ROC van Amsterdam en Rijksmuseum lanceren keuzedeel Museum Makers

Museum Makers

In het keuzedeel staat de student centraal als ‘maker’ binnen de museumsector. Ze gaan aan de slag met een creatief ontwerp en volgen in het Rijksmuseum colleges over onderwerpen als erfgoed, beheer, behoud en museumeducatie. Het keuzedeel bereidt de creatieve mbo’er voor op de wereld van het museum, zoals het maken van een tentoonstelling, educatief product, marketingplan of een digitaal product. Edo de Jaeger, voorzitter Raad van Bestuur ROC van Amsterdam: “Het ROC van Amsterdam gelooft in publiek-private samenwerkingen waarin werkgevers en onderwijsprofessionals optreden als gelijke partners. Dit keuzedeel draagt bij aan cultuureducatie en creatief vakmanschap in het mbo en biedt onze studenten tegelijkertijd de kans om kennis te maken met Amsterdam als culturele hotspot en met hét museum van Nederland.” Taco Dibbits, hoofddirecteur Rijksmuseum: “Bij het Rijksmuseum werken veel collega’s met een mbo-opleiding. Toekomstige collega’s worden door het keuzedeel beter voorbereid op het beroepsleven door kritisch te kijken en kennis op te doen van de kunst en geschiedenis. Het is fantastisch om hierin met het ROC van Amsterdam samen te werken.” Het keuzedeel ‘Museum Makers’, waar ook MBO Academy en Merel Brugman (leraar van het jaar 2016) aan meewerken, richt zich in eerste instantie op de creatieve sectoren, zoals vormgeving-, artiesten-, evenementen- en modeopleidingen. Na accreditatie door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) zal het keuzedeel landelijk beschikbaar worden, zodat het in heel Nederland kan worden aangeboden door samenwerkende mbo-instellingen en musea. 
 

Mbo-keuzedelen

Een mbo-opleiding bestaat naast een basis- en profieldeel sinds vorig schooljaar ook uit keuzedelen. Met een keuzedeel verbreden en verdiepen studenten hun kennis en vaardigheden, daarmee worden en blijven ze aantrekkelijk voor de arbeidsmarkt.

Ander nieuws

Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws Samenwerking beroepsonderwijskolom ICT en Media MBO College Hilversum gaat aansluitende opleidingsroutes tussen vmbo-mbo-hbo ontwikkelen en uitvoeren. MBO College Hilversum
Nieuws ‘Onze core business is onderwijs dus daar moet het gebeuren’ Het Transformatief Onderwijskundig Team van MBO College West zet zich in voor inclusiviteit binnen het onderwijs. Dit is een van de thema's uit... MBO College West
Bekijk al het nieuws