Associate degree

Volg je een niveau 4-opleiding en twijfel je of je naar het hbo wil? Dan is een Ad Leergang Verdiepend Vakmanschap iets voor jou! 

Wat is een Associate degree?

Een Associate degree (Ad) is een internationaal erkende studie op hbo-niveau (niveau 5) waarin je vakmanschap verder wordt verdiept, gecombineerd met hbo-vaardigheden en competenties. Hiermee vergroot je je kennis en daarmee je kansen op de arbeidsmarkt of kun je verder studeren voor een hbo-bachelor getuigschrift.

Momenteel bieden wij aan:

Ad Business & Innovation

Mhbo Business & Innovation is een mbo-opleiding én een tweejarige opleiding op hbo-niveau in één. Tijdens deze opleiding ontwikkel je jezelf als innovatieve en ondernemende manager. Dit doe je door stages, werken en natuurlijk het volgen van onderwijs. Met een diploma vmbo-tl, havo (of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4) ben je welkom om je aan te melden voor het mhbo-selectietraject.

» Meer over Mhbo Business & Innovation

Ad Culinary Professional

Jij hebt de koksopleiding op mbo-niveau 4 afgerond. Jouw wens is om verder te gaan op jouw vakgebied. Studeren op hbo-niveau, maar dan wel op het gebied van koken. Ondernemen en het ontwikkelen van nieuwe technieken zijn voor jou belangrijke aandachtsgebieden. Wil jij de hoogste graad in jouw vakgebied bereiken? Kies dan voor  de opleiding Culinary Professional op hbo-niveau. HBO Drechtsteden en ROC van Amsterdam | MBO College Centrum realiseren samen deze unieke opleiding.

» Meer informatie over Culinary Professional

» Download hier de flyer Ad Culinary Professional

Ad ICT Engineer

Jij hebt een ICT-opleiding op mbo-niveau 4 afgerond. Je wilt je verder in het ICT-vak verdiepen. Word jij dé ICT-specialist? Goed gekwalificeerde ICT'ers zijn hard nodig. De opleiding ICT Engineer is een tweejarige opleiding op hbo-niveau (Associate degree). Het gaat om een duale opleiding. Dat betekent dat je een baan combineert met je studie. De opleiding is bedoeld voor mbo-studenten ICT die verder willen leren. Maar ook voor werkenden in de ICT die zich verder willen ontwikkelen van mbo-niveau naar hbo-niveau.

Wil jij de hoogste graad in jouw vakgebied bereiken? Kies dan voor de duale Ad opleiding ICT Engineer. HBO Drechtsteden en ROC van Amsterdam | MBO College Zuidoost realiseren samen deze unieke opleiding.

» Meer informatie over ICT Engineer

» Download hier de flyer Ad ICT Engineer

Ad Meesteropleiding Coupeur 

Speciaal voor mbo 4-afgestudeerde modespecialisten en iedereen met talent is er de Meesteropleiding Coupeur / Tailor Professional op niveau 5 (hbo-niveau). Je ontwikkelt jezelf tot de hoogste graad op het gebied van het coupeursvakmanschap. Je maakt zelfstandig het eenmalige of eerste kledingstuk (een uniform, het couturestuk, een kostuum, het eerste proefmodel van een ontwerp) op topniveau. Je wordt opgeleid voor het werkveld van couture, mode, theater en musical, musea en gelegenheidskleding.

HBO Drechtsteden en het ROC van Amsterdam realiseren samen deze unieke opleiding. In afstemming met de Stichting Meesteropleiding Coupeur te Amsterdam.

» Meer informatie over Meesteropleiding Coupeur