Studenten MBO College Airport winnen innovatieprijs
Matthias en Rochelle wonnen de prijs voor het ontwerp van een kinderstoel in het vliegtuig. ‘Kinderstoelen zijn vaak zwaar en groot, moeilijk om mee te nemen’, vertelt Matthias. ‘Ook mogen ze niet altijd het vliegtuig in. We hebben daarom een lichte, opvouwbare, compacte en comfortabele kinderstoel ontworpen. Veiliger dan een autokinderstoel.’ Met het winnen van de prijs wonnen de studenten een cheque van €2500,- .‘We willen hiermee ons product verder ontwikkelen’, vertelt Matthias.

Twee keer op rij
Elk jaar werken studenten van de opleiding Vliegtuigtechniek van MBO College Airport tijdens de zogenoemde innovatieweken aan innovatieve ideeën voor de luchtvaart. Twee deelnemende studententeams werden genomineerd om mee te dingen naar de Jan Dellaert Prijs, vernoemd naar de grondlegger van Schiphol. Jos Nijhuis, CEO van Schiphol, reikte de award uiteindelijk uit aan Matthias en Rochelle. Dit deed hij tijdens het NLF Gala, waarbij meer dan 150 vertegenwoordigers uit de lucht- en ruimtevaart aanwezig waren. Vorig jaar werd de prijs ook gewonnen door studenten van MBO College Airport.

‘Stimuleren om te Excelleren’
Onder meer ook voor het Hoger Beroepsonderwijs en het Wetenschappelijk Onderwijs werden innovatieprijzen uitgereikt. Het NLF (Nederlands Lucht- en Ruimtevaart Fonds) heeft de prijzen in het leven geroepen. Zij hebben als stichting het doel om de jeugd de stimuleren om te kiezen voor een opleiding in de lucht- en ruimtevaart. Dit doen ze onder het motto: ‘Stimuleren om te Excelleren’.
 

Ander nieuws

Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws Samenwerking beroepsonderwijskolom ICT en Media MBO College Hilversum gaat aansluitende opleidingsroutes tussen vmbo-mbo-hbo ontwikkelen en uitvoeren. MBO College Hilversum
Bekijk al het nieuws