Studenten ROC van Amsterdam: meest vakbekwaam van heel Europa

Tijdens de jaarlijkse competitie van de AEHT, de associatie van hotel-en toerisme opleidingen, behaalden patissier Bas van Tessel, Janice Kluivert van Toerisme en gastheer Billy Noom goud. Nederlandse Kampioene Jade Jury ontving dit keer de bronzen medaille. Voor het eerst sinds lange tijd scoorden onze topkoks geen eremetaal. Eddie Meijboom en Marc Muller vielen net buiten de prijzen.

Docenten Wissal Aziz van Toerisme en patissier Stef van Zoomeren kijken terug op een goede week. “MBO College Centrum van het ROC van Amsterdam investeert veel in het niveau van haar studenten." Wedstrijdleider Jeanette Ghatas vult aan: “Dit jaar wordt dat zichtbaar tijdens de competitie tussen de beste studenten van Europa ”

Voor de 39ste keer organiseerde de AEHT haar jaarlijkse competities voor Hotelschool- en Toerismestudenten. Ieder jaar kiest de Europese Associate een andere plaats, in of zelfs buiten Europa, voor haar vakwedstrijden. Dit jaar stonden er elf verschillende battles op het programma in het Belgische Oostende. De deelnemers konden zicht inschrijven voor: Culinary Art, Restaurant Service, Cocktails, Pastry, Wine Service, Barista, Decathlon, Toerisme, Hospitality, Front -office en het serveren van bier. Het ROC van Amsterdam schreef in voor vijf onderdelen en behaalde vier medailles.


Ander nieuws

Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws Samenwerking beroepsonderwijskolom ICT en Media MBO College Hilversum gaat aansluitende opleidingsroutes tussen vmbo-mbo-hbo ontwikkelen en uitvoeren. MBO College Hilversum
Bekijk al het nieuws