Afgestudeerd marketingstudent Terence start eigen bedrijf

Voorzitter studentenraad

Terence werd tijdens zijn eerste studiejaar op MBO College Amstelland voorzitter van de studentenraad. De studentenraad zorgt ervoor dat alle studenten mee kunnen praten over het onderwijs. In zijn tweede studiejaar werd Terence ook voorzitter van de centrale studentenraad. “Ik vertegenwoordigde toen alle negen mbo-colleges met bijna 28.000 studenten”, vertelt hij enthousiast. “Ik ben blij dat MBO College Amstelland mij deze kans gaf. Bij de studentenraad kwam ik namelijk op het idee voor mijn eigen bedrijf.”
 

Studenten helpen

Terence hoorde als voorzitter van de centrale studentenraad veel verhalen van studenten. “Het viel mij op dat veel studenten moeite hebben met het vinden van een goede stage. Ze hadden vragen als: Welke stage past bij mij? Welk bedrijf past bij mij? Dit bracht mijn vrienden en mij op een idee.”
 

Eigen bedrijf starten

Terwijl Terence afstudeerde, startte hij samen met Mitchell (19) en Dani (20) het bedrijf De Stage Consultant. De drie jongens kennen elkaar van MBO College Amstelland. “De Stage Consultant zorgt ervoor dat studenten een stage vinden die goed bij ze past. Samen met Mitchell en Dani praat ik met bedrijven zoals Samsung. Zo komen we erachter wat bedrijven van hun toekomstige stagiair(e)s verwachten en vinden we de perfecte match voor elke student en elk bedrijf.”

 
Kantoorruimte in school

De jongens huren nu een kantoorruimte in MBO College Amstelland. Zo kunnen zij studenten snel en goed helpen. “Wij zijn erg blij dat MBO College Amstelland ons helpt, zelfs nu we klaar zijn met onze opleiding”, vertelt Terence. “Op deze manier is het voor studenten namelijk heel makkelijk om even langs te lopen. Iedereen mag bij ons aankloppen met een vraag.”
 

Aanrader!

Terence raadt zijn opleiding: Medewerker Marketing & Communicatie aan. “Bij MBO College Amstelland krijg je veel ruimte om zelf te ontdekken. Het is niet erg als je fouten maakt, daar leer je juist van. Ik heb tijdens mijn studie enorm veel geleerd en daarom gaat het nu zo goed met mijn eigen bedrijf!”

Ander nieuws

Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws Samenwerking beroepsonderwijskolom ICT en Media MBO College Hilversum gaat aansluitende opleidingsroutes tussen vmbo-mbo-hbo ontwikkelen en uitvoeren. MBO College Hilversum
Bekijk al het nieuws