Voor ouders


Gaat uw kind binnenkort een opleidingskeuze maken? Spannend, want een opleiding kiezen gaat vaak niet over één nacht ijs.
 

Als ouder kunt u een belangrijke rol spelen in de studiekeuze van uw kind. Bijvoorbeeld door mee te gaan naar open dagen, samen naar geschikte opleidingen te zoeken of door op tijd extra begeleiding en ondersteuning aan te vragen.

Bent u op zoek naar meer informatie over studeren bij het ROC van Amsterdam? Of wilt u weten hoe u uw kind zo goed mogelijk begeleidt bij het maken van de juiste studiekeuze? Klik op de links hieronder voor meer informatie over een bepaald onderwerp.

» Studiekeuzehulp voor ouders
» Studiefinanciering
» Extra begeleiding of ondersteuning
» Ziekmelding of verlof aanvragen
» Voortgangsinformatie
» Aanmelden opleiding
» Rechten, plichten en klachten
» Veelgestelde vragen

Informatieavond op 5 februari

Op maandagavond 5 februari 2024 organiseren wij van 19.30 tot 20.30 uur een online informatieavond voor ouders. Thema van de bijeenkomst is 'Hoe help ik mijn kind met kiezen?'.

Tijdens deze informatiebijeenkomst vertellen wij u alles over het studiekeuzeproces en hoe ouders hun kind hierin kunnen begeleiden.

» Aanmelden Informatieavond

Het informatiecentrum

Heeft u vragen over een van onze opleidingen of hulp nodig bij het aanmelden van uw kind? Bij het Informatiecentrum helpen wij u graag!

» Neem contact met ons op