Website ROC van Amsterdam is live!

Heb jij het al gezien? De nieuwe website van het ROC van Amsterdam is live. De vorige website was alweer zes jaar oud. In die afgelopen zes jaar zijn de online ontwikkelingen in een sneltreinvaart gegaan. Vooral de opkomst van de tablet en de smartphone, inmiddels door meer dan 99% van onze doelgroep gebruikt, heeft de online wereld op z’n kop gezet. De oude website is net voor deze ontwikkelingen gebouwd en was daardoor niet helemaal geschikt voor de smartphone- en tabletgebruikers. De nieuwe website biedt op alle apparaten, dus desktop, laptop, tablet of smartphone dezelfde gebruikerservaring.

Met de nieuwe website willen we de ‘ultieme studiekeuzeadviseur’ zijn voor de bezoeker. In praktijk betekent dit dat het makkelijk kunnen vinden van een passende mbo-opleiding centraal staat. Dit doen we onder andere door de informatiestructuur zoveel mogelijk plat te slaan. We hebben de ingewikkelde domeinstructuur losgelaten en zijn naar een nieuwe sectorindeling gegaan met daaronder direct de opleidingen. We hebben onderzocht dat potentiële studenten zo sneller en eenvoudiger de opleidingen vinden. Ook hebben we alle teksten herschreven naar taalniveau B1, zodat ze voor iedereen begrijpelijk zijn.

Daarbij hebben we een aantal studiekeuzehulpmiddelen en testen ontwikkeld die je studiekeuze vanuit zowel harde (cijfers) als zachte (motivaties) keuzecriteria belichten. Alle acties die je op onze website hebt gedaan om te komen tot een studiekeuze, zoals het aanvragen van een brochure, het aanmelden voor een open dag, een studiekeuzetest en zelfs je uiteindelijke aanmelding, kun je opslaan in je profiel. Zo bouw je als het ware een studiekeuzedossier op dat je met je ouders en je decaan kunt delen.

Een mooie stap in het verbeteren van onze dienstverlening naar de potentiële student is dat we de status van je aanmelding in het profiel kunnen tonen. Door in te loggen kan de student zo altijd de status van de aanmelding zien.

Ben jij benieuwd naar het verhaal achter de nieuwe website? Dit animatiefilmpje, gemaakt voor decanen van toeleverende scholen ter promotie van de nieuwe website, vertelt het je in 2 minuten:

Ander nieuws

Nieuws Convenant doorlopend leren Amsterdam getekend De samenwerking tussen het voortgezet onderwijs en het mbo in Amsterdam wordt verder versterkt. Dit is afgelopen vrijdag bekrachtigd in een...
Nieuws Samenwerkingsovereenkomst Plusscholen 2024-2027 ondertekend Afgelopen vrijdag hebben de Amsterdamse wethouder Mbarki en Gaby Allard (Raad van Bestuur ROC van Amsterdam - Flevoland) de...
Nieuws MBO College West start fieldlab voor innovatief labonderzoek MBO College West heeft afgelopen week een fieldlab geopend in het gerenoveerde CDT-gebouw aan de Plesmanlaan 125 in Amsterdam-West. Hier ontstaat...
Bekijk al het nieuws