Jason de Haan knokt voor medaille tijdens WK-koken
Achtentwintig Nederlandse jongeren werden uitgezonden naar Abu Dhabi voor deelname aan WorldSkills 2017. De WorldSkills zijn de wereldkampioenschappen voor beroepen. Van 14 tot en met 19 oktober werden de wereldwijde vakwedstrijden gehouden in het National Exhibition Centre van in Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten. Tijdens deze ‘WK voor beroepen’, streden ruim 1.300 deelnemers uit de 77 landen in ruim 50 beroepen voor een plek op het erepodium. Ons land deed mee in 25 vakrichtingen. Banketbakkers, lassers, etaleurs gingen de strijd aan met beste vakleerlingen uit alle werelddelen. Deze leerlingen kregen toegang tot de WK door het winnen van de Nederlandse Kampioenschappen. 

Jason de Haan kwam uit in de vakrichting koken. Hij vertegenwoordigde hiermee de Sterklas van het ROC van Amsterdam. De nationaal kampioen kwam go​ed beslagen ten ijs. Tijdens zijn training werd Jason begeleid door SVH-Meesterkok Theo van Rensch. Maar ook Michell​insterrenchef en leermeester Michel van der Kroft van het Nonnetje in Harderwijk mag niet vergeten worden. Samen brachten zij het toptalent Jason tot ongekende hoogte. Vier dagen werd hij beoordeeld op kooktechniek, hygiëne, smaak en presentatie. Tijd was een belangrijke factor. Jason leverde zijn gerechten precies op tijd in. Tweeënveertig koksleerlingen deden mee aan deze WK. Een sterk deelnemersveld met Frankrijk, Korea en Zweden als uitblinkers. 42 Koksexperts uit diverse landen beoordeelden de kandidaten op hun skills.

G
isteren vond de prijsuitreiking plaats in het nationaal stadion, met meer dan 20.000 toeschouwers. Het evenement werd bezocht door internationale hoogwaardigheidsbekleders. Maar ook kopstukken uit de Nederlandse politiek, het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven lieten zich zien op de wedstrijdvloer. Maar het meest indrukkend waren de 80.000 schoolkinderen, die elke dag kennismaakten met de vaardigheden van alle internationale toptalenten.

Ander nieuws

Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws Samenwerking beroepsonderwijskolom ICT en Media MBO College Hilversum gaat aansluitende opleidingsroutes tussen vmbo-mbo-hbo ontwikkelen en uitvoeren. MBO College Hilversum
Bekijk al het nieuws