Patta stoomt studenten klaar voor marathon van Amsterdam

Onderdeel van de training was een bedrijfsbezoek aan het hoofdkantoor van Nike in Hilversum, waar ze uiteraard ook een training kregen. De studenten zijn op kamp geweest, mochten de freezlabkabine van -110 graden in en hebben wekelijks drie keer getraind. Daarnaast bezochten ze elke woensdag Fysiomed, de plek waar veel topsporters gevormd worden. Op de vrijdagen waren er intervaltrainingen op de officiële atletiekbaan van Feniks in Zuidoost en de zondagen werden er langeafstandtrainingen georganiseerd in het Amsterdamse Bos of het Vondelpark. Twee studenten zijn zelfs naar Portland geweest om daar voor Nike de Hood to Coast te rennen.

Van de 25 studenten hebben er 22 de halve marathon succesvol uitgelopen onder begeleiding van docenten van het ROC van Amsterdam en trainers van Patta. De overige 3 hebben hun medeteamleden aangemoedigd in de cheerzone bij het Rijksmuseum. Een aantal studenten krijgt een plek in het officiële runningteam. Zij zullen volgend jaar rolmodellen zijn voor een nieuwe lichting runners vanuit het ROCvA.

Vrijdag 15 december hebben we hun succes gevierd en zagen we tijdens de première als eersten de documentaire die gemaakt is over dit bijzondere project. Een documentaire waarbij menig emotie losgemaakt werd. Bekijk de documentaire hier.
 

Ander nieuws

Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws Samenwerking beroepsonderwijskolom ICT en Media MBO College Hilversum gaat aansluitende opleidingsroutes tussen vmbo-mbo-hbo ontwikkelen en uitvoeren. MBO College Hilversum
Nieuws ‘Onze core business is onderwijs dus daar moet het gebeuren’ Het Transformatief Onderwijskundig Team van MBO College West zet zich in voor inclusiviteit binnen het onderwijs. Dit is een van de thema's uit... MBO College West
Bekijk al het nieuws