Lokaal en seizoensgebonden eten in restaurant Du Roc.
Wie in het restaurant van het MBO College Hilversum gaat eten, krijgt lokale en biologische ingrediënten van hoge kwaliteit op zijn bord. En veel meer groenten dan vlees. Het is de invloed van Dutch Cuisine, de beweging van topkoks die de kracht van eten van eigen bodem voor het voetlicht brengt. Ze zijn er pas dit jaar mee begonnen, maar Dutch Cuisine begint al aardig ingeburgerd te raken op het MBO College Hilversum. In alle Horeca-opleidingen leren de studenten wat het is, en waar het goed voor is. “Tijdens de praktijklessen leren we te koken volgens de regels van Dutch Cuisine”, zegt Maaike Boomgaard (17, tweedejaars Koksopleiding). “We leren bijvoorbeeld hoe je seizoensproducten kunt gebruiken, en hoe je heerlijk kunt koken met minder vlees. Weggooien proberen we tot een minimum te beperken. Dat kan bijvoorbeeld door een vis klaar te maken en de graten te gebruiken voor een bouillon, of als er deeg over is van een toetje, de resten te gebruiken voor de koekjes bij de koffie. Ik vind het zelf heel goed om zo te werken en dat geldt voor iedereen in mijn klas. Het is beter voor het milieu, beter voor de dieren, en nog lekker ook.”
‘Het is beter voor het milieu, beter voor de dieren, en nog lekker ook’