Ambitieuze studenten starten eigen onderneming
Tijdens een studieproject is het idee geboren om een ontbijtservice op te zetten. Bij het jonge bedrijf speelt, zoals de naam al doet vermoeden, fruit een grote rol. De hospitality-studenten willen hardwerkend personeel stimuleren de dag gezond te beginnen. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag en daarom laten wij werknemers kennis maken met diverse fruitontbijtjes. ‘Start your day healthy and stay motivated’, luidt de slogan van de ontbijtonderneming.  

De jonge ondernemers kunnen hun kennis die zij tijdens hun studie Mbo-plus Hospitality Management hebben opgedaan goed gebruiken bij het runnen van een eigen horecabedrijf. Met name de vakken Online Marketing, Gastvrijheid en de praktijklessen Bediening en Koken zijn erg nuttig en zeer toepasbaar.
 
Naast werknemers voorzien van een stevig en gezond start van de dag kan Fruits in suits voor meer zaken ingehuurd worden. De studenten kunnen cateringwerkzaamheden tijdens bijvoorbeeld sportevenementen verzorgen of kunnen op scholen langskomen om voorlichting over gezonde voeding aan kinderen te geven. 
 
De zaken lopen goed. Agnieszka, Anne-Roos, Chris, Joep, Stijn en Pim zijn op 17 oktober te vinden bij woningcorporatie de Stadsgenoot te Amsterdam. Daar verzorgen zij van 8.00 uur tot 9.00 uur een ontbijt voor het personeel.   

Hoe het zestal de toekomst voor zich ziet? ‘We zijn vooral benieuwd of het concept aanslaat. We hopen natuurlijk op een daverend succes, maar in de eerste plaats zijn we deze onderneming gestart om van te leren en ervaring op te doen’.

Meer weten? Bekijk de Fruits in suits website.

Ander nieuws

Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws Samenwerking beroepsonderwijskolom ICT en Media MBO College Hilversum gaat aansluitende opleidingsroutes tussen vmbo-mbo-hbo ontwikkelen en uitvoeren. MBO College Hilversum
Bekijk al het nieuws