Student Fershana: “MBO College Amstelland biedt mij veel kansen!”

Met deze opleiding word je opgeleid tot managementassistent of directiesecretaresse. Fershana vertelt: “Eigenlijk leer je om de rechterhand van een directeur te worden. Je moet meer kunnen dan een gewone secretaresse. Je bent veel bezig met plannen en organiseren, maakt afspraken en bent het eerste aanspreekpunt als iemand binnen of buiten de organisatie de directie wil spreken.”

Waarom mbo?

Omdat Fershana tijdens haar middelbareschooltijd op het Wellantcollege vmbo Sloten geen idee had wat ze dan wel wilde doen, vulde ze een beroepskeuzetest in. “Daardoor kwam ik de opleiding Managementassistent / Directiesecretaresse bij MBO College Amstelland tegen. Ik ben me er meer in gaan verdiepen en kwam erachter dat je met deze opleiding altijd een baan kunt vinden. En dat je met alle opleidingen van MBO College Amstelland goed kunt doorstromen naar het hbo, wat ik in de toekomst graag wil.”
 

Relaxte sfeer

Om zich goed te oriënteren bezocht Fershana open dagen van verschillende mbo-scholen. “De sfeer op andere scholen sprak mij niet aan, maar toen ik MBO College Amstelland binnenstapte, voelde ik eigenlijk meteen een relaxte sfeer. Het gebouw ziet er netjes en modern uit. Ook het contact met docenten en studenten was direct leuk.”
 

Stage bij Viktor & Rolf

Tijdens de opleiding Managementassistent / Directiesecretaresse moet iedereen een half jaar fulltime stage lopen. “Ik loop nu stage op het hoofdkantoor van modemerk Viktor & Rolf in Amsterdam. Als ik ’s ochtends binnenkom, open ik het kantoor, doe ik de lichten aan en check ik de mail. Daarnaast beantwoord ik vragen van verschillende interne afdelingen, over boekingen tot het versturen van pakketten. Elke dag is anders. Dat maakt dit werk zo leuk!”

 
Studentenraad

Fershana is ook vanaf haar eerste schooldag actief in de studentenraad van MBO College Amstelland. “Dat deed ik op de middelbare school al en nu weer.” De studenteraad is er voor en door studenten, luistert naar vragen en tips van studenten en bespreekt deze zo nodig op bestuursniveau. “Dit is voor mij een leuke extra uitdaging naast mijn opleiding. Ik leer er ook veel van.”
 

Volgende stap: het hbo

Wat Fershana na het behalen van haar mbo-diploma wil doen? “Ik merk nu tijdens mijn opleiding en stage dat ik marketing heel erg interessant vind, dus in die richting wil ik een hbo-opleiding gaan volgen. Ik ben blij dat ik daar op het mbo achter ben gekomen, dat was op de havo denk ik niet gebeurd. Wat ook goed is om te weten: je kunt bij elke opleiding op MBO College Amstelland keuzevakken op hbo-niveau volgen. Handig voor studenten die later willen doorstuderen!
 

Kom ook naar MBO College Amstelland

Zit jij op het vmbo en wil je later naar het hbo? Volg dan net als Fershana eerst een mbo-4 opleiding bij MBO College Amstelland. Schrijf je nu in voor de open dag van 20 januari >

Ander nieuws

Nieuws Keuzedeel ontwikkeld voor studenten die zich inzetten voor de medezeggenschap Studenten Isra Mezoury (voorzitter studentenraad MBO College Lelystad), Richard Kromer (vicevoorzitter studentenraad MBO College Almere) en Sem...
Nieuws Start bouw Metropolis Lyceum gevierd Op vrijdag 28 juni is gestart met de bouw van het Metropolis Lyceum dat onderdeel is van scholengroep Voortgezet Onderwijs van Amsterdam (VOvA). De...
Nieuws Opening Health Campus op MBO College Amstelland Op woensdag 29 mei is op MBO College Amstelland een Health Campus geopend. De Health Campus is een plek waar medewerkers en studenten hun algehele...
Bekijk al het nieuws