Mediapark weer speelterrein voor talenten Media Future Week
Mbo-deelnemers
Media Future Week heeft dit jaar een primeur met de deelname van mbo-studenten. Het MBO College Hilversum is de trotse leverancier van vijf van deze deelnemers. Jeroen Ankersmit, directeur van het MBO College Hilversum is blij dat ook zijn studenten de kans krijgen zich te bewijzen. “Deze studenten hebben zichzelf bewezen en verdienen een kans dat ook te doen tijdens de Media Future Week. Talent voor media is niet gebonden aan opleidingsniveau.”

Stad van alle mediatalenten
Ook Wimar Jaeger, wethouder Media van de gemeente Hilversum is blij met de ontwikkeling: “Alle studenten, ongeacht hun opleidingsniveau moeten de kans krijgen zich te ontwikkelen. Als Mediastad willen wij die kans graag bieden aan mediatalenten. Zij gaan hier in korte tijd veel leren over de media van nu en zullen voor de rest van hun carrière Hilversum Mediastad als leidraad hebben.”
 
Exclusief programma
Alle studenten krijgen een exclusief programma aangeboden waarin zijn in razend tempo zichzelf ontwikkelen. In multidisciplinaire teams werken de deelnemers aan een crossmediale case uit het bedrijfsleven. Zij worden uitgedaagd om na te denken over grote mediatrends en de betekenis voor hun vakgebied. Met co-creatie sessies en een programma van internationale topsprekers biedt MFW kennis, tools en nieuwe inzichten om tot innovatieve oplossingen te komen. Aan het einde van de week presenteren de deelnemers hun oplossingen aan de bedrijven.
 
Thema
Het programma van MFW wordt gekoppeld aan een thema. Dit jaar staat het in het teken van ‘Design for Storytelling in a Post-Truth Media World’. Met Brexit en de Amerikaanse verkiezingen is een nieuw concept opgekomen: ‘post-truthism’. In de campagnes voor Brexit en Trump werden eigen waarheden, opinies en zelfs feiten gecreëerd om andere te kleineren. Daarnaast groeit het zogenaamde ‘fakenews’ en ‘clickbaits’ op platforms als Facebook. Hoeveel waarde geef je als (toekomstig) media maker aan de waarheid?
 
Media Future Week voor professionals
Media professionals kunnen, naast het aanschuiven bij de plenaire sessies, ook deel uit maken van MFW17. Tijdens deze week worden er diverse ‘MFW pro’ events georganiseerd. Op maandag 15 mei is er een event met een aantal sprekers van MFW met als thema: ‘Perspectives on Post Truth Journalism’.  En op woensdag 17 mei is datajournalist Henk van Ess te gast op het Media Park. Deze middag geeft hij in Beeld en Geluid een lezing en workshop: ‘Fact checking the Web’.
 
MFW-café
Op woensdag 17 mei is er van 10.30 tot 12.00 een MFW Café op het Mediapark in Hilversum. Op deze plek komen experts, non-experts en mediastudenten samen om in een ontspannen omgeving met elkaar van gedachten te wisselen. Wij zoeken 40 mensen met een open blik, die vooruitdenken en graag de dialoog aan gaan. De studenten zullen de input gebruiken om hun concept naar een hoger level te trekken. Dus wie zijn kennis en ervaring op een effectieve en leuke manier wil delen sluit zich aan bij het MFW-café en vult het formulier in op de site.

Ander nieuws

Nieuws Student Mia verzorgt haarstyling van politici tijdens Prinsjesdag Op de derde dinsdag van september begon Mia Wakefield, student Haarverzorging op MBO College Zuid, onderdeel van het ROC van Amsterdam - Flevoland,... MBO College Zuid
Nieuws Aardbeving Marokko Marokko is getroffen door een verwoestende aardbeving met vele slachtoffers. Onze gedachten zijn bij de vele slachtoffers en de hulpdiensten ter...
Nieuws ROC TOP en het ROC van Amsterdam-Flevoland zetten samen volgende stap Verkenning voor sterk beroepsonderwijs in de MRA succesvol.
Bekijk al het nieuws