Associate degree

Volg je een niveau 4-opleiding en twijfel je of je naar het hbo wil? Dan is een Ad Leergang Verdiepend Vakmanschap iets voor jou! Wat is een Associate degree?
Een Associate degree (Ad) is een internationaal erkende studie op hbo-niveau (niveau 5) waarin je vakmanschap verder wordt verdiept, gecombineerd met hbo-vaardigheden en competenties. Hiermee vergroot je je kennis en daarmee je kansen op de arbeidsmarkt of kun je verder studeren voor een hbo-bachelor getuigschrift.
 
Uniek

Het ROCvA heeft met LOI Hogeschool een unieke samenwerking: de Ad Leergang Verdiepend Vakmanschap. Tijdens je niveau 4-opleiding start je al met de Ad Leergang in je vertrouwde ROCvA omgeving. Je leert dus al op hbo-niveau! Wel met extra begeleiding, waardoor je minder kans hebt op uitval. Je krijgt les en ondersteuning van ROCvA-docenten en LOI-docenten uit de praktijk. Het is daarnaast financieel aantrekkelijker, want je betaalt mbo-lesgeld in plaats van hbo-collegegeld. In twee jaar tijd kun je aan de slag gaan met verdieping en specialisatie van je vakmanschap gecombineerd met hbo-vaardigheden en competenties.
 

Extra begeleiding

Dankzij de unieke samenwerking krijg je een opleidingscoach via LOI Hogeschool toegewezen die je gedurende je gehele opleiding begeleidt. Daarnaast is er ook vanuit je mbo-opleiding intensieve begeleiding, ondersteuning en coaching. Je leert hbo skills als plannen, zelfstandig werken, discipline, zelfstudie en meer.
 

Vrijstellingen

Iedere module uit de Ad Leergang Verdiepend Vakmanschap die met succes is afgerond, geeft recht op een certificaat. Daarmee kun je vrijstelling aanvragen voor de inhoudelijk overeenkomende module binnen de Ad die je volgt bij LOI Hogeschool.
 

Het Ad-getuigschrift

Na twee jaar met een Ad-getuigschrift op zak kun je opnieuw een keuze maken. Nog ca. twee jaar doorstuderen voor een hbo-bachelorgetuigschrift of aan het werk met een meerwaarde op de arbeidsmarkt.

Interesse?

» Vraag meer info over het Associate degree aan
 

Overige Ad-programma’s

Het ROCvA werkt samen met hbo-instellingen voor een goede overstap naar het hbo. Onder andere met de Hogeschool van Amsterdam, Inholland, Windesheim Flevoland en de Hogeschool voor de Kunsten. Het Ad volg je dan op de hbo-instelling. Voorbeelden van deze Ad’s zijn: IT Servicemanagement, Facilitair Eventmanagement en Business Studies Logistiek bij Inholland.