Studenten Vliegtuigtechniek genomineerd voor NLF-prijs
Koen en Kevin zijn beide vierdejaarsstudent aan MBO College Airport en volgen hier de opleiding Vliegtuigonderhoudstechnicus mechanica op niveau 4. Zij doen daarnaast mee aan het excellentieprogramma voor het behalen van hun Part-certificeringen, een certificering in de vliegtuigonderhoudsbranche waar veel waarde aan gehecht wordt. Koen en Kevin werden enthousiast over de wedstrijd van het NLF toen ze de verhalen hierover aanhoorden van vorige deelnemers. Ze bedachten een systeem om snel en veilig vliegtuigonderdelen te identificeren aan de hand van QR-codes. Onderdelen hoeven nu alleen maar ingescand te worden in een systeem om alle benodigde informatie te ontvangen. Door het gebruik van een speciale app, moet er een einde komen aan lange procedures. Zodra de app is gesynchroniseerd met het vliegtuig en wanneer het onderdeel is ingescand, krijgt de monteur alleen nog maar de delen van de handboeken die direct verbonden zijn met het onderdeel. De app staat direct in verbinding met het magazijn. Het magazijn kan de onderdelen direct bestellen en controleren op beschikbaarheid. 
 

Oorsprong 

Koen en Kevin kwamen op het idee omdat zij tijdens hun stages steeds tegen dezelfde problemen aanliepen. Ze ontdekten hoe belangrijk het is om snel onderdelen te identificeren en hoe bepalend het is voor verschillende componenten van een bedrijf dat hieraan verbonden is. De meest belastende en tijdrovende zaken die zij tegenkwamen, waren het doorzoeken van grote handboeken om het onderdeel juist te identificeren en de administratieve afwerking hiervan. Dit was voor hen het begin om zich in te zetten voor een project waarbij ze dit proces en de veiligheid konden waarborgen en verbeteren. 
 

Trots 

Koen en Kevin: "Wij zijn erg blij dat het ons gelukt is om een probleem op te lossen waar we herhaaldelijks bij onze stages tegenaan liepen. Ook zijn we trots dat het NLF ons idee goed genoeg vond voor een nominatie." Eind deze maand, op 27 oktober, mogen Koen en Kevin hun idee presenteren op het Gala van het NLF in Hotel Oranje in Egmond aan Zee. Daar worden de prijswinnaars van de NLF-awards bekendgemaakt. Tip van de jongens voor toekomstige deelnemers: “Als je een idee hebt waar je zelf achter staat, laat je dan niet tegenhouden om daarmee naar voren te treden.” 

Ander nieuws

Nieuws Meer kansen voor mbo-studenten in de regio Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde vakmensen. Dit vraagt om een sterke positionering van het mbo. Hilversum heeft met MBO College...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws Samenwerking beroepsonderwijskolom ICT en Media MBO College Hilversum gaat aansluitende opleidingsroutes tussen vmbo-mbo-hbo ontwikkelen en uitvoeren. MBO College Hilversum
Bekijk al het nieuws