Hyperion Lyceum slaat eerste paal nieuw schoolgebouw
Rector Elly Loman en leerlingen Alexander (13) en Chelsey (15) mochten in de heimachine het startsein geven. Daarna is op feestelijke wijze het nieuwe bouwbord onthuld door de leerlingen. In 2018 zal de school haar deuren openen op de definitieve locatie in Overhoeks Amsterdam-Noord. (foto: Dennis Goedbloed)
 
Tijdelijke huisvesting
Het Hyperion Lyceum heeft momenteel tijdelijke huisvesting aan de Grasweg in Overhoeks. Eerder was de school gehuisvest aan de Tolhuisweg. Na eerdere uitbreiding, verhuizing en zelfs gehele verplaatsing van het tijdelijke gebouw op twee verschillende locaties, kijkt de school uit naar de definitieve locatie tussen de Badhuiskade en Bercylaan. De school komt op de één na laatste kavel in de zogenoemde strip gezien vanaf het IJ. De school maakt deel uit van de bijzondere en intense ontwikkeling van het Overhoeksgebied.
 
Nieuw schoolgebouw
De toekomstige locatie biedt ruimte voor ongeveer 800 leerlingen. Er wordt een ondergrondse fietsparkeerkelder aangelegd. De huisvesting van het Hyperion krijgt twee entrees. Eén ingang is gelegen aan de Badhuiskade en een tweede ingang is gelegen aan de Bercylaan. De fietsenstalling heeft een ingang aan beide kanten. Het gebouw nodigt uit tot ontmoeten en verbinden. Kleinschaligheid, licht, veiligheid, transparantie, kleur en sfeer zijn de kernwaarden van het ontwerp. De nadruk ligt op binding, ontmoeting en het ‘familiegevoel’. De centrale open ruimtes vormen het hart van de school, er zijn leerlabs als open leerruimtes en er zijn plekken waar de leerlingen elkaar kunnen treffen. Het gebouw is ontworpen door Ector Hoogstad Architecten.
 
Hyperion Lyceum
Het Hyperion Lyceum is een school voor atheneum+ en gymnasium die continu in ontwikkeling is. Niet alleen vanwege de nieuwbouw, maar ook vanwege het streven naar innovatief onderwijs. Parallel aan de plannen voor nieuwbouw wordt er al op alle vlakken in de school, door en met leerlingen, docenten en ouders nagedacht over de onderwijsvisie en het onderwijsprogramma. Ouders, leerlingen en docenten hebben mee kunnen denken over het bouwontwerp. Voor een voorlopige impressie van het nieuwe schoolgebouw zie: www.hyperionlyceum.nl/nieuwbouw.
 
 
Foto: Rector Elly Loman en leerlingen Alexander (13) en Chelsey (15) geven het startsein voor de bouw van hun nieuwe schoolgebouw (fotograaf: Dennis Goedbloed)

Ander nieuws

Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws Samenwerking beroepsonderwijskolom ICT en Media MBO College Hilversum gaat aansluitende opleidingsroutes tussen vmbo-mbo-hbo ontwikkelen en uitvoeren. MBO College Hilversum
Bekijk al het nieuws