Samenwerken

Het ROC van Amsterdam onderscheidt drie verschillende samenwerkingsverbanden: publieke-private samenwerkingen, topconcepten en praktische samenwerkingen.  

Samenwerken met het ROC van Amsterdam biedt veel mogelijkheden. Met circa driehonderd mbo-opleidingen, verdeeld over negen MBO Colleges in de regio's Amsterdam, Amstelveen, Hilversum en Hoofddorp. Daarnaast hebben we scholen voor voortgezet onderwijs en onderwijsaanbod voor volwassenen. Onze nauwe samenwerking met het ROC van Flevoland maakt het aantal mogelijkheden nog groter.

Het ROC van Amsterdam onderscheidt drie verschillende samenwerkingsverbanden: publieke-private samenwerking, topconcepten en praktische samenwerking. 

Publiek-private samenwerkingen

Het ROC van Amsterdam heeft met behulp van het Regionaal Investeringsfonds mbo verschillende publiek-private samenwerkingen (pps-en) in het beroepsonderwijs opgericht. In co-creatie met innovatieve bedrijven wordt een onderwijsprogramma gemaakt dat eigentijds en aantrekkelijk is en aansluit op regionale topsectoren en de veranderende arbeidsmarkt. Deze pps-en worden ieder op eigen wijze vormgegeven. De basis is altijd een intensieve en vernieuwende manier van samenwerken in de leerloopbaan van de student. Partners in een pps beloven elkaar niet alleen trouw, maar verplichten zichzelf ook tot het maken van een business model voor verduurzaming na 2018. 

» Meer informatie over het ROC van Amsterdam en publieke-private samenwerkingen

Lees verder

Samen onderwijs aanbieden: topconcepten

Deze vorm van samenwerking bestaat uit het gezamenlijk aanbieden van hoogwaardige mbo-opleidingen. Die noemen we topconcepten.

» Meer informatie over onze topconcepten
 
Lees verder

Praktische samenwerking

Deze vorm van samenwerking bestaat uit wederzijdse ondersteuning. Bijvoorbeeld het delen van kennis en faciliteiten en afspraken over stageplaatsen.

» Meer informatie over praktische samenwerking
 
Lees verder