Geslaagde VOvA scholenmarkt voor groep 8

Scholen voor elk advies

De scholenmarkt wordt elk jaar georganiseerd zodat ouders en leerlingen uit groep 8 op een moment al met een aantal scholen tegelijkertijd kunnen kennis maken. Het bezoeken van open dagen is een tijdrovend proces. Of je nou vmbo- of vwo-advies hebt gekregen, op deze scholenmarkt vond je scholen voor elk advies. Zo waren er scholen voor beroepsgericht onderwijs, zoals het Bredero Beroepscollege, het Stelle College, de Tobiasschool en de Hubertus & Berkhoff; en voor algemeen voorbereidend onderwijs, zoals op het Hyperion Lyceum, De nieuwe Havo en de Bredero Mavo; of praktijkonderwijs op de LUCA Praktijkschool. Eén ding is zeker; op alle scholen staat het plezier van het leren, innovatief onderwijs en het ontdekken van je talenten in een inspirerende omgeving voorop.  
 

Workshops en activiteiten

Tijdens de scholenmarkt konden groep acht leerlingen al hun vragen stellen aan leerlingen en docenten van de scholen. Ze konden terecht met vragen over de overstap van groep 8 naar het voortgezet onderwijs en de huidige aanmeldingsprocedures. Daarnaast waren er workshops te volgen en activiteiten te doen om een indruk te krijgen van de school naar keuze. Zo kon je bij het Bredero Beroepscollege een stop-motion film maken, bij Hubertus & Berkhoff marsepeinfiguurtjes leren maken en bij Vox-klassen een indruk krijgen van projectonderwijs. Ouders gaven aan dat het erg prettig was om op deze manier al verschillende scholen te spreken en te zien. Er waren meer bezoekers dan vorig jaar dus het was een zeer geslaagde editie.


Nieuw: Vox-klassen

Bezoekers konden op de scholenmarkt tevens kennis maken en informatie krijgen over het nieuwste onderwijsinitiatief van het Voortgezet Onderwijs van Amsterdam: Vox-klassen. Hier werk je samen met leerlingen van vmbo t/m vwo gemixt aan uitdagende leerprojecten en word je begeleid naar een examen op het hoogst haalbare niveau. Er waren veel ouders en leerlingen geïnteresseerd in dit nieuwe onderwijsconcept.
 

Open dagen 2017

Elke school organiseert open dagen op de eigen schoollocatie. Op de website www.checkhetvova.nl is te zien wanneer de open dagen zijn. Men kan zich hiervoor aanmelden. Ook is er al een indruk te krijgen van elke school middels filmpjes, foto’s, korte artikelen geschreven door leerlingen zelf en niet onbelangrijk de aanmeldprocedure.

Ander nieuws

Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws Samenwerking beroepsonderwijskolom ICT en Media MBO College Hilversum gaat aansluitende opleidingsroutes tussen vmbo-mbo-hbo ontwikkelen en uitvoeren. MBO College Hilversum
Bekijk al het nieuws