ROC van Amsterdam viert 2 jaar Practoraat Creatief Vakmanschap
Het Practoraat Creatief Vakmanschap experimenteert met nieuwe vormen van onderwijs om de creatieve mbo-student optimaal voor te bereiden op een toekomst in de creatieve sector. Eigen werk creëren en goed kunnen netwerken zijn daarbij voorwaarden voor succes. De gemeente Amsterdam investeert vanuit de Amsterdamse MBO-Agenda in projecten van het Practoraat. 
 

Het Practoraat en Amsterdam 

Het Practoraat Creatief Vakmanschap ontwikkelt sinds 2015 programma’s om de creatieve leerlijn in het mbo te versterken en aan te vullen. Een voorbeeld is het new creative starters programma, een programma dat inspireert met aansprekende rolmodellen uit het werkveld, en je ook leert hoe je een eigen onderneming runt. Er wordt gewerkt in peergroups die begeleid worden door alumni. 

In co-creatie met andere creatieve mbo-scholen in Amsterdam bouwt het Practoraat aan een plek waar creatieve makers ook na hun opleiding de kans krijgen hun creatieve en ondernemende skills in een netwerk verder te ontwikkelen. Er wordt intensief samengewerkt met de pioniers van het nieuwe werken; succesvolle alumni van het creatieve mbo. 

Wethouder Simone Kukenheim: “Het Amsterdamse Practoraat Creatief Vakmanschap wordt gezien als een voorbeeld voor mbo-instellingen in het land. Creatieve vakmannen en –vrouwen zijn een onmisbare schakel in een van de topsectoren van Nederland: de creatieve industrie. Met de 2000 euro die ik mag uitreiken aan excellente studenten om hun onderscheidende businessplannen uit te voeren, kunnen zij een vliegende start maken als ondernemer.” 
 

Locatie en programma 

Het symposium wordt gehouden in broedplaats De School in West. In het gebouw is een expositie te zien van succesvolle alumni. Zij presenteren op eigenzinnige wijze hun leven en werk. Key note speaker Jan Rotmans gaat in op de maatschappelijke veranderingen van dit tijdperk en de gevolgen daarvan voor de beroepen en de arbeidsmarkt zoals we die nu kennen. Practor Marieke Gervers licht haar masterplan voor het toekomstige creatieve beroepsonderwijs toe. 

Je bent van harte welkom op het symposium op 15 juni van 13.15 – 18.00 uur. 
Locatie: Broedplaats de School, Doctor Jan van Breemenstraat 1, 1056 AB Amsterdam 
Zie pdf voor het programma. 


Meer informatie en aanmelden

Sandra Poorthuis 
s.poorthuis@rocva.nl
mob. 06 211 211 60

Ander nieuws

Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws Samenwerking beroepsonderwijskolom ICT en Media MBO College Hilversum gaat aansluitende opleidingsroutes tussen vmbo-mbo-hbo ontwikkelen en uitvoeren. MBO College Hilversum
Bekijk al het nieuws