bent en welk beroep bij jou past. Wij kijken ook samen met jou hoe jij het best kunt leren, want niet iedereen is hetzelfde. Bij ons leer je naast een vak ook persoonlijke vaardigheden. Zo ben jij goed voorbereid op je toekomst.

Binnen onze school bieden wij veel verschillende opleidingen aan op alle niveaus. Dit betekent dat je makkelijk kan doorstromen naar een hoger niveau als je dat wil. Wij werken met kleine klassen. Hierdoor hebben wij veel aandacht voor jou en bieden wij je de begeleiding die jij nodig hebt. Zit je toch niet op de juiste plek? Dan is overstappen naar een andere opleiding binnen onze school heel makkelijk. 

Wij werken samen met veel topbedrijven in de buurt. Een leuke stageplek is vaak zo geregeld. Of je kunt er aan de slag na het behalen van je diploma.

Als je kiest voor MBO College Hilversum kies je voor een sfeervolle en gezellige school die goed te bereiken is met de trein en bus. Je bent van harte welkom!

 

  
Testimonials
Welkom bij MBO College Hilversum
Studentenraad
Jesse MBO College Hilversum
Benjamin Software Developer / Medewerker ICT Support
Ik was van jongs af aan bezig met computers. Deze opleiding was een logische stap voor mij.
Praktische informatie

Goed om te weten

MBO College Hilversum is een veelzijdige school met veel verschillende opleidingen in 15 sectoren. Toch is het er kleiner dan je denkt. Elke afdeling heeft zijn eigen ruimte en eigen sfeer. Je leert er praktijkgericht. We leiden je op voor jouw toekomst. Jij kiest de richting. Wij begeleiden je naar jouw volgende stap. 
Het onderwijs is ambitieus, uitdagend en vernieuwend. De docenten hebben oog voor iedere individuele student. Ze begeleiden je met aandacht naar jouw diploma.

Ons schoolgebouw staat direct naast station Hilversum Sportpark. De school is dus goed bereikbaar. Direct ernaast vind je de Nike-atletiekbaan en de Dudok Arena sporthal. Daar krijg je sportles. In de buurt ligt ook het Media Park, waar onze mediastudenten vaak te vinden zijn.
Lees verder
Waarom koos student Jesse voor MBO College Hilversum?
"MBO College Hilversum heeft een groot aanbod van heel verschillende studies. Het is een groot college, maar eigenlijk zijn het 10 kleine scholen in één gebouw. Ik vind ook dat de studenten echt gezien en gehoord worden."

"Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van studentparticipatie. De studentenraad organiseert schooldebatten, een Valentijns-actie en nog veel meer activiteiten voor studenten. Door deel te nemen aan deze activiteiten wordt het naar school gaan nóg leuker."
Jesse_website.png
Lees verder

hilversum-oudstudent_280x280.jpg"Gasten maken mij blij"

Oud-student Eugène Mathyi
Toen: volgde de opleiding tot gastheer op niveau 3
Nu: werkt bij Auguste als restaurantmanager

"Ik ben op wat latere leeftijd begonnen aan de opleiding. Eerst volgde ik namelijk vier jaar lang de Zeevaartschool. Dat bleek het uiteindelijk voor mij toch niet helemaal te zijn. Ik werkte toen ook al in de horeca op Vlieland. Dat vond ik erg leuk, waardoor ik erg gemotiveerd was om mijn diploma’s te gaan halen. Ik ben daarom in 2014 begonnen met de opleiding Gastheer bij MBO College Hilversum op niveau 2 en aansluitend niveau 3. Normaal gesproken duren beide opleidingen elk twee jaar, maar met behulp van school heb ik beide opleidingen in twee jaar tijd af kunnen ronden. Het contact tussen docenten en studenten vond ik altijd erg goed. Zo heb ik nu nog steeds contact met mijn mentoren van mijn studie. Tijdens mijn studies heb ik eerst stage gelopen bij restaurant Lakes in Hilversum, later ook bij restaurant Auguste in Maarssen.

Toen ik klaar was met mijn opleiding ging de restaurantmanager bij Auguste weg en werd ik gevraagd. In september ga ik daar wel stoppen, want ik wil graag doorstuderen aan de Wijnacademie om me nog meer te specialiseren. Tijdens de opleiding heb ik met deze tak van sport al kennis mogen maken, veel proeverijen meegemaakt en sindsdien ben ik helemaal overtuigd dat ik dit het mooiste vind wat er is. Vanaf september ga ik één dag in de week naar de opleiding voor Vinoloog. Daarnaast hoop ik in de toekomst mijn eigen wijnhandel te kunnen beginnen en in de horeca te kunnen blijven werken. Het liefst bij een restaurant in het wat hogere segment. Ik heb daar erg veel plezier in. Als de gasten tevreden de deur uitlopen, ben ik blij."
Lees verder
Studentenraad_MBOCollegeHilversum_2020_website.jpgRol van de Studentenraad (SR)
Bij een aantal zaken die van direct belang zijn voor studenten heeft de directie instemming van de Studentenraad nodig. Hiernaast kan de Studentenraad ook zélf bepaalde zaken aan de orde stellen en advies geven aan de directie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de veiligheid en sfeer op school, de roosters en de kwaliteit van het onderwijs. De Studentenraad wordt vertegenwoordigd door twee studenten uit ieder opleidingsteam van het college. 

Klassenvertegenwoordigers 
Iedere klas kiest aan het begin van het jaar een klassenvertegenwoordiger. Deze student behartigt de belangen van zijn klasgenoten en is een belangrijke spil naar het opleidingsmanagement en de Studentenraad. De klassenvertegenwoordigers hebben regelmatig een klassenvertegenwoordigersoverleg (KVO) en geven hiervan terugkoppeling aan de Studentenraad, zodat zij altijd up-to-date zijn van wat er speelt in de school.
 
Dagelijks bestuur 
De Studentenraad heeft een Dagelijks Bestuur (DB). Het DB is meestal als eerste op de hoogte van thema's die spelen en regelt zaken die niet kunnen wachten. Het DB houdt overzicht, maakt de vergaderagenda, de planning en geeft leiding over de taken van de Studentenraad. Het Dagelijks Bestuur bestaat uit: de voorzitter, vicevoorzitter, secretaris, penningmeester en het algemeen bestuurslid. 

Coach 
De Studentenraad wordt bijgestaan door een coach. De coach begeleidt de Studentenraadsleden zowel individueel als bij hun onderlinge samenwerking en de samenwerking met de directie van het college. 
 
Lees verder
Je bent afgestudeerd! MBO College Hilversum heeft je nog steeds veel te bieden, zoals de mogelijkheid om je netwerk te vergroten en in contact te blijven met oud-studiegenoten en docenten. Veel opleidingen hebben een alumni-LinkedIngroep waar je op de hoogte blijft van nieuws, events en vacatures. Voor meer informatie hierover, klik je hier.
Lees verder
Opleidingen

Opleidingen op dit college

Filter opleidingen
 • Sectoren
 • Niveau
 • Duur
 • Leerweg
Brede niveau 2-opleiding
Brede niveau 2-opleiding
Leerweg BOL
Niveau 2
Commercieel Medewerker Binnendienst
Commercieel Medewerker Binnendienst
Leerweg BOL
Niveau 3
Entree Handel
Entree Handel
Leerweg BOL/BBL
Niveau 1
International Account Management
International Account Management
Leerweg BOL
Niveau 4
Junior Account Manager
Junior Account Manager
Leerweg BOL
Niveau 4
Manager Retail
Manager Retail
Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
Ondernemer Handel
Ondernemer Handel
Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
Ondernemer Retail
Ondernemer Retail
Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
Retailmanager
Retailmanager
Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
Retailmedewerker
Retailmedewerker
Leerweg BOL/BBL
Niveau 2
Retailspecialist
Retailspecialist
Leerweg BOL/BBL
Niveau 3
Smart Retail & Logistics
Smart Retail & Logistics
Leerweg BOL
Niveau 4
Verkoopspecialist
Verkoopspecialist
Leerweg BOL/BBL
Niveau 3
Verkoper
Verkoper
Leerweg BOL/BBL
Niveau 2
 • 3
 • 1
  • 1
  van 1
 • 6
Nieuws

Nieuws over dit college

Nieuws MBO College Hilversum wint eerste editie MBO Esports League Afgelopen februari is de opleiding Esports, Game & Event Manager gestart op MBO College Hilversum, onderdeel van het ROC van Amsterdam... MBO College Hilversum
Nieuws Hilversum lost stagenood horecastudenten deels op Het stageprobleem van horecastudenten van MBO College Hilversum wordt grotendeels opgelost door een samenwerking met 'de buren' van Amrâth... MBO College Hilversum
Nieuws Van der Valk Hotel Breukelen en MBO College Hilversum starten nieuwe opleiding ​Hybride leren: een opleiding op de werkplek. Dat is wat MBO College Hilversum, Van der Valk Hotel Breukelen en House of Hospitality mbo-studenten... MBO College Hilversum
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Pagina inhoud

Routebeschrijvingen

MBO College Hilversum
Kom je met de auto? Dan hebben we een routebeschrijving naar de parkeermogelijkheden bij de Arena 301.
Vanaf Hilversum is dit de beste route (pdf). Kom je vanaf de snelweg? Dan is dit de route (pdf).

Media Park
Met deze routebeschrijving (pdf) vind je gemakkelijk de weg vanaf de school naar het Media Park en op het Media Park zelf.