Studenten MBO College Centrum gehuldigd vanwege uitzonderlijke presentaties
Nick de Haas, Amy Kotterer, Bas van Tessel en Anne Overmeer scoorden hoge ogen in het banketbanken. Zo behaalde Nick goud bij de AEHT in Italië en mocht Bas de eerste prijs in ontvangst nemen voor de Skills kwalificatierondes Patisserie.
 

In Europa op de kaart

Student Daan van Splunteren zette het ROC van Amsterdam in Europa op de kaart door afgelopen jaar bij Skills Heroes uitgeroepen te worden tot beste hotelreceptionist van het land. Hij vertegenwoordigde vervolgens Nederland bij de Europese kampioenschappen van Skills, waar hij de achtste plaats haalde. Ook studenten Jane Jury en Shannen van Schinkel behaalden goede resultaten bij de opleiding Hotelmanagement. Zij kwalificeerden zich voor de aankomende editie van Skills Heroes, gehouden in maart in de RAI in Amsterdam.

Lotte Gravemaker en Chantal van der Heide wonnen prijzen voor hun prestaties binnen de toeristenbranche.  Jason de Haan, Joris Hoogervorst, Janneke Lugtenburg en Mike Klaassen behaalden prijzen voor hun kookkunsten. Zo wonnen zowel Jason als Joris voor hun kookprestaties goud bij de AEHT in Londen.
 

Onmisbaar voor Amsterdam

De studenten werden vanwege hun speciale prestaties uitgenodigd in het College Hotel, waar directievoorzitter van MBO College Centrum Elvire Biegel hen verwelkomde. “Alle studenten die hier aanwezig zijn hebben ons laten zien wat echt vakmanschap is”, aldus Elvire. “Hoe knap is dat, zulke prestaties. Dat moet je maar even doen, vooral op deze leeftijd. Ik heb veel respect voor jullie en ook voor jullie begeleiders.” Wethouder Simone Kukenheim nam het stokje van Elvire over en ook zij sprak lovende woorden. “We hebben het mbo zo hard nodig. Jullie skills zijn onmisbaar voor onze stad. Veel binnen onze stad is niet mogelijk zonder jullie vakmanschap. Ik wil jullie graag complimenteren met deze prestaties. Ik hoop dat jullie je ambitie blijven behouden en hierin ook verdergaan.”

Huldiging-studenten-MBO-College-Centrum_2-(1).jpg
Foto: Daan van Splunteren, Nederlands Kampioen Hotelreceptie Skills Heroes, 8ste op de Europese kampioenschappen in Gothenburg
 

Ander nieuws

Nieuws STAP-budget aanvragen kan vanaf 17 maart De nieuwe datum voor het aanvragen van de STAP-subsidie is bekend. Op vrijdag 17 maart kun je je vanaf 10.00 uur weer aanmelden voor het STAP-budget.
Nieuws Samenwerken voor sterk beroepsonderwijs in de MRA ROC TOP en ROC van Amsterdam-Flevoland verkennen de mogelijkheid voor een verregaande samenwerking.
Nieuws Site meerjarenstrategie live Onze nieuwe meerjarenstrategie-site staat live! Wil je meer weten over waar wij als organisatie vandaan komen en waar we gezamenlijk de komende...
Bekijk al het nieuws