PACT+CO-studenten in debat met politici in projectweek 'Politiek & Economisch Burgerschap'

Studenten van de opleidingen Muziek, Music Production, Dans, Theater en Cultureel Organisator discussieerden tijdens het debat met raadsleden van de Gemeente Amsterdam, Simion Blom (GroenLinks Amsterdam), Mascha ten Bruggencate (D66 Amsterdam) en lid van de De Tweede Kamer Peter Kwint (Socialistische Partij) over de sleepwet. Mede-initiatiefneemster van het referendum Nina Boelsums kwam uitleg geven over de nieuwe wet op de inlichtingendiensten. Naast de sleepwet werd ook gediscussieerd over referenda binnen een democratie en over groen- versus festivalterrein in de gemeente Amsterdam.

Na het debat kregen PACT+CO-studenten de opdracht een theater- / muziek- / dansvoorstelling te maken. Er werden drie maatschappelijke thema's behandeld: jongeren en harddrugs, terrorisme en politieke keuzes. De begeleiding lag in handen van Stichting F6 en vrijwillige alumni van PACT+CO. De studenten en organisatie kijken terug op een zeer geslaagd project.   

Bekijk hieronder het filmpje van het project:

Ander nieuws

Nieuws Izone viert jubileum met gastles van Sofyan Mbarki en Constantijn van Oranje Izone bestaat dit jaar vier jaar en dat is gevierd met het Izone Fest bij Izone Zuidoost. De aftrap van Izone Fest is gedaan door wethouder Sofyan...
Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Bekijk al het nieuws