Nieuwe opleiding kinderopvang
Kidswereld is met zes locaties geen onbekende in de regio. De kinderopvangorganisatie groeit en heeft daarom personeel nodig. Vooral hoogwaardig personeel op mboniveau. Om in die behoefte te voorzien is er een nieuwe, unieke samenwerking opgezet met het MBO College Hilversum. “Samen hebben we de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker opgezet”, zegt loopbaanbegeleider Lodewien Dikker, die meehielp aan de ontwikkeling van het lesprogramma. “Dat is een heel nieuw concept. Normaal bedenkt de school het programma. Nu is het iets van ons samen.” Ook de inhoud zelf is nieuw. “De kinderopvang heeft behoefte aan mensen die proactief en zelfsturend zijn en kunnen coördineren”, legt Dikker uit. “Die drie dingen komen dus terug in de lessen. De docenten die lesgeven aan deze opleiding zijn goed in het trainen van juist deze kwaliteiten. We hebben bijvoorbeeld een docent drama ingeschakeld.” Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker is een opleiding op niveau 4 en bedoeld voor mensen met een baan in de kinderopvang en een diploma op niveau 3.

'De kinderopvang heeft behoefte aan mensen die proactief en zelfsturend zijn'

Studenten gaan één dag in de week naar school en werken de rest van de week. De opleiding duurt anderhalf jaar. Wie het diploma haalt, kan doorstromen naar het hbo. Wie nog geen baan heeft en toch de opleiding wil doen, kan solliciteren bij Kidswereld. Er zijn nog vacatures.

Ander nieuws

Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws Samenwerking beroepsonderwijskolom ICT en Media MBO College Hilversum gaat aansluitende opleidingsroutes tussen vmbo-mbo-hbo ontwikkelen en uitvoeren. MBO College Hilversum
Nieuws ‘Onze core business is onderwijs dus daar moet het gebeuren’ Het Transformatief Onderwijskundig Team van MBO College West zet zich in voor inclusiviteit binnen het onderwijs. Dit is een van de thema's uit... MBO College West
Bekijk al het nieuws